И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 228
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
И аз се кахъря за глупости. Явно съм станала ужасно досадна с това учене.
Спонтанно реших да отидем с мъжа ми и малкото дете на почивка след месец около рождения ми ден  и приканих голямото да му съобщя новината, за да го питам дали има нещо против и ще се справи ли сам. Като го викнах дали може да поговорим, набързо ме отряза, че ако за учене, не може....
.

# 586
  • София
5G каналът е с по-силен сигнал на по-малки разстояния; т.е. най-добър ако рутер и лаптоп/компютър са в едно и също помещение. Този сигнал обаче не прониква добре през масивни стени.
Също така се оказа, че всяка година рутерите трябва да се хард-ризетват - натиска се с игла/клечка в една малка кръгла дупчица на устройството.
Докато сменяхме какво ли не, по едно време А1 донесоха рутер, който беше доста по-тъп от предишния; за оптичния кабел в крайна сметка ни оборудваха с един Huawei, който към момента работи идеално.
Биси - по какъв кабел ви върви интернетът? При нас като го закършихме беше по стар коаксиален и никакви рутери не решиха проблема. Те от А1 просто не ги поддържат тези мрежи вече според мене.

# 587
  • софия
Шмърц, нали?
Как тъй рано- рано ще обезглавява детето🙂
Ама ако не друго, то залудо ще отиде хубавата му коса... После как ще ѝ се радваме?
Негативните емоции никога не са добър съветник!

Доня, надявам се разбираш, че се опитваме да ти подобрим настроението и наистина не се кахъри за щуротии.
Чувам го тука и моя: "а, да... doesn't, didn't..." Ами big deal в крайна сметка! Joy
Или както казва моята "Е все същото, де."
Laughing

Както снощи ме качи на върбата, така днес ме разтопи рано-рано. Има 96/100 есе и много хубав отзив от госпожата и 29/30 тест БЕЛ. Да видим как ще се справи на класното.
Бях писала, че имаха работа по ИТ и имаше съмнения, че може госпожате нещо да не е видяла добре. Прегледали са отново работата ѝ и наистина се оказа, че е така Simple Smile Без никакъв проблем и лошо отношение, госпожата е коригирала точките.

Добро утро Simple Smile

# 588
  • Между гори и планини
Отпусна се моя, преди ваканцията получи няколко шестици и сега яваш, яваш. Ама нито е оформен, нито всички класни и контролни да приключили.
По математика тия квадратни уравнения го мъчат, всеки ден решава и все половината не са верни.
Трябва да седна и да видя философията, защото от сложения тест вчера, имам чувството че сме в паралелна вселена и учи друго.
Искам лятна ваканция, няколко години дълга!

# 589
Нашият рутер е с две антени, на А1 сме, 75мбс. Допреди няколко месеца бяхме на Виваком и вече не помня какъв беше рутера, но там скоростта беше доста по-ниска.
Единият компютър е вързан с кабел към рутера. На набора компютърът ползва безжичната връзка. Разстояние от рутера около 3м. Не се забелязва разлика в работата на двата компютъра. Лаптопът в нашата спалня ползва wi-fi през две стени. Отново не се забелязва забавяне. С телефоните ползваме от всяка точка без проблеми. Обикновено вечер са закачени на хранилката двата компютъра в режим онлайн игри плюс наборът все нещо тегли и лаптоп и телефон или два телефона. Вече никой не пищи, че му липсва нет. С Виваком ми беше писнало да слушам реплики от рода на "стига си ми крал нета" и "какво правиш с този нет, пусни и на мен"
Снощи младежът е правил сигурно час и половина онлайн тренировка. Уговорили се с приятел. Всеки си пуснал камерата на телефона, говорят си и правят синхронно упражнения. След това отдели 10 минути и за задачи. 🤣

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 10:03 от ston

# 590
Явно наистина за момчетата са много важни тренировките на тази възраст. Синът ми разказва, че едни момче от компанията се е побъркало да прави прасци- навсякъде, където има леко възвишение, пружинира с краката, изкачвал стълби. Сигурно и добре оформени прасци сънувал:)

# 591
  • Между гори и планини
Ние сме с едно обикновено рутерче в спалнята, къщата е ъглова и само хола, който е най- отдалечен има слаб сигнал до вратата. Но там и 4G няма 🤨 . Почти из целия двор пред и зад къщата също хващам сигнал, пак по диагонал 4 стени и няма сигнал.
Обикновено всички сме онлайн, аз и мъжа ми редовно гледаме филми онлайн, пубера е в училище или скайп на урок, или кара симулатор онлайн.
Доволна съм от месният доставчик.

# 592
  • у дома
Аааа,вчера и аз виках,защото заварих набора в леглото да спи и даже ме лъже,че имат фвс,а имаха ае-даже ме вбеси не толкова че спи,а че ме лъже...А аз знаех че имат ае,защото приятелче от класа ми писа на месинджъра,че госпожата по ае го търси няколко пъти и той не отговаря и ще му напише отсъствие-ама това е едно съвестно момиче,не диване като моето.

# 593
  • Между гори и планини
То отсъствие да е, пак добре. Нашата по ае директно пише 2 и само след разговор с класния поправя. Днес ги е метнала и вече има една двойка, тройка, четворка и две момичета които симулират, че имат проблеми с микрофона са предупредени.
След моите викове , пубера се събуди.

# 594
  • София
При нас още не са правили класно по нищо. Явно учителите изчакваха евентуално да са присъствено (което и за мен е по-разумно), но не знам дали ще се случи в този срок.

# 595
Тц, тццц, Светле, ако още веднъж кажеш, че твоето дете не е съвестно- сърдита съм ти.
То пък не може все на педал, и те са хора.

# 596
И при нас не са правили класно по нищо. Тази седмица и математика няма да имат, че учителката им е в болничен.
Трудно е реално да се преценят знанията на децата при ДО, но не и невъзможно.
Неприятна ситуация се е получила днес. Учителка е доказала, че изпратено задание е преписано и не е правено самостоятелно. Детето си е признало. Дали ще се смили учителката или ще представи казуса пред етичната комисия май още не е ясно...

# 597
Е как ще пише 2. на дете което го няма в часа Simple Smile То това оставаше...

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 10:47 от MollyBy

# 598
  • у дома
Тц, тццц, Светле, ако още веднъж кажеш, че твоето дете не е съвестно- сърдита съм ти.
То пък не може все на педал, и те са хора.
Безкъвестен и безотговорен-на педал да дава максимума никога не е бил...просто си е енергоспесхяващ,което като се замисли човек лично за него не е лошо,да му мислят околните.
Днес го проверявам през 15 мин дали спи от което е супер възмутен,ама мен това не ме вълнува.

# 599
Като сте започнали темата за професиите да се изкажа и аз. Като малка исках да стана учителка за да мога да бия децата. Засега на 50% е изпълнено желанието. Казвам на учениците - внимавайте какво си пожелавате, че може да се сбъдне. Само това съм работила и едва във второ училище. Но имам късмет с шефка и с колеги и с деца. Имам търпение и чувство за хумор. Оженила съм няколко ученика( трима от тях са момчета), на войнишко изпращане съм ходила, канят ме по сбирки. Това ми е удовлетворението. Или като ми кажат: "Госпожо, хич не харесвам руския, но заради вас уча, че да не се изложа".
  Мойта има 4 на класно по БЕЛ на пуста "Илиада" - есе. Доволна е даже. Голямо падение.

Общи условия

Активация на акаунт