Банята - 37 тема

• 55 056
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Някои знае ли дали тези мебели Триано ги има някъде в София?
Със сигурност проверете в магазин Баня мечта, имат доста добри цени  Simple Smile

# 676
Именно, напълно отделени и независими едно от друго са. Или очакваше за тези пари и сифон?
Не, за сифон имам отделен бюджет до 200 лв. Само се поправих, понеже първоначално бях писала сифон, иначе линка беше примерен.

Само гледай каква мивка ще вземеш ,че сифоните са 2 модела.

Мивката е тип купа върху плот.

# 677
Вече ми омръзна да обикалям магазини на баня, а ни остава един моноблок да изберем, възможно най-къс.
Посъветвайте ме за 2-3 магазина, където има повече избор и да се приключва.

# 678
Аз харесвам моноблок с плътно прилепване до стената, за да не се налага да се гъзурчиш да ръчкаш отзад да миеш. А и ми е по-красиво.

Ето примерно това - 60 см. Виж и другите им моноблокове. Виж дистрибуторите и шоурумите и си избери това, което ти е най-удобно.
https://www.idealstandard.bg/bg/product/stoyashha-toaletna-chini … tenata/E1196.html

Не си писала за цена, а тя е определяща. Плътно прилепналите до станата, ако са и римлес/акваблейд, всяка от тези екстри вдига цената.

# 679
За прилепнал моноблок нека майсторът го свърже към водата не с гъвкава връзка, а с онези от неръждаема стомана. Така няма да се налага смяна на връзките с демонтаж на блока и няма риск да протече след 10 години.

# 680
  • София
И аз много харесвам прилепналите моноблоци, но се оказа, че за моята баня не стават заради позицията на отходната тръба.

Да попитам някой ползвал ли е сима за закупуване на всичко необходимо за баня? Досега съм си купувала само плочки от тях и съм доволна много, направиха ми проект за банята, но съм раздвоена дали предпочитам удобството да купя всичко наведнъж или да обиколя и други магазини за мебели, санитария.

Иначе докато разглеждах видях едни тюркоазени плочки и ги снимах, че помня че някой си търсеше в този цвят Simple Smile
Скрит текст:

# 681
  • Велики Преслав
Моя е подобен на този, показан от Мандаринка.
   Не е монтиран още. Майстора ме попита дали да запълни фугата която се получава между него и стената.  При вас как е. Уж прилепва плътно но пак има процеп от 1-3 мм.

# 682
Бачкатор и ЧС бяха обърнали внимание на тази особеност на плътно прилепналия моноблок. Аз още нямам, само го планирам. Laughing

# 683
Не я запълвай, само ще се набива повече на очи.
Тази фуга е заради наклона на пода, но ако се раздели по равно между под и моноблок и под и стена съвсем не се вижда, ако не я търсиш.
Впрочем, в зависимост от наклона може и да няма фуга, но моноблокът да е леко крив. Това се вижда повече, ако съвсем до него се случи фуга.

# 684
man_darin_ka, да и аз искам прилепнало до стената.
Бюджет около 250 лв, може и малкооо отгоре.

Meredith_Grey, аз търсих тюркоаз, но сменихме концепцията.
Едната баня ще е бяла с дървен под и черна санитария и аксесоари, а другата ще е мрамор със сиви жилки бяла в душовото пространство, корал, дървен под в сиво и бяло.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 10:46 от payla777

# 685
  • Велики Преслав
https://www.geraka.com/platno-prilepnal-do-stena-monoblok-new-style
Ето къс, ама доста над бюджета
https://www.geraka.com/monoblok-ideal-standard-cse-1196
ПС
  Всъщност, може би най-прибрано ще бъде вграден моноблок.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 10:31 от Vasil Vasilev 676271

# 686
Пайла, прилепнали до стената няма за тази цена. Това намерих най-евтино, но не е малко над 250 лв. Просто плътното прилепване вдига цената.

https://www.sanex.bg/node/7144

Ето и ценова листа на моноблоковете

https://www.sanex.bg/print/cenovalista/467

Аз съм влизала в магазина на Дондуков до Дарик, че ми е удобен, но не е огромен, ако нещо си харесала онлайн, най-добре звънни да питаш дали го има изложено и къде.

# 687
Нямаме място за вграждане, от стена до стена са 120 см. Да речем, че структурата е 30см и още за чинията, сякаш не става.

Не държим на всяка цена да е прилепнала до стената. Просто трябва да е  компактно като размер.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 10:49 от payla777

# 688
  • Пловдив
Скрит текст:
Според мен напукване на плочки при употреба може да се получи при некачествени плочки с некачествено покритие. Или пък майсторът е плякал кюфтета лепило. При кюфтетата се получава(ло) напрежение, защото зад части от плочките е кухо, а в други части има лепило. И при нормалното слягане на нова кооперация, евентуално, без да е задължително, естествено. В къщи имам една плочка италиански фаянс (купих я да си видя цвета на място) - двойно изпечена бяла глина, гланц, калибрована. Падна вертикално върху гранитогрес в 2 сантиметровата дупка между стената и сушилнята. Отчупи се едно малко триъгълно парченце от края на плочката, по повърхността (гланца) няма абсолютно никакви поражения. Двойно изпечената  бяла глина и калибрирането, т.е. лазерно рязане след изпичане, а не преди това, елиминират на 99% проблема с разширяването. 

Добре е да уточним и какво имаме предвид под криви стени - неравни или ъглите не са прави, а остри и тъпи. Това разграничение ми го каза един майстор на фина шпакловка на жилище СС - каза, че ще ми направи стените гладки, но няма да са равни - по ъглите и като повърхност (не може да компенсира с фината шпакловка всички "дупки" и "бабуни", така да ги нарека, по самата стена)
.
На Дроид ще ѝ слагат гипскартон, доколкото разбрах, предполагам, че жилището е старо строителство.
Сега ще  правим старата баня. Старият собственик е бил строител и цялата махла го хвали, че бил голям майстор, ама като му гледам майсторлъка......Докато стигнем до новата ( пристрояваме), доста вода ще изтече.
Само тавана ще е гипсокартон. Затваряме гредореда. Структората е на Геберит и предложението на майстора е да се вкопае в стената. Там не разбрах дали пак с гипсокартон ще се довършва. Не откривам нещо новите снимки, но ще постна една стара от преди да разбием. ММ изкърти старата плоча на пода и ля нова. Преместихме малко отвора за вратата и променихме прозореца.

# 689
На мен това примерно разпределение ми харесва, с оглед на размерите на помещението.
За да вкопае структурата, ще трябва да изкърти цяла единична стара тухла, но сигурно външната стена е дебела. Аз не се оглеждам за структури, така че повече от това не мога да се изкажа.
За гипскартона на тавана и "затварянето" на гредореда. Бих препоръчала изолация с вата между гипскартона и гредореда, да не се получи конденз и мухъл по гредореда. Все пак топлината и влагата от къпането ще се издига нагоре, към тавана.
Прозорчето - отваряне на ножица е много удобно (имам прозорец в баня, затова се изказвам). През топлата част на годината може да си стои отворено на ножица постоянно, без да се притеснявате, че вятър ще го разклати, че при дъжд може да навее. През зимата, ако тръгнете да отваряте целия прозорец за проветрение, много бързо става студено, а на ножица - отваряш за макс. 5 мин. и след това затваряш. Можете да сложите мрежа отвън - да не влизат буби и котки.

А за стария собственик-майстор - преди нито е имало сегашните технологии, материали и т.н., но и самата идея за удобно и красиво в банята са се променили. Така че той може и да е бил добър за неговото си време, по тогавашните стандарти.

Общи условия

Активация на акаунт