Банята - 37 тема

• 55 092
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Над 3 години ползваме паравана..и чак сега да даде фера заради шупли? Странна работа.. чудихме и заради наместване на блока, ама другите две стъкла са здрави..

Имахме такъв случай,но с фурна.Техниците казаха прекалено закалено стъкло или ударено дори и леко,след което започва с времето да се издува и се пръска.Като гледам снимките е по същия начин,ние също не ползвахме фурната,когато се случи.

# 601
  • Сф
Моят мъж трябва да почерпи: че е именик, а и нали счупеното носи щастие (особено, когато се счупи параванът в банята без никой да е в нея 🤪

Някой да има идея на какво може да се дължи? Бяхме в другата стая като чухме пукот, но помислихме, че е от горния апартамент, че беше късно вечерта, а ние си бяхме легнали всичките..и на сутринта моят мъж влезнал в банята и..😭🤪😰
Получило се е от напрежение в стъклото. Дали от неправилен монтаж, дали от нещо криво-вана, стена , прави напрежение на стъклото и се пръска. Или самото стъкло да е имало шупла..При нас тая ,която се пръсна, я смениха, беше в гаранция, Баухас, въпреки че друг я монтира. При отвяране и затваряне на  вратата не би трябвало да е било  с напрежение преди това също. Случва се.
Сега , новата-който ви я продаде да си я монтира да нямате ядове, каквото и да се случва. Това е моят съвет!

# 602
Шкафа от къде е?
Душа колко излезе, аз мисля за Видима

Хайде, честито на всички именици! Бъдете здрави!
Anichkaffm според мен, това стъкло е било с Шупли и дефектно...

Публикувам и снимки на PVC шкафа, това е бай- висок клас шкафове за баня. На снимката е без плот.

И на душ системата от Алито, която е доста сполучлива.

# 603
  • гр. София
Шкафа е от Мебели “Морато”, а душ системата излезе около 250 - 300 лв.

# 604
Здравейте! Предстои ми ремонт на баня и търся качествени, но не много скъпи сифони. Квадратен за сухата част на банята и триъгълен за душ кабината. Какво бихте препоръчали? Благодаря!

# 605
Здравейте! Предстои ми ремонт на баня и търся качествени, но не много скъпи сифони. Квадратен за сухата част на банята и триъгълен за душ кабината. Какво бихте препоръчали? Благодаря!

Бих препоръчала да поставиш цената на второ място. Ако намериш качествени и нескъпи - супер, но ако не успееш, вземи качествени и скъпи. Няма да спестиш кой знае колко от сифони, но ако сложиш ментета после ядовете са големи.

# 606
  • Варна
Като сте заговорили за сифони,бях твърдо решен за душ зоната да е линеен сифон,но все повече хора ме разубеждават.Били миришели,трябвало да се чистят постоянно и т.н. Някой с лични впечатления да сравни разликата между нормален и линеен сифон?

# 607
Аз имам от двата типа. Имат клапи против миризми. Няма никакъв проблем:
Виж:
https://www.geraka.com/lineini-sifoni-za-banya?gclid=Cj0KCQjwyZm … _XDUaAqSlEALw_wcB  (тези са доста добри и могат да се нивелират с крачета)

https://baniaplus.com/produkt/%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%B5%D0% … -40-%D1%81%D0%BC/
Колкото чистя единия, толкова и другия.

Забравих да напиша., че ти дадох двата линка, за да видиш разликата.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 12:37 от petiaivanov

# 608
Имам линеен сифон. Чисти се малко повече от обикновения, все пак си една доста голяма ваничка от инокс, но не е болка за умиране. Малко доместос и след 15 минути плакнеш с телефончето и свети. Или с мокра кърпичка (основно за решетката).

# 609
  • Варна
Благодаря и на двете.
Петя,запазвам линка,че и без това не съм избрал марка.

"дълбок воден затвор" предполагам е въпросната клапа против миризми?

# 610
Благодаря и на двете.
Петя,запазвам линка,че и без това не съм избрал марка.

"дълбок воден затвор" предполагам е въпросната клапа против миризми?
В случая-да, но пък са качествени сифони.
Ето това е истинска клапа, но не е линеен (и цената си я бива Head Band ):
https://www.geraka.com/podov-sifon-za-banya-s-klapa-viega

Глезотийка:
https://www.geraka.com/rogov-sifon-za-banya-kuadra

Да ти кажа, аз май предпочитам линейния, защото космите (особено от моята дълга коса) се събират и могат да бъдат лесно почистени, по-малко се натрупват в тръбата на канала и съответно е по-трудно запушването.

# 611

Бих препоръчала да поставиш цената на второ място. Ако намериш качествени и нескъпи - супер, но ако не успееш, вземи качествени и скъпи. Няма да спестиш кой знае колко от сифони, но ако сложиш ментета после ядовете са големи.
Ментета и аз не искам. На Патлиджански някой ако ползва да сподели мнение. Казват, че са изцяло от инокс, но дали е така?

# 612
Имам на Патлиджански от две години. Рогов и линеен, не са мръднали.

# 613
Имам на Патлиджански от две години. Рогов и линеен, не са мръднали.
Имат ли клапа за миризми или са само с воден затвор?

# 614
Клапите се поръчват допълнително към сифоните.

Общи условия

Активация на акаунт