Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 468
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Проверих в разни сайтове колко би трябвало да тежи бебето в 18гс, аз съм даже на горна граница.
Днес съм на още едно мнение, да видим какво ще кажат, че нещо не останах очарована от предишния преглед. Много мразя да трябва да тегля думите с ченгел....

# 301
Ra4e1, още веднъж съжалявам! 😢

Момичета, на някоя от вас да са и казали, че е с веламентозна пъпна връв (ципести прикрепена към стената на матката и след това влиза в плацентата)? Това било малък проблем и евентуално бебето може да се развива по-малко. Сега съм 18гс началото и бебока тежи 210гр. Доктора не ми отговори дали е нормално това или не?! 🤔

Здравей, при мен положението е същото и според моя АГ даже е малко по-едро, отколкото се предполага да е. 😊

# 302
  • София
Нормално е да се различават грамажите на бебчетата. Ако искате да видите как се движи като размери бебето, каква е прогнозата за тегло в идните седмици и в кой процентил се намират мерките му, може да ползвате например този калкулатор на Фондацията по фетална медицина: https://fetalmedicine.org/research/assess/growth

Самите мерки, които са ви нужни (Abdominal circumference, Femur length и Head circumference) ги пише в документа от феталната морфология. На някои сигурно им предстои тепърва.

Най-долу на страницата от линка има референции към научните трудове, на които се базира калкулатора, ако ви е интересно Relaxed

# 303
При мен има сериозна вероятност бебето да е голямо, което ме плаши. Обмислям, ако прогнозно е колкото или повече от сестра си, да си поискам секцио. Изпитвам огромен ужас от операции, много се надявам на бързо второ естествено раждане, обаче ако е над 4 кг, ще пасувам. Разбира се, има доста време още, но ме тормози тази мисъл.
Иначе вчера започнах да усещам потупвания, сега съм накъде 16+ 5. Но и гадната болка ниско долу не спира. При покой нямам драма, но при движение на краката, при ставане, обръщане, доста ме боли. Миналият път, това чудо ми се случи в последния триместър. Сега е мкого рано, а и реално още имам едвам забележим корем и няма как да го препиша на тежестта от бебето. На 28ми ми е прегледа, да видим какво ще ми кажат. Лошото е, че от понеделник би връщат на работа в офиса и не знам как ще издържам по цял ден, без да мога да се разтъпча или полегна 😒

# 304

Момичета, на някоя от вас да са и казали, че е с веламентозна пъпна връв (ципести прикрепена към стената на матката и след това влиза в плацентата)? Това било малък проблем и евентуално бебето може да се развива по-малко. Сега съм 18гс началото и бебока тежи 210гр. Доктора не ми отговори дали е нормално това или не?! 🤔

Здравей, при мен положението е същото и според моя АГ даже е малко по-едро, отколкото се предполага да е. 😊
А проблем ли е това с плацентата? Какво ти казаха? Извинявай, че така те разпитвам, но малко се притесних

# 305

А проблем ли е това с плацентата? Какво ти казаха? Извинявай, че така те разпитвам, но малко се притесних

Не, няма проблем, просто аз не се изказах правилно, извинявай. 😊 Имах предвид, че съм в същата седмица със същия грамаж.

# 306
Stephanie.a, o извинявай! Разбрала съм те грешно! ✌🏻☺

# 307
Момичета, аз сега си погледнах резултатите от ранната фетална, която правих в 17г.с. и плода е бил 235гр. което ми се вижд доста. Нищо не ми казаха. На 19ти съм при следящия ми АГ и ще се консултирам задължително. Дано да няма проблем..

# 308
bl00dflowerz, при мен в 17+4 беше 240 (коментара беше, че може да се роди малко по-голямо), в 18та  - 262гр., втория път се сетих да питам дали е проблем - лекарката каза - не...

# 309
Предвид, че таткото е бил 4,2кг предполагам, че и нашето момченце ще върви по-голямо. Но пък си е предпоставка за гестационен диабет и т.н. Нямам някакви оплаквания, така че би трябвало да са ок нещата Simple Smile

# 310
Кое е предпоставка за гестационен диабет? Голямото бебе ли?

Предвид, че таткото е бил 4,2кг предполагам, че и нашето момченце ще върви по-голямо. Но пък си е предпоставка за гестационен диабет и т.н. Нямам някакви оплаквания, така че би трябвало да са ок нещата Simple Smile

# 311
Факторите за него са много.
Ето тук доста подробно са ги описали.

Голям плод при настоящата бременност- над 4 кг -  Това предполагам имат предвид вече към края на бременността.
Мен ме притеснява и моето тегло. Според всички таблици моя ИТМ е висок - 28,0 наднормено тегло.
И сега влизаме в такива седмици, в които се следи това и се гледа и аз малко съм се психясала Grin и много внимавам какво ям..

# 312
Полезна статия, мен ме наблюдават за това нещо. Имам предходна бременност с голям плод и много ниски в момента нива на вит. Д. Веднъж ми пуснаха кръвна захар, беше 5.01, като другата седмица ще пускам пак и съм на ендокринолог. Силно се надявам всичко да е наред.

# 313
Интересно...но вероятно си трябва комбинация с други фактори, например висока кръвна захар... Моята си беше в норма, вероятно за това не са ме наплашили, но ще я следя, благодаря за информацията!

# 314
На тов етап ми се струва много рано да говорят за малки и големи бебета.
А и нали към 24-26 (мисля, че беше) правят обремвняването с глюкоза, ако имат съмнения? А на някой и профилактично.
Сега моето беше 200гр. В 17 и някви дни, гледам сина ми е бил 240 в тия седмици. Ама той вървеше по-едър до едно време, после пък взе много да изостава и накрая изоставаше с месец почти, та едва 2500 мина.

Общи условия

Активация на акаунт