Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 344
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
На ранната фетална морфология в 13-та седмица докторката видя, че и двете ми маточни артерии са резистентни и оттогава пия Акард 150 мг. Няма изоставане в растежа на бебето за момента, даже върви малко напред. Следящият ме гинеколог не вижда проблем, но другата седмица съм на втора ФМ при лекарката, която откри резистентността, така че ще проследя как са нещата и при нея. Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 19:32 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 391
narcissus, точно със задна плацента се усещат по-лесно бебетата. Нещо не сте се разбрали. Аз съм със задна и ги усещам от 14гс.

Намаленият кръвоток може да е моментно нещо, но трябва да се следи изкъсо, защото кръвотоците са това което храни бебчето. Най-често се изписва терапия с АП както са казали момичетата.

# 392
Jessito може,аз не съм питала просто сама си направих този извод,но факт,аз все още не усещам осезаемо бебето.

# 393
А когато има намален кръвоток, само аспирин ли се пие? Тоест, ако биеш само Клексан или Фраксипарин, дали би имало подобряващ ефект? Съвсем в началото пиех и аспирин, но прокървих и ми го спряха и така си остана.
Аз също имам проблем с лявата артерия, но на ранния скрининг докторът каза, че е достатъчно засега само с инжекциите. Но сега пак ще го питам.
Доста се рових за тоя прословут кръвоток из разни английски статии. В една от тях пишеше, че често в ранна бременност се наблюдава подобно състояние, но до около 17-22 седмица нещата се оправят. Вече ако след това продължава така, си има риск. Но ще се надяваме, че при всички, които имаме подобен казус, всичко ще е наред. ❤

# 394
Аз съм малко объркана и се надявам да може някой да ми даде съвет. Днес на феталната морфология ми казаха, че кръвотока на бебето бил добър и нямало аномалии. Обаче останах с впечатлението, че са гледали само неговия собствен кръвоток, а не този от мен към него, който предполагам на вас ви следят с доплер. Попитах, но ми свъсиха вежди, че каквото трябвало да се гледа било огледано и ме поизгоноха от кабинета. Та правилно ли мисля, че сега трябва да търся конкретно АГ с доплер да огледа допълнително?

# 395
Аз съм малко объркана и се надявам да може някой да ми даде съвет. Днес на феталната морфология ми казаха, че кръвотока на бебето бил добър и нямало аномалии. Обаче останах с впечатлението, че са гледали само неговия собствен кръвоток, а не този от мен към него, който предполагам на вас ви следят с доплер. Попитах, но ми свъсиха вежди, че каквото трябвало да се гледа било огледано и ме поизгоноха от кабинета. Та правилно ли мисля, че сега трябва да търся конкретно АГ с доплер да огледа допълнително?

Да, кръвотокът на маточните артерии се следи с доплер. Тоест, на екрана се виждат едни вълни, не знам точно как да го обясня Grinning.
На мен кръвотока ми го гледаха само на ранния скрининг в 12 седмица. Следящото АГ не ми го гледа. Тя даже смята, че не е нужно да ходя на ФМ, което малко ме притеснява. Та аз ще си ходя, въпреки че тя не го намира за необходимо.
Дали все пак има някое момиче от Варна, което да ми препоръча лекар за ФМ? Пътувам до София, а вече не ми се ходи след 20 седмица там.

# 396
Dimi, в групата във Фейсбук Юнски бебета няколко пъти имаше постове за варненски лекари за ФМ, следене, раждане.. Може да погледнеш/попиташ там 🙂

# 397
dimi_, аз съм на клексан 0.6 и Акард 75, за различни неща са.

# 398
А когато има намален кръвоток, само аспирин ли се пие? Тоест, ако биеш само Клексан или Фраксипарин, дали би имало подобряващ ефект? Съвсем в началото пиех и аспирин, но прокървих и ми го спряха и така си остана.
Аз също имам проблем с лявата артерия, но на ранния скрининг докторът каза, че е достатъчно засега само с инжекциите. Но сега пак ще го питам.
Доста се рових за тоя прословут кръвоток из разни английски статии. В една от тях пишеше, че често в ранна бременност се наблюдава подобно състояние, но до около 17-22 седмица нещата се оправят. Вече ако след това продължава така, си има риск. Но ще се надяваме, че при всички, които имаме подобен казус, всичко ще е наред. ❤
Аспиринът (Акард 150 мг) се дава при намален/резистентен кръвоток в маточните артерии, защото има риск от прееклампсия в по-късните етапи на бременността, изоставане на растежа на бебето и т.н. И трябва да се следи изкъсо кръвното налягане.
Клексанът/Фраксипаринът от друга страна се дава при тромбофилия.
Лекарства за две различни състояния са, макар че в някои случаи биват изписвани като взаимнозаменяеми.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 23:54 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 399
Здравейте, момичета, някоя от вас усещала ли е нещо като стягате на корема/матката и посътветвахте ли се с лекарите си, понеже аз все още не съм и не знам какво да очаквам?😕

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 00:08 от Stephanie.a

# 400
Благодаря на всички за милите думи. Продължавам да си лежа. Пускат ми системи и бият мускулно нош па и още нещо. Спокойна съм, просто искам да разбера какво да правим. Измериха я 3.3см, като контракции не съм усещала. Просто ме болеше самото влагалище. За сега мисля, че нямам болка.
Родителите ми се подобряват, единствено баща ми е в по-тежко състояние, но се надявам от днес нещата и при него да са положителни. Старая се да съм спокойна и позитивна. Бебчо е добре, поне след прегледа вчера. Мое слънчице е и ще си го пазя.
Стискам палци на всички да успеем до финал. Момичета, ако има смущаващи за вас неща в състоянието ви съветвам да се консултирате с лекар.

# 401
Момичета да ви споделя какво ми се случи снощи. Значи събудих се през нощта от едно чувство, че нощницата около дясната ми гърда е мокра. В просъница си казах, че може и да ми се струва. Но когато се събуждах се усетих че съм легнала на лявата и около гърдата наистина беше мокро. Та въпроса ми е нормално ли е? На вас случва ли ви се? Дали е коластра и трябва ли да се притеснявам от нещо.

# 402
  • София
Виждам, че някои от вас посещават доктор Вецев, доволни ли сте от него? Имам далечен спомен, че може би той беше на раждането ми в Шейново през 2016 година, но дойде за пукането на водите и раждането, нямам големи впечатления от него, акушерката свърши повечето работа и затова се чудя дали ще ми допадне. Търся си още един лекар, за да ходя на 2 седмици.
Благодаря Simple Smile

# 403
  • варна
И аз се връщам от преглед 🙂! Донтора вика всичко добре и изведнъж ме пита дали пуша , аз разбира се му казах по 2-3 цигари и той вика , че трябва да го спра , защото било опасно за кръвотока .... Пфууу, така се притесних и нищо повече не го питах ....До сег никога не са ми казвали нищо за това , а си мисля че ако беше нещо притеснително щеше да ми изпише хапчета .... ОФ , взе за нещо има да мислим - то не беше кървене , болници .....

# 404
Вики, аз се следя при него. Всеки път гледа бебчетата и кръвотоците с доплер. На мен ми допада. Ако имам въпроси му пиша във вайбър и или отговаря или звъни.

Общи условия

Активация на акаунт