Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 168
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Аз все още закопчавам всички якета от преди Б. Надявам се да изкарам до пролетта и да не се налага да купувам специално яке. Иначе вече си имам коремче, което не можеш да сбъркаш. То по-добре да си личи, а не "Госпожо, вие бременна ли сте или просто дебела?" 😂 Основно на корем съм качила, но пък в гръб например си личи как се е разширил торса като цяло. Няма начин... + 6-7 кг съм от началото, 20+3 г.с Секс сме правили 1-2 пъти от началото, а ми се иска 😂. Нямаме забрана, но Мм се притеснява повече и от мен. Лошото е, че ако не сега, после след естествено раждане пак има доста време докато нещата си дойдат на мястото. Тааа... един внимателен, разтоварващ секс на този етап ще ми дойде добре 😂

# 556
Аз май съм от тези - Вие бременна ли сте или дебела Grinning Утре влизам в 22г.с. и по-скоро някой може да каже, че съм преяла отколкото бременна. Не ми е така приятно закръглен корема като на повечето Sad
Предполагам, че защото почнах с повече килограми поначало и корема ми се е скрил между тях Grinning
Накрая така ще ни проличи, че ще се чудим няма ли да излиза вече, че сме натежали зверски Grinning
Скрит текст:

Относно секса - ние ужасно рядко правим. Предимно след преглед и като ми кажат, че всичко е ок и ММ се успокоява и не се дърпа. Иначе не смее изобщо нищо да поиска. Вчера си говорихме с него и той каза, че се притеснява много да не стане нещо. Честно казано и моите хормони не бушуват особено или и аз се притеснявам доста. Та сме намерили някакъв баланс и компенсираме с внимание под друга форма и прекарваме повече време заедно.

# 557
Момичета, знаете ли горе долу какъв пулс вдигате? Моя е 122-5 а съм в 20г.с, притеснявам се, АГ-то ме праща на кардиолог Sad
Само да кажа, че не през цялото време е толкова висок

# 558
  • София
Няма нищо притеснително, и моят беше висок, кардиологът ми изписа половин таблетка бета блокер и сега съм си добре. Не че е опасно, но аз се чувствам сега доста по-добре

# 559
Няма нищо притеснително, и моят беше висок, кардиологът ми изписа половин таблетка бета блокер и сега съм си добре. Не че е опасно, но аз се чувствам сега доста по-добре

Да, чувството е все едно, че ще изхвръкне, особено като легна, а преди да забременея имах панически атаки 4 години, сега не правя паник атака, когато ми е такъв пулса, даже уж съм спокойна.

# 560
elfinaa, моят преди това беше 50-75, но  откакто съм бременна все е 85-100 и се оказа че било нормално. Следи кръвното и пулса и ако забележиш нещо притеснително, сподели с АГ. Другото е ако ти е излязъл по-висок риск за прееклампсия, също е хубаво да се следи за всеки случай. Но при бременност е нормално да се качи пулс.

# 561
elfinaa, моят преди това беше 50-75, но  откакто съм бременна все е 85-100 и се оказа че било нормално. Следи кръвното и пулса и ако забележиш нещо притеснително, сподели с АГ. Другото е ако ти е излязъл по-висок риск за прееклампсия, също е хубаво да се следи за всеки случай. Но при бременност е нормално да се качи пулс.

Кръвното ми е 60/90 и 70/100 , може да съм почнала да вдигам...

# 562
Момичета, знаете ли горе долу какъв пулс вдигате? Моя е 122-5 а съм в 20г.с, притеснявам се, АГ-то ме праща на кардиолог Sad
Само да кажа, че не през цялото време е толкова висок
Моят стига и до 140. Разбира се е така за кратко време, ходих на кардиолог, каза, че всичко е точно, на емоционална основа, да се опитам да съм по-спокойна. Опитвам се ама.... Понякога не мога 😒 Ето, днес и на работа имах малко драми и бум удари 120... хубавото е, че бързо се връща в нормални граници.
Моят съвет, като не го чувстваш ок, намокри китките, дланите и лицето със студена вода. Действа много бързо.

# 563
elfinaa, абсолютно същото ми е кръвното. Идеално!!

# 564
Привет, момичета! 🤗
Има ли сред Вас такива с установена двурогова матка?
Днес мина моята фетална морфология и с бебка всичко е наред, но д-р Сигридов установи тази аномалия. Той спомена, че това няма да пречи на бременността, но прочетох притеснителни неща по темата.
Надявам се при всички резултатите да са повече от чудесни! 😊👶

# 565
Аз си държа кръвно 90/70-60 бременна или не.
Пулсът ми понякога минава 100,но са само моментни повишавания.
След последните кръвни съм с леко занижен хемоглобин,но АГ нищо не ми каза,отчитам че не е обезпокоително 🤷‍♀️🤷‍♀️

# 566
Здравейте и от мен,
Не се включвам много напоследък, но пътувам из Бг и наваксваме срещи с роднини и приятели.

Бях на ФМ в 19та седмица при Искилиева в Щерев и общо взето няма проблем, но не съм очарована от нея. Аз като цяло не обичам да ходя на прегледи при жени, ама така ми се случи.
Видя кисти в мозъка на бебето, вероятността да се резорбират в следващите седмици е много голяма. Да сме ги следяли.
Другото, че за сега съм с плацента Превиа. Голяма досада се оказа като го гугълнах. Забрани ми секса и да вдигам малката. Секса е лесен, мъжа ми е на 3000км., ама за малката ми е много дерт. Тя е кооперативна и проявява разбиране, но мен не ме кефи.
И това трябва да следя.
Имам фамилна обремененост за сърдечни проблеми, със супер настоятелен тон ми обясняваше колко е задължително да отида на фетална кардиография.
Само кимах с разбиране и си го пуснах през ушите. Много мразя да ходя на прегледи и да ми говорят както говорят тук.
Шийката мерихме - както и очаквах си е ток. 4,5см.
Записах си в 23та час в Надежда за второ мнение при Патрикова, но ще се пробвам сменя лекар мъж някъде.
Бебето беше около 270гр, 100% мъж, гледа подробно и това ми хареса.

Канди, съжалявам за развитието на нещата при теб. Палци всичко да се оправи възможно най-бързо.
Пумпалче, ако държиш на Надежда препоръчвам Георгиев. Не говори, мълчалив е, но ако има нужда обяснява.
На мен съшо ми откриха кисти и Сигридов ми каза едва ли не, че ако не взема мерки ще родя дете с проблеми....🤦🏼♀🤦🏼♀🤦🏼♀
Изобщо не спомена, че са често срещани и изчезват до към 24-25гс

Gratsi, Сигридов и на мен ми каза, че имам двурога матка. Което е абсурдно, имам правена хистероскопия за махане на полип преди 1-2 година и там не се откри нищо необичайно.

# 567
Привет, момичета! 🤗
Има ли сред Вас такива с установена двурогова матка?
Днес мина моята фетална морфология и с бебка всичко е наред, но д-р Сигридов установи тази аномалия. Той спомена, че това няма да пречи на бременността, но прочетох притеснителни неща по темата.
Надявам се при всички резултатите да са повече от чудесни! 😊👶
При мен има съмнение за такава, но не е типичната... имам една нормална износена бременност преди тази. Казаха ми, че на 100 % може да се диагностицира без наличие на бременност. Надявам се всичко да е ОК. А на вас?

# 568
Пумпалче, Патрикова е страхотна! Мила, внимателна, търпелива... всичко обеснява на всичко отговаря и след като приключи с мед.термини го обеснява като на човек, който не учи медицина:)... не претупва прегледите, отговаря и на въпроси, които не са само за морфологиите, абе като цяло, нямам оплакване, а съм много "претенциозна". Винаги си тръгвам с усмивка след нейн преглед:). Успех пожелавам и на теб и на всички други❤
Аз не съм много активна, защото съм студентка последна година к бях в сесия, иначе всичко е наред с мен и бебчо... 19+2 сме в момента. За раждане съм се насочила към болница Лозенец, защото имаме познат лекар там, благодарение на който аз съм на този свят 😅.

# 569
  • Германия
Минавам да си покажа тумбака, днес съм 20 седмица Relieved Иначе нищо ново около мен, в очакване на прегледа съм( и на пола)

Общи условия

Активация на акаунт