Банята - 37 тема

• 55 786
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна

Балкон усвоен за баня виждам за пръв път. От там нататък обаче виждам само недомислия. Душ къде е или няма? Това стъпалце пред ваната като стане хлъзгаво къде ще се държиш? И най-вече, къде е отоплението на това огромно помещение с външна стена и голям прозорец? Rolling Eyes

Душа си е там.
Банята не е довършена,ще сложат дръжка.
Отоплението е с подово (термопомпа).

Това са моите предположения (освен за душа,той наистина е там).

# 406
Душът е на тавана над ваната.

# 407
Ефибуш, душът е на тавана.
Нещата са спорни, разбира се - дано собствениците добавят и някакви “завески”, че иначе не виждам как ще се къпят нощно време, дори и съседните сгради да са надалече...

# 408
Кабела на стената ляво за бойлер ли е?

# 409
по темата една сравнително бюджетна баня с голям прозорец, която направих наскоро.
Балкон усвоен за баня виждам за пръв път. От там нататък обаче виждам само недомислия. Душ къде е или няма? Това стъпалце пред ваната като стане хлъзгаво къде ще се държиш? И най-вече, къде е отоплението на това огромно помещение с външна стена и голям прозорец? Rolling Eyes
Разбира се, че има душ, даже два. Стъпалата не е точно моето, но го иска възложителя. Отоплението е двойно. През куфара зад ваната минават вертикали на топлофикация, те са затворени в нещо като комин с отвор доло и горе, за да се получи конвекция. Освен това е предвидена ел.лира зад вратата.

# 410
Стъпалото е ОК, ако има дръжка, но според мен е късо - човек инстинктивно се дърпа от допир със стената, а при това стъпало трябва по-едър човек да се трие в стената ако стъпи в средата на стъпалото, както си е редно. Трябва да е поне 80 см.

# 411

+ този на тавана
Стъпалото според мен е ненужно, но възложителя го искаше заради детето.
Никой до сега не попита къде е ревизионния отвор на ваната...!?
Кабела на стената ляво за бойлер ли е?
Да за точно определен модел, за да се монтира без меки връзки. Там е предвиден и влагоустойчив шкаф, който да го затвори, а под него рафтове.
Пред прозорците е един от най-широките булеварди на София с река по средата. Мисля, че няма да слагат нищо на прозорците... така си им харесва. Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 20:17 от Atanas Stolinchev 690153

# 412
Според мен това стъпало не е хич подходящо за деца, дори напротив, много лесно някой може да си направи дупка в главата на тоя ръб. Сега го видях душа, окей има го, обаче както е на средата много ограничава избора за преграда, не става да си сложиш онези половин стъкло само в единия край, трябва завеса. Прозореца е безумно близо до душа, ще се плиска не прекъснато, и там трябва да си сложиш завеса за баня. Айде спирам да гледам тая картинка, че колкото повече гледам все кусури намирам Satisfied С лира  няма начин да се затопли това, еле пък с лира в единия край и душа на другия, ще се зъзне.

Иначе изпълнението изглежда супер, само планирането не ми харесва.

# 413
Че ще пръска - ще пръска, ама завеса - ще о@ка целия дизайн. А стъкло би ограничило свободата на движенията и цялото усещане за простор.

Щом така са го искали хората - изборът и парите са си техни, да си го ползват с удоволствие!

# 414
  • София
Логично погледнато, преграда срещу пръскане е нужна в малки бани, за да остане другата част с мебелите за баня суха. Тук ваната е на такова разстояние от всичко останало, че не виждам за какво изобщо е нужно да се прегражда. На мен лично не би ми било особено комфортно да си разхождам телесата пред такъв прозорец, докато вземам душ, но хора всякакви. Като цяло, на мен банята ми харесва, включително и със стъпалото, но бих сложила задължително ръкохватки на стената и противоплъзгащо покритие и на стъпалото, и във ваната.

# 415
Ама чакайте, тази баня е постнах заради въпроса "голям прозорец в баня" ...
Ето и как беше като тераса...
Ефибуш, нали не смяташ, че в правилно проектирана баня електрическата лира е близо до душа, може би не те разбрах правилно.
Между другото, нещо, което е много полезно, но не всеки го знае.
Гранитогреса има клас на протевоплъзгане, когато е в СЕ стандарт. На пода в коридора и банята не слагайте нищо по-малко от R9, като R10 и R11 са за предпочитане, макар и да не лъскат.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 22:53 от Atanas Stolinchev 690153

# 416
Майбах, по принцип си права, ама в случая е малко вероятно от отсрещните кооперации да се вижда нещо.  

А отдолу и отгоре затворени ли са тези балкони? Сигурно има изолация на пода и тавана, но все пак по-добре би било, ако и отдолу и отгоре са усвоени балконите.

И сигурен ли сте, че бойлер на ВиК шахтата, която е с тухли на ребро, ще издържи бойлер?

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 08:58 от man_darin_ka

# 417
Никой до сега не попита къде е ревизионния отвор на ваната...!?
Честно казано изобщо не се сетих, че има нужда от такъв, може би защото не знам за какво точно служи. Иначе тъмния правоъгълник под бъдещия бойлер помислих за ревизорна вратичка на водомерите. Ако има отделен за ваната, може би е зад някоя плочка?

# 418
Майбах, по принцип си права, ама в случая е малко вероятно от отсрещните кооперации да се вижда нещо.  

А отдолу и отгоре затворени ли са тези балкони? Сигурно има изолация на пода и тавана, но все пак по-добре би било, ако и отдолу и отгоре са усвоени балконите.

И сигурен ли сте, че бойлер на ВиК шахтата, която е с тухли на ребро, ще издържи бойлер?
Wink Точно такъв е случая с терасите отгоре и отдоло.. усвоени са. Оригинално са тераси към складово помещение, което наистина е безумно в днешно време(всеки има хладилник).
Бойлера не е на шахтата разбира се, до нея е. Водомерите са изместени за да са под бойлера и при монтажа на шкафа там да се скрие и ревизията и бойлера. Simple Smile)

# 419
Каква боя за тавана в банята бихте ми препоръчали? Искам да е Dulux, но толкова много разновидности има, че се обърках... Нямаме прозорец в банята, и наистина искам да е нещо качествено.

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт