Банята - 37 тема

• 55 051
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
  • Велики Преслав
Банята в Апартамента ми е разположена подобно. Но вместо този параван, моя е цял плъзгащ. Две части.
  В къщата на единия етаж даже повече си приличат.
Аз бих препоръчал, осветлението да е лунички.

# 691
Вкопаване във външна стена, особено без допълнителна изолация, крие риск казанчето да замръзне.

# 692
Нямаме място за вграждане, от стена до стена са 120 см. Да речем, че структурата е 30см и още за чинията, сякаш не става.

Не държим на всяка цена да е прилепнала до стената. Просто трябва да е  компактно като размер.

https://www.vidima.bg/produkti/wc-bideta-pisoari-86103g/wc-kompl … -W9043-01-217744p

# 693
  • София
Нямаме място за вграждане, от стена до стена са 120 см. Да речем, че структурата е 30см и още за чинията, сякаш не става.

Не държим на всяка цена да е прилепнала до стената. Просто трябва да е  компактно като размер.

Нещо такова може да свърши работа, хем ви е в бюджета.

# 694
Здравейте,

Препоръчайте от къде да взема лира, май ще е стоманена, но по-голяма, вместо алуминиева, с оглед на бюджета, искам да има и стойка за кърпи евентуално Simple Smile

# 695
  • Велики Преслав
Поне кажете ориентировачен размер.
    Ако очаквате да се отоплявате с нея, а банята ви е студена, няма да се отопли.

# 696
Банята е топла, не сме пускали 2 зими, откакто сме тук парно, около 5-6 кв е помещението.
Исках да е алуминиевата, но се налага да е по-голяма, за да е усвои позицията от старата соц лира.
Разстоянието на снимката по-долу е 190 см, лира 40-43 на 140 или 160 мисля Simple Smile
Остворена съм за предложения.

# 697
  • Велики Преслав
Свързването не е проблем, породен от размера. Някой техник ще успее да я нагоди със холендри и тръби.

# 698
Да, доколкото разбрах бели тръби ще има, идеята е, за да не е грозно, да е максимално висока лирата, за да не са дълги тези тръби и да не се набива на очи....знам ли
Не мога да си го представя Simple Smile

Свързването не е проблем, породен от размера. Някой техник ще успее да я нагоди със холендри и тръби.

# 699
  • София
Банята е топла, не сме пускали 2 зими, откакто сме тук парно, около 5-6 кв е помещението.
Исках да е алуминиевата, но се налага да е по-голяма, за да е усвои позицията от старата соц лира.
Разстоянието на снимката по-долу е 190 см, лира 40-43 на 140 или 160 мисля Simple Smile

Надупчете стената или поне грундирайте стената преди да лепите плочките.

# 700
Грундирахме стената, която е бетон, тази е тухла.

Надупчете стената или поне грундирайте стената преди да лепите плочките.

# 701
  • Сф
Прав е Румен, грунд нямате, слагайте иначе ще я правите пак скоро Simple Smile

# 702
https://www.romstal.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B … 1%8F-c822322.html

Като гледам снимката, става дума за старо строителство, значи трябва уред на лирата. Лирите в банята в сгради с вертикална разводка са като брояч с "помпа" в такси - навърта единици безкрай. По мое скромно мнение.

"Нагаждане" на тръбите с холендри го може всеки майстор от соц. времената.

# 703
  • Велики Преслав
Е Мандаринка, доциалист не съм. Обаче, какво против да се направи с тръби.

# 704
  • Пловдив
На мен това примерно разпределение ми харесва, с оглед на размерите на помещението.
За да вкопае структурата, ще трябва да изкърти цяла единична стара тухла, но сигурно външната стена е дебела. Аз не се оглеждам за структури, така че повече от това не мога да се изкажа.
За гипскартона на тавана и "затварянето" на гредореда. Бих препоръчала изолация с вата между гипскартона и гредореда, да не се получи конденз и мухъл по гредореда. Все пак топлината и влагата от къпането ще се издига нагоре, към тавана.
Прозорчето - отваряне на ножица е много удобно (имам прозорец в баня, затова се изказвам).
Скрит текст:
През топлата част на годината може да си стои отворено на ножица постоянно, без да се притеснявате, че вятър ще го разклати, че при дъжд може да навее. През зимата, ако тръгнете да отваряте целия прозорец за проветрение, много бързо става студено, а на ножица - отваряш за макс. 5 мин. и след това затваряш. Можете да сложите мрежа отвън - да не влизат буби и котки.

А за стария собственик-майстор - преди нито е имало сегашните технологии, материали и т.н., но и самата идея за удобно и красиво в банята са се променили. Така че той може и да е бил добър за неговото си време, по тогавашните стандарти.

Да, така е всичко.Има първо 10 см, вата, после една мрежа, втори пласт вата перпендикулярно, мембрана и картон. Само това прозорче ми е доста високо и аз, за да го отварям трябва да стъпя на нещо. Има някакъв механизъм да се отваря от долу, ама нали е за моя сметка, на ММ му досвидя Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт