Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 44 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Някой ползва ли колан за бременни? Разглеждам различни модели и се чудя дали наистина е ефективно за работещи дебеланки?

# 151
Белс, то зависи най-вече от бюджета ти. Аз с голямо проучване се спрях на пег перего, харесвах си я и още я харесвам, обаче бебето не я хареса. Това моето беше алергични към количка и реално малко я ползвахме, ще я ползвам и сега (евентуално), но ще на легна на бебеносеносебото като цяло май.
Като цяло гледам моделите на cam, maxi cosi, peg и cybex, но не съм се спряла на конкретен. Имам две изисквания да е сравнително лека самата количка и летния кош да има изцяло легнало положение без чупка.

# 152
На пег перегото е леко шасито, кошове те също. Аз си вдига количката с бебето вътре и я носех по стълбите без особен проблем (но не бях секцио, при секцио сигурно щях да ги нося отделно) лесно се сглабят кошовете.
Аз исках да заема малко място. Взех твърдия кош за новородено, който свалвх и сгъвах количката (държах я в гардероб в коридора), но сега с летни бебета и мекия е добър вариант, а с него май ставаше да се агъне директно.
Летния кош има почти пълно легнало положение, ама те на 3-4м им е тъпо да седят само легнали и мрънка, та пак ще повдигаш леко. А и ще ти трябва евентуално чак след есента. С летния се сгъва много компактно.
Гумите са хубави и понеже не са помапащи се, няма страшно от пукане.
Количката е добър вариант, ама има доста време, разгледай кое ще ти лепне. Първо си напиши изискванията и после виж коя ги покрива най-много.

Аз си поръчах колан за бременни, ама го чакам да дойде тия дни и ще мога да кажа как е.

# 153
mrs.RN, много ти благодаря за изчерпателния отговор! Ще направя списък определено!
А за какво ползвате тези колани? ☺

# 154
Миналия път не бях шофьор и количката ми беше много важна, защото навсякъде ходих пеш, пазар, консултации, до паркове. Общо взето и в слънце и в сняг съм била с нея. Та най-важно за мен: висока, защото аз самата съм висока и не е работа да се превиваш постоянно, лека конструкция, кош за новородено и летен, летния да може да се поставя и в двете посоки и към мен и наобратно, голям багажник, една цяла дръжка, големи гуми, в никакъв случай да не са двойни, чанта, която се закопчава на дръжката, зимно покривало за крачетата на летния лош. Миналия път заложих на полска марка комбинирана количка (Baby design Lupo) и останах много доволна. Сега ще огледам кои ми покриват изискванията и грабвам една. Съветът ми е да посетите магазин лично и да я пробвате количката 🙂

# 155
Момичета, аз също да попитам нещо за количките. Понеже ще бъдем с летни бебета има ли някакви конкретни показатели, за които да следим? Първо дете ни е, все още не сме посетили магазин, но аз разглеждам и събирам мнения за определни марки. Няма да ви изненадам, че съм объркана.

# 156
А коша за новородено, колко горе долу се ползва? Мои познати мами се опитват да ме убедят, че е излишно. Но аз не си представям как ще сложа едно новородено в летния кош, Та това определено не е опция.

# 157
С първото дете бях с Maxi cosi Elea. Най-удобната количка за мен. Подарих я, а сега пак същата ще взема, може би различна разцветка за разнообразие Simple Smile Т.н. зимен кош всъщност не е зимен, а е кош за новородено т.е  няма значение дали е зима или лято. Използва се около шест месеца зависи от детето, ако е ревливо по-рано ще се принудиш да сложиш другия за да може да разглежда навън и да е полуседнало. Simple Smile
За мен е важно да е лека, маневрена, пълно легнало положение, да се свива лесно и да не заема много място в багажника на колата. Посоката на коша да се сменя, тапицерията да е хубава, има едни такива спарващи и плъзгащи се ужас. Гумите да не са малки, да не се помпат и да са четири /на моята задните бяха по-големи/. Чупеща се цяла дръжка, достатъчен багажник и голям сенник. Кошницата за кола да пасва на шасито.
Ползвах нашата до към 3тата годинка и я скъсах от дърляне. Една от най-важните покупки за мен!

# 158
Момичета, чета ви редовно но не съм от най-активните за писане:)
Имам един въпрос. В 16 седмица съм но имам всеки ден такива като менструални болки или спазми които са по няколко секунди около 5 секудни и спира. Казах на моята гинеколожка и тя ми предписа да пия Магнерот 3 пъти на ден, но нищо не ми каза от какво може да е. Аз по принцип имам миоми и може да е от това, но ми се искаше да разбера дали и при друг се случва. Прегръдки

# 159
И аз имах подобни спазми. АГ ми предписа но-шпа 3х2 и Магнерот 1 вечер. Също не ми каза друго. Но с миналата бременност пих тези 2 нещица от 5 до 9 месец, така че даже не съм питала... Приех, че си е почти нормално да се случи Sweat Smile
Имам един въпрос. В 16 седмица съм но имам всеки ден такива като менструални болки или спазми които са по няколко секунди около 5 секудни и спира. Казах на моята гинеколожка и тя ми предписа да пия Магнерот 3 пъти на ден, но нищо не ми каза от какво може да е. Аз по принцип имам миоми и може да е от това, но ми се искаше да разбера дали и при друг се случва. Прегръдки

# 160

Аз съм с такива болки. Преди няколко дни имах и ужасно втвърдяване на корема и болки в кръста, като това продължи от през нощта до края на деня. Беше ми много гадно, полудях от притеснение. На следващия ден бях на преглед и гледахме шийка и т.н. Всичко беше нормално. Казаха да продължавам да си пия магнезия, но не ми обясниха повече.
Аз пих до онзи ден Магнерич, но честно казано нямах никакво подобрение. Минах на Диаспорал в деня с болките. Може и случайност да е, но вече 2 дни неразположението е в пъти по-малко.
С ниска предна плацента съм. На прегледа се бях шашнала и забравих да питам дали не е почнала да се вдига, а и не ми казаха нищо. Та си мисля, че тези болки може и да са от това.
Друга теория е, че около деня, когато е трябвало да настъпи цикълът, в първите няколко месеца от бременността, може да се получат такива болки. Но колко е вярно, не знам. А и мен си ме боли доста често, така че тази теория не ме успокоява 🥴.

# 161
И аз имам такива леки спазми, но вече 4ти ден пия и аз Диаспорал по препоръка на момичетата (много съм им благодарна, че споделиха Heartpulse ) от 250мг, че нямаше друг в аптеката. Засега се чувствам ок и отшумяха. Явно наистина така на прахче се усвоява по-добре и по-бързо.

# 162
Спокойно, аз също, даже и с болки в кръстта доста често Smiley . Не са ми казали причина, но не било тревожно, пия Магнерот 2пъти по 1. Лека бременност Simple Smile
Искам да ви питам, вие имате ли чувството, че бельото ви е постоянно мокро ? Laughing

# 163
  • Варна
Elfinaa,
При мен нe е само чувство, ами си е направо мокро, продължавам да имам обилно течение, без мирис и специфичен цвят доколкота разбирам от течения😁 При последния преглед ми изписаха вагинални капсули, слагах наколко дена, но като че ли няма ефект...

# 164
Освен тези болки имам и постоянно напрежение в дясно на корема и от два дена съм на 3х2 магнерод, 3х1 но-шпа и 3х1 папаверин...
Моя АГ каза, че не е нормално да усещам предменструалните болки

Общи условия

Активация на акаунт