Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 44 543
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Леле и аз все едно съм се напишкала , бях се уплашила да не изтичат води, ходих каза че всичко е наред, обаче то като не спира вече 4ти ден и откачам , а и секрет ми взе няма нищо тревожно . Моето течение е същото , направо откачам хаха и май така ще е до края, от колко време го имаш ? Smiley

Elfinaa,
При мен нe е само чувство, ами си е направо мокро, продължавам да имам обилно течение, без мирис и специфичен цвят доколкота разбирам от течения😁 При последния преглед ми изписаха вагинални капсули, слагах наколко дена, но като че ли няма ефект...

# 166
Аз съм си с ПМС болки от след трансфер до ден днешен- пия но-шпа, диаспорал вече 2х 300 мг. и папаверин. Все си мисля, че тези болки се дължат на ниската плацента...

# 167
Благодаря за отговорите, явно трябва да си пием нещатата и това си е.
И аз съм постоянно мокра, даже докато спах усетих как и по крака ми се стича 🙄🙄🙄

# 168
  • Варна
Аз почти от началото имам повечко течение, когато в 10 седмица ми взимаха секрет, излезе чисто, сега съм 16 седмица почти 17 и от около 3 седмици е още по засилено, особено като вървя, предполагам, че на следващия преглед пак ще трябва да ми вземат за проба ако не е отшумяло..Не е приятно е определено усещането..

# 169
днес пак бях при АГ, уж всичко е наред ама не спира, каза че може да е от отделянето на хормоните това течение

Аз почти от началото имам повечко течение, когато в 10 седмица ми взимаха секрет, излезе чисто, сега съм 16 седмица почти 17 и от около 3 седмици е още по засилено, особено като вървя, предполагам, че на следващия преглед пак ще трябва да ми вземат за проба ако не е отшумяло..Не е приятно е определено усещането..

# 170
А коша за новородено, колко горе долу се ползва? Мои познати мами се опитват да ме убедят, че е излишно. Но аз не си представям как ще сложа едно новородено в летния кош, Та това определено не е опция.
Аз го ползвах 5 месеца, от март до към септември. Просто тя беше големичка и не се побираше вече, има бебета и по-дълго го ползват. Да, много родители ползват директно летния кош и за новородено. За мен не е удобно, първо има колани, които трябва да махнеш или покриеш с матраче, за да не убиват на бебето, по-голям е, а бебето в началото е мъничко и трябва уплътняване, а за летно бебе това не е много удачно. За мен има риск от изхлузване, например като наклониш количката, за да се качи тротоар, защото детето вътре, когато е достатъчно голямо, е с колани, а новороденото не. С бебешкия кош този проблем го няма, той си е едно малко легълце. За мен не е никак излишен, но пък мнения всякакви 😉

# 171
  • София
В предишната тема бяхме засегнали проблема за течението. Почти всяка мама го има ,но не е задължително. При мен се получи още в началните седмици под формата на гъбички,а след третиране с мехлемче изчезнаха след това можеби около седмица-две отново се появи течение.При повторно вземане на секрет резултатите ми бяха ок,тоест или го имаш или не! Свикваш и си взимаш ежедневни превръзки. И все пак мацката по-нагоре която споделя че и се стича по краката да се консултира с АГ защото чак такова течение не би трябвало да бъде нормално.

# 172
Момичета , днес пристигна писмото с резултатите за синтромите . В обобщение пише , че шанса за три вида синдроми е нисък . Но в стравнение с първата бременност и писмото тогава , има разлики и до сега се ровя в нета за инфо . Прикачвам снимка и съм подчертала стойностите които ме притесняват . Едната е доста ниска 0.47 МоМ като четох за нея , че ако е под 0.4 трябва да се пие всеки ден аспирин и има опасности за протичането на бременността   ( първата бременност беше 0.8  ) . А за синдром на Даун е 1към 2257 ( първата б. беше 1 към 13000) какво мислите ?

# 173
Мойте резултати бяха подобни на твойте, на 1вата ФМ.
Ходих при трима гинеколози,защото и аз като теб бях притеснена. И на всичките разправях как Pap и Free bcG не са ми добре и те ми викат кой ти каза,че не са добре? И аз казах,че съм чела в интернет и т.н. Гледаха ме лошо и ми се скараха да не си пълня главата с глупости.
Като цяло казаха,че резултатите са нормални,но е задължително да направя втората ФМ, която аз така или иначе щях да направя.
С дни четох и се притсенявах и го мислих, но реших че след като докторите смятат,че няма нищо притеснително за момента, да не се стресирам.

Момичета , днес пристигна писмото с резултатите за синтромите . В обобщение пише , че шанса за три вида синдроми е нисък . Но в стравнение с първата бременност и писмото тогава , има разлики и до сега се ровя в нета за инфо . Прикачвам снимка и съм подчертала стойностите които ме притесняват . Едната е доста ниска 0.47 МоМ като четох за нея , че ако е под 0.4 трябва да се пие всеки ден аспирин и има опасности за протичането на бременността   ( първата бременност беше 0.8  ) . А за синдром на Даун е 1към 2257 ( първата б. беше 1 към 13000) какво мислите ?

# 174
Момичета, а на обикновен ехограф в момента какво се вижда? Малко ми е странен въпросът, но не съм го виждала от 12-та седмица, когато отговаряше на 11+ няколко дни. 😀 Полът може ли да се види?

Отделно, с какво 4D е по-добре, т.е. какви са му предимствата пред обикновеният? Гледам клипчета и правя разлика някаква, но ми е интересно мамите, които вече са минали през това да споделят. 😘

# 175
fl0w3rlinna а в какво се изразява втора ФМ ехограф+ кръвни ?

# 176
Renata, в дейюствителност PAPP-A е нисък, при мен също е по- нисък от 1, докато beta Hcg ми е беше доста високо и именно хормоните дават по- висок процент за синдром на Даун. Ако обаче на ехографа няма видим проблем, не се притеснявай. Аз бях пуснала още преди това НИТ и това определено ме успокои, защото моят риск беше 1: 37. От Сигридов разбрах, че PAPP-A е показалетен за плацентата, а в моя случай е превия и вероятно затова хормона е по- нисък. Знаеш ли с каква плацента си?

# 177
Единственото което казаха за плацентата е че е предна .Ако реша да пускам пак кръвни трябва най - вероятно е на частно . Сега видях NT scan ( ехограф+ кръвни ) £230 ... А при прегледа с ехограф казаха , че всичко изглежда нормално и гледам с това да се успокоявам.

# 178
БХС - 12-13гс = ехографски преглед и кръвни изследвания за тризомия
Ранна фм - 16-18гс = ехографски преглед и може да се пуснат отново кръвни ако е имало проблеми предишния път
Първа фетална морфология  20-22гс - ехогрфски преглед
Втора ФМ - 28-32 - ехографски преглед

В зависимост от това при кой се гледате и с какъв апарат е може да се види и много и малко. Моите лекари видяха пола още в 12гс. Миналата седмица (18гс) на прегледа се виждаха лещите на очите, всички кости, много ясно всичките движения и тн.  На мен лично с ехографите ми е по-лесно да разбера какво гледам, а тези 3-4Д изображения са ми като извънземни и ако не го снимат както трябва са леко плашещи.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 16:34 от Jessito 🍀🍀

# 179
До всички момичета, който са с каквото и да е течение- потърсете доктор за преглед, не смс или вайбър консултация. 2-3 дни имах малки случаи с намокряне на бельото, след телефонна консултация се успокоих само за ден, но отидох на преглед и ме вкараха за спешен серклаж в 19г.с. Не е скъсяване на маточната шийка, а разкритие . Надявам се тази реакция да спаси бебчо и устискам до края.

Общи условия

Активация на акаунт