Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 319
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Сок от кисели краставички

Как се справяте с киселините? Имам чувството понякога че ще изгоря 😀😀

# 421
  • София
Дами, моята въртележка край няма.

Докторът държеше да намерим причината за уголемената нухална транслуценция и добре че. Златен е.

Амниоцентеза - чиста.
Фетална в 19-а седмица - перфектна.

Препоръча ми изследване на редки микроделеции от амниотичната течност и от там изскочи проблемът. Делеция 2q23.1 с прояви - тежко физически и умнствено изоставане, наред с други последици. Среща се 1 на милион буквално.

Та, за огромно съжаление, решихме да прекъснем бременността. Най-горчивият избор в живота ми, направо присъда. Утре ще говоря със завеждащ отделение в Шейново.

Ще хвърлям по едно око засега тук, че сте ми безкрайно симпатични.

Пожелавам нито една лоша новина да няма оттук нататък тук. Стискайте ми палци бързо да се възстановя и при първа възможност да опитваме отново.

# 422
  • Замък сред облаците
Съжалявам, Зиги. Тежка новина и тежко решение. Надявам се, че го чувстваш правилно за вас (защото тук няма правилно и грешно, а както го претеглите). Прегръщам те!

# 423
Толкова съжалявам Зиги Sad Бъди силна като дойде моментът и от сърце ти пожелавам следващият път всичко да е наред. Из форума и ФБ има групи и теми за подкрепа. На мен много ми помогнаха преди време.

# 424
Съжалявам много, бъди силна! ❤

# 425
Зиги, много съжалявам! Пожелавам ти сила и вяра. Следващия път всичко ще е наред!

# 426
Зиги, бъди силна, следващия път до финал ще бъде, сигурна съм! Човек бива изправен пред такива изпитания, само за да му се случат по-хубави неща от тук насетне!❤ Бързо възстановяване🍀

# 427
Съжалявам, Зиги! Така било писано. Сигурна съм, че не след дълго ще си имаш прекрасно детенце 🙏 кураж и не спирай да вярваш!

# 428
Много ми е мъчно, Зиги. Не е честно Disappointed Може би е по-добре, че сте разбрали сега, но е трудно в момента да се види доброто. Бъдете силни и се надявам много скоро да гушнете вашето здраво чакано детенце!

# 429
Зиги, много съжалявам, че ти се налага да минеш през всичко това! Желая ти всичко да мине възможно най-леко и да се възстановиш бързо (физически и до колкото е възможно психически). Поздрвалея на доктора ти, че все пак не е спрял да търси.
Желая ви, когато сте готови, да гушнето своето прекрасно и напълно здраво детенце!

# 430
Зиги, много съжалявам.. Confused
Пожелавам ти кураж и сили да продължите напред и да се възстановиш бързо! Hug

# 431
  • Германия
Съжалявам Зиги...
Съжалявам Раче...
Канди, Мими дано сте по-добре...
Напоследък само чета и се натъжавам, не ми се пиши.

При мен нищо ново, удължиха ни мерките до 14.02, децата са в къщи, всичко затворено. Чакам си прегледа на 28-ми, усещам бебето вече и се надявам всичко да е наред. Като ви чета колко често ходите на преглед и на няколко ФМ...аз на месец по 1 път. Днес се записах за раждане в болницата, в която мисля. На 2.02 имат виртуален Вебинар, ще разгледам залите.

# 432
Зиги, много съжалявам! Много тежко решение, но е добре, че сте го открили!
Бързо възстановяване и когато сте готови - лека и безпроблемна бременност и най-здравото бебенце! Heart

# 433
Зиги, тежко решение! Съжалявам! Желая ти сили и кураж!

# 434
Аз съм малко объркана и се надявам да може някой да ми даде съвет. Днес на феталната морфология ми казаха, че кръвотока на бебето бил добър и нямало аномалии. Обаче останах с впечатлението, че са гледали само неговия собствен кръвоток, а не този от мен към него, който предполагам на вас ви следят с доплер. Попитах, но ми свъсиха вежди, че каквото трябвало да се гледа било огледано и ме поизгоноха от кабинета. Та правилно ли мисля, че сега трябва да търся конкретно АГ с доплер да огледа допълнително?

Да, кръвотокът на маточните артерии се следи с доплер. Тоест, на екрана се виждат едни вълни, не знам точно как да го обясня Grinning.
На мен кръвотока ми го гледаха само на ранния скрининг в 12 седмица. Следящото АГ не ми го гледа. Тя даже смята, че не е нужно да ходя на ФМ, което малко ме притеснява. Та аз ще си ходя, въпреки че тя не го намира за необходимо.
Дали все пак има някое момиче от Варна, което да ми препоръча лекар за ФМ? Пътувам до София, а вече не ми се ходи след 20 седмица там.

На 12.01 бяхме на втори преглед при д-р.Цонев гр.Варна в Темелков.
Първия беше кратък,но човека си замери всичко..огледа внимателно каза,че всичко е наред.
Най-хубавото пусна мъжа ми с мен,защото не беше виждал бебчето и като за първи път беше доволен да присъства на такъв обстоен и подробен преглед и 4D ни пусна за малко.
Сега прегледа продължи доста по-дълго почна от крачетата и ни обесняваше абсолютно всеки орган,размери,че всичко е наред и си вървим добре и аз и бебенце.
Много доволни и щастливи останахме Сега се чудим дали за третия преглед да не отидем в Добрич,ако не пак при него ще отида.
Имаче да в групата във ФБ бяха писали за още двама лекари и там може да прочетеш.

Общи условия

Активация на акаунт