Банята - 37 тема

• 55 779
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
Краун пейнтс имат специален латекс за бани и кухни. Но няма много цветове от него. Ако е за таван - няма проблеми, бял има, естествено.  Сатен е, т.е. не е мат, не е и гланц, а по средата. Бърше се, мие се - дори след бърсане с препарати направо със слушалката съм поливала (не тавана, а стените). Много добро качество. Ако те интересува - търсиш в нета по името.

# 421
Каква боя за тавана в банята бихте ми препоръчали? Искам да е Dulux, но толкова много разновидности има, че се обърках... Нямаме прозорец в банята, и наистина искам да е нещо качествено.

Благодаря предварително!

Отиваш в магазина им на "Раковски" до офиса на Спиди са, между "Искър" и "Сливница" и питаш. Има един чичко, който много обяснява.

# 422
Каква боя за тавана в банята бихте ми препоръчали? Искам да е Dulux, но толкова много разновидности има, че се обърках... Нямаме прозорец в банята, и наистина искам да е нещо качествено.

Благодаря предварително!

Вкъщи сме с на Бенджамин Мур - има специална боя за мокри помещения, проблеми няма. Имаме обаче прозорец, който се отваря след всяко къпане до отстраняване на парата.

# 423
Да обобщя - среден и висок клас вносен латекс, специално предназначен за баня/кухня/мокри помещения, ще ти свърши работа. Laughing

# 424
Здравейте, според Вас възможно ли е такова разпределение?
помещението е 276 на 135 и много ми се иска да отделя душа, за да запазя другата част суха.

# 425
Здравейте, според Вас възможно ли е такова разпределение?
помещението е 276 на 135 и много ми се иска да отделя душа, за да запазя другата част суха.

Възможно е, но няма да можете да използвате тоалетната нормално. Simple Smile
По стандарт за тоалетна са необходими 90см. Душа можете да го свиете, 100 е доста разкошно. Зависимост от телосложението става от 75 до 90см прекрасно. Умивалник 50см е прекалено малък за баня, става в краен случай за тоалетна, но не е удобен. Ако има как да махнете пералнята, ще стане чудна баня.
И такава имам.. Simple Smile)

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 20:29 от Atanas Stolinchev 690153

# 426
Не, за комфортно ползване на тоалетната трябват минимум 80 см.
Можете да помислите за сгъваем параван и да преместите тоалетната 15 см наляво.  И без това 100 см за душ зона са доста щедро и луксозно изпълнение, 90 са предостатъчни. И така когато никой не се къпе ще има пространство за тоалетната, а когато някой се къпе тоалетна не се ползва.

За мивката са ти казали, но ако ползваш нещо такова може и да стане. И с полица за разните неща отгоре.

https://dekoraty.com/mivka-50sm.-STRADA-II-T36-pid4223.html

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 20:24 от Черна станция

# 427
Въпросът е в това, че до 2 години се надявам да ремонтираме етаж 2, където ще е основната и по-голяма баня.
Тук е предвидено за тоалетна с мивка и пералня/сушилня само, ОБАЧЕ финансово няма са се справим с ремонт и на двата етажа.
И сега умувам как да ги разпределя най-удачно.
Благодаря за забележките....започвам отначало с мисленето Blush

# 428
  • София
А защо не сложите пералнята под мивката или плътно до нея под общ плот? Така ще ви е доста по-комфортно мястото за тоалетна.
Скрит текст:

В този случай пералнята трябва да е слим, за да има място за тръбите:

# 429
Благодаря много за предложението.
Ще помисля и този вариант- много е идеен, но така след време ще търся място за сушилня...

# 430
Точно идавах да дам това предложение.

# 431
POLLINE, а защо не помислиш да сложиш мивката на отсрещната стена, която е празна, за да поосвободиш малко редицата.

Разгледай и това

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 22:52 от Djordja

# 432
POLLINE, а защо не помислиш да сложиш мивката на отсрещната стена, която е празна, за да поосвободиш малко редицата.

Първоначално така го виждах- моноблок  между мивка и душ зона от другата страна, но нали искам параван за душа, а така разположени се затваря "пътя" към него

ПП сега видях снимката...така разположени не ми беше хрумвало.
Отново благодаря за насоките и предложенията

# 433
  • Пловдив
Последното предложение няма да стане,защото остава още по-малко разстояние за тоалетната.
 Ще покажа вариант ,популярен в Англия.Доста е изтискан и е точно за малки бани.При него нещата ще се получат,при условие че душът е широк около 80-85 см .

# 434
  • София
Ако намалите душ зоната на 90см  Също така на пералнята трябва 60 см не 65см.Тогава ще имате място.Вратата обезателно да има 61см отвор,за да може да мине пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт