Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 160
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Минавам да си покажа тумбака, днес съм 20 седмица Relieved Иначе нищо ново около мен, в очакване на прегледа съм( и на пола)

Мноого сладко коремче. Водиш ме точно със седмица😘
При мен няма никакво коремче, но за сметка на това бебка сутринта такъв силен шут ми удари. За втори или трети път я усещам. 😍

# 571
  • София / Виена
foley, страхотно коремче! Все така хубавичко да ти расте!
Още съм в 18г.с. и още нито мога да се похваля с това, че усещам бебчо (има пърхане на пеперуди, но не съм усетила по-силно да ме тупне), нито имам и коремче .. Дано скоро се появи потупването, че ще ми е нервно до феталната на 04.02.

# 572
Здравейте! Престрашавам се най-накрая да се представя. Терминът ми е на 11 юни и очакваме второто си момче Simple Smile Започнах тази бременност с доста проблеми, не беше много ясно как ще се развият нещата и не посмях да пиша по-рано, но ето че вече съм в 20г.с. и всичко е зад гърба ми. Днес минах втората фетална морфология и вече ми е доста по-спокойно, че всичко е наред. Ще се радвам вече да не съм инкогнито Simple Smile

П.П. мерна ми се нещо за фейсбук група, може ли да ме добавите и там или да споделите на кой да пиша, за да ме добави.

Пожелавам на всички лека бременност и здрави бебчета 🤗

# 573

За тази знам аз. Може сама да си поискаш достъп и би трябвало да те добавят админите🙂

# 574
Не е тази, нашата е тайна и скрита, който иска да е в тайната да ми пише, мисля, че мога да ви добавя.

# 575
Не е тази, нашата е тайна и скрита, който иска да е в тайната да ми пише, мисля, че мога да ви добавя.

Точно на тайна и скрита се надявах 😀 С голямото дете съм в такава, няма много хора в нея и се чувстваш като у дома си - споделяш си спокойно, опознаваш другите, дори си разменяме подаръци за коледа. Това няма как да се постигне в големите групи. Пиша ви Simple Smile

# 576
Здравейте! Чудя се от няколко дни за нещо и реших да поискам вашето мнение, тъй като винаги сте супер мили и отзивчиви и знаете много неща за този прекрасен, но и доста стресиращ период, през който минаваме. Миналата седмица след ФМ бях писала, че се оказа че имам намален кръвоток в лява маточна артерия. Някои от вас ми казаха, че имат същия случай и ми казаха какво са им казали лекарите им. Аз след това отидох при моята АГ и при още една за всеки случай и двете ми казаха да изчакам малко, защото това може да е временно. Обаче след като споделих с една приятелка, тя настоя задължително да си направя тест за тромбофилия. Мислите ли, че на този ще етап е нужно това? Досега след прегледи, БХС, ФМ никой лекар не ми е казал да го правя..

# 577
Vanchest, да, аз бих си направила, от гледна точка на подсигуряване.

А и занапред е добре да си знаеш, ако имаш - след операции е добре да си на по-специална терапия, ако имаш момиченце - има шанс да я предадеш и ако се знае да се спестят много проблеми.

Здравейте! Чудя се от няколко дни за нещо и реших да поискам вашето мнение, тъй като винаги сте супер мили и отзивчиви и знаете много неща за този прекрасен, но и доста стресиращ период, през който минаваме. Миналата седмица след ФМ бях писала, че се оказа че имам намален кръвоток в лява маточна артерия. Някои от вас ми казаха, че имат същия случай и ми казаха какво са им казали лекарите им. Аз след това отидох при моята АГ и при още една за всеки случай и двете ми казаха да изчакам малко, защото това може да е временно. Обаче след като споделих с една приятелка, тя настоя задължително да си направя тест за тромбофилия. Мислите ли, че на този ще етап е нужно това? Досега след прегледи, БХС, ФМ никой лекар не ми е казал да го правя..

# 578
  • Замък сред облаците

Привет!  Ако имаш възможност, аз на твое място бих се презастраховала и бих го направила. Една моя приятелка, след 3 неуспешни инсеминации, на първото ин-витро установи тромбофилия в 4-5 месец и започна терапия чак тогава, слава богу роди здраво момченце. При мен подозират дори нискорисковата тромбофилия за загубата в 3-ти месец. Не мисля, че си заслужава да рискуваш съответно и щом са видели намален кръвоток, по-добре провери каква е възможната причина (по-добре да си "хвърлиш парите на вятъра" и да нямаш тромбофилия, отколкото да не знаеш, че имаш и да стане нещо фатално). Дадоха ли ти някаква терапия, за да компенсират или просто чакат да видят накъде вървят нещата? Успех!

# 579
Казаха да изчакам. Едната каза, че може АП по 1 хапче. Другата седмица съм на контролен преглед и ще видим какво ще каже. Сигурно на доплер ще ме прати да видим има ли промяна 🙄

# 580
Vanchest, аз заради тромбофилията сега съм на терапия всеки ден. Имам неуспешна бременност защото не знаех за нея и не бях на терапия. Разбира се всеки случай е различен и може въобще да не ти трябва, но от гледна точка на това което ми се случи, аз съм с две ръце да се направят тези изследвания за да е сигурно поне че няма пропуски.

Добре дошла при нас krisi!

# 581
За кръвотока в 11г.с. на мен ми предписаха аспирин, той подобрявал кръвотока. Иначе съм си от положителен тест на клексан, но аз съм си с 2 мутации, едната от които високорискова.

# 582
Аз съм с 4 мутации, имам една загуба в трети месец и лично аз смятах, че може и това да е причината. В момента обаче четирима доктори са единодушни, че не ми трябва терапия, през три седмици кръвни изследвания и следим кръвотока.
Въпреки това със сигурност не бих пропуснала това изследване, изобщо не е за подценяване.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 21:26 от Tickles

# 583
Още един глас "ЗА" изследването за тромбофилия. Важно е да се направи. Аз след една загуба го открих. Миналата бременност и тази съм на терапия от положителния тест.

# 584
Присъединявам се към съветите на момичетата да се изследва наличието на тромбофилия, не е евтин пълния пакет, но при мен от него излязоха 3 мутации и една след терапия стигнахме до успешен трансфер. Въпреки фраксито съм с влошен кръвоток, но след като го вдигнах на 0.6 и включихме аспирит 150 мг. Вецев каза в понеделник, че сега кръвотока е добре.

Общи условия

Активация на акаунт