Банята - 37 тема

• 55 746
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Аз благодаря на момичетата, които ме насочиха към Джия. Това е проектът, който ми направиха:

# 466
boroboro, вероятно снимката не дава точна представа, но за мен точно тази комбинация както се вижда в момента ми изглежда като стар мотел от 1970-те, доста убити тонове. Снимката с която сравняваш по-долу е с доста различен отенък и комбинацията там изглежда по-съвременна. Освен това в проекта не се вижда къде е вратата, нито как стои тази полоса в дървесен цвят спрямо цялото помещение.

# 467
Здравейте,
моля за съвет.
Какво Ви е мнението за гранитогрес и то от грапавия? Най-вече се притеснявам от гледна точка на почистването.....
Пускам и част от проекта, за експертното Ви мнение Simple Smile)

Случайно попаднах на подобно решение, но тук реденето на плочките е по-различно, както и фугата. Идеята с плочки имитиращи дървесина около душа ми харесва, но дали ще е сполучливо зависи от изпълнението.

# 468
Безценни сте!
Благодаря за всичките мнения.
Поисках корекция, разбира се. То на това наистина не може да му се каже проект....
Сега ми харесва повече....но май ще търсим по-тъмни сиви, както и дървесните ще разгледам в друг нюанс

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 10:58 от boroboro

# 469
Няма ли възможност да се разменят местата на тоалетната и душа? Така ще се оформи душ-зона, която може да преградите с параван, за да не пръска и като цяло би изглеждало според мен по-добре зонирано.

# 470
  • Пловдив
Първо да кажа,че проектът на ели123много ми хареса!Светло е,нежно е и освен това са сложени всички допълнителни части като кошче,шампоани,тоалетна хартия,а обикновено това са нещата,които често се пренебрегват и придават различно усещане.
 [bboroboro[/b],така е много по-добре като цветово съчетание.Наистина е най-добре душът да е в дъното,но явно има някаква невъзможност да се случи,щом визуализирате така.
За цветовете съчетание зависи колко е светла банята ви.Ако е много светла,с огромен прозорец ,няма проблем с тъмносиви плочки,но ако не е по-добре се придържайте към светлосивите с топло дърво.
 По принцип нямах намерение да показвам баните в тази тема,но като съм тръгнала...
Това е снимка от банята по-горе,снимана на хубава дневна светлина в слънчев ден.

Виждате разликата в цвета на сивата плочка ,ако е снимано в мрачен ден,като на предишната публикувана от мен снимка, нали?

Ето и другата светлосива баня,отново в мрачен ден(а има 2 прозореца),отново с по-топло дърво.

А,дали ще ми повярвате,че това е най-тъмната ни баня?
Затова цветът на плочките е много важен .

Представете си тъмно сивите плочки по стените и ще разберете какво се опитвам да обясня.

# 471
Няма ли възможност да се разменят местата на тоалетната и душа? Така ще се оформи душ-зона, която може да преградите с параван, за да не пръска и като цяло би изглеждало според мен по-добре зонирано.
Няма. Зад тоалетната е прозорец.
А душ зоната мислим да и сложим преграда тип витринта в ляво и в дясно.

# 472
Аз не мисля, че прозореца би пречил, ако е само това проблема. Душа може отново да си бъде на някоя от страничните стени.

# 473
С тази витрина колко място ще остане пред и около тоалетната?

# 474
  • София
По-скоро, колко място ще остане да се минава покрай параваните - душът се ползва средно един път дневно от човек, но до тоалетна се ходи по 4-5 и повече пъти на ден. А ако имаш малки деца се прибягва още по-често. Освен това никога няма да успееш да ги спреш да се хващат за стъклото с пръстчета като минават край него. Това е и опасно.
Идеята душът да е в дъното е много по-практична.

# 475
boroboro Какви са размерите на банята?
Ако има вариант душа да мине в дъното ще е по-добре и визуално и функционално.
Както и другите казват - да минаваш буквално 100 пъти през душа, за да стигнеш до тоалетната ... и няма начин дори с параван да се избегне минаване през "мократа зона".

# 476
ели123, много хубав проект.
Ако не желаете да ви се вижда вратата на ревизионния отвор, можете да сложите такъв механизъм:
Скрит текст:

# 477
Това е къща на село. Не живеем там.
На долния етаж също душа е в средата и не сме имали проблеми.
Размерите на помещението са 386 см. Х 125 см и височина 265 см.
Аз по-скоро не искам да има витрини....

# 478
Аз споделям мнението на всички преди мен и ако може да добавя още един съвет - на този проект както сте си го решили, мисля, че би изглеждало една идея по-добре ако поне фугите не са бели.

# 479
petiaivanov Можете ли да ме насочите към някоя фирма, която продава такъв вид точно ревизионни вратички за плочка. Ние със сигурност ще сложим такива при ремонт на баните, но навсякъде по магазините има само един модел, който като се постави плочката се вижда един тънък метален кант като очертание, а съм виждала в интернет и най-вече по руски интериорни проекти ето такъв тип:

Във всички магазини, в които сме питали, казват, че не са виждали такива, което много ме учудва.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 14:21 от ..Aria..

Общи условия

Активация на акаунт