И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 214
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за новата тема.
Нямам много време за писане,затова Ви пожелавам Весело посрещане на новата година 😊😊😊

# 61
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз и преди съм писала за обучението в 31-во.Няма нейтив учител.Почти нищо не изискват от тях учителите по език.От доп.уроци виждам голяма полза.Но моят син е мързелив,ако няма домашно,никога няма да седне сам нещо да учи,да се поинтересува.
Цяла ваканция е навън с приятели.Нямал домашно по испански, математиката си я знаел, по БЕЛ е мъка,но не иска и не знае какво да учи за класното.
Днес дойдохме на ски в едно хотелче в Баня.Голяма компания сме- 7-8 семейства с деца.Кеф ти ски,кеф ти басейнче.Мъжете са на ски, а аз с майките в басейна киснем стари кокали.

И аз съм запазила ски в Баня, в СПА хотел - няма такъв кеф след цял ден ски, да топнеш кокалите в топла вода и някоя сауна.

# 62
  • о`майна лунна нощ е
Прибирам се от работа и в детската заварвам това

# 63
  • София
Аз излязох да пазарувам едно, връщам се с друго. С две думи стартирах обновяване на морския ми гардероб. Просто е по-силно от мене, пък и тия 20 градуса навън вече ги усещам като морски бриз. 😃

# 64
  • София
Последните 2 седмици ми се случиха лоши неща-свекървата почина,мъжът на сестра ми с инфаркт,и тези събития така ме разтроиха,че нивото на испански на набора или есето върху Илиада изобщо не ме вълнуват.Някак си оцених това да си жив и искам да се забавлявам,защото не се знае на мен колко живот ми е отреден.Изкарах вируса,имам антитела и се чувствам като Супермен.Само да има мир и да сме здрави-другото са подробности.....Като съдя по себе си-въпреки че бях отлична ученичка и учех съвестно,в 8 клас вече започнах да бягам от училище,да правя глупости,така че най-вяжно ми е да опазя децата от лоша компания и влияние.Всичко толкова се промени около нас в световен мащаб,че дългосрочни планове не мога и не искам да правя.

# 65
Като цяло съм доволна от ученето на ФЕ. Според Ния няма разлика в преподаването ДО или ПО. Дори школата й се струва по-дълга и леко я измаря (2 астрономически часа след часовете, а и там определено има проблем със звука, който е допълнително натоварващ). Притеснението ми е, че ми се струва някак по-бавно напредват. Тук пишете, че в АЕГ четат вече книги, при нас това ми се струва абсурд дори и лятото. Дали е от по-кратките часове (съмнява ме) или от спецификата на езика - не зная. Другото ми притеснение е като се върнат ПО ако детето се разболее безсимптомно или ми е контактно, то то за 2 седмици ще изпусне адски много материал по езика, което ако са ДО не би било проблем. И не зная как би се наваксал. Само в този случай може би бих подходила към учител за лятото, иначе - не, лятото ни е за почивка.

# 66
  • Между гори и планини
Купона до нашата къща тече с пълна сила, чалгата се чува дори през затворена дограма....
Аз изчистих, пубера се изтощи от математика и български и тъпее на някакви простотии по телевизията.
Мъжът ми току що сипа ром с кола, в превес на рома 😜... Кака ви мислено отпътува в Куба 🤣

# 67
Във фб има споделен снимков материал на общинското училище в Св. Влас:
https://m.facebook.com/groups/zaKachestvenaiInovativnaObrazovate … 4837335/?sfnsn=mo

Направо ми падна ченето!

# 68
  • Между гори и планини
Еха! Наистина е прекрасно!

# 69
Във фб има споделен снимков материал на общинското училище в Св. Влас:
https://m.facebook.com/groups/zaKachestvenaiInovativnaObrazovate … 4837335/?sfnsn=mo

Направо ми падна ченето!
О, Мария много такива училища разгледах на снимки в малки градчета последните години. Със сигурност и ръководството и преподавателският състав се стараят много, имам наблюдения от фийда на приятели, които преподават в такова подобно. И осъзнавам, че в това отношение от големите градове сме ощетени. Реално там и проблем НВО не съществува.

# 70
А аз съм леко изненадана.
17:00 ч. минава, времето, в което е позволено на дребната да си ползва таблета, а тя гледа някакъв научнопопулярен филм с баща си за създаването на вселената и въобще не е обърнала внимание колко е часа и не е усетила необходимостта да играе на таблет.
Вчера го пита как е създадено всичко, от къде е произлиза началото на живота и звездите и т.н.
Гледа милото с отворена уста и го помоли за малко да паузира за да отиде до тоалетната...
Докато на осмокласника му дреме... играе си на компютъра и хеч не го вълнува как се е зародил живота на земята. Joy

# 71
А моят дребосък ми държи лекции как не кучето трябва да води мен, а аз кучето. И ми каза, че съм я разглезила до безобразие. Дано да не смя та така и за родителския ми подход

# 72
Ами, Аманда, детето явно си има ясно изграден подход към кучето, който не смята, че трябва да бъде нарушаван, дори и от майка му! Joy

# 73
  • София
Да,  и аз гледах преди време снимки на две такива училища - мисля, че бяха във Враца и Карнобат..А  в училищата в столицата, дори да има отделни просветления в лицето на  1,2,3 модерни и  оборудвани кабинета, нещата са много далеч  в цялост от разгледаното..Тук-таме има изключения.

# 74
  • у дома
"

Не знам, от къде и как( имам подозрения , разбира се),  Светла е намерила начин, но направи празниците ни по- Светли!
И да ви кажа, донотите й са ненадминати❤🙂
Светле, благодаря ти от сърце за приятната изненада!❤🧙‍♂️🌠
Моля,удоволствие е за мен,че успях да ви изненадам! Само до последно се притеснявах да не сте забягвали нанякъде по празниците...
На мен също ми хареса Където пеят раците. Шмърци в Литературния клуб има тема за книга на 2020г -ето https://m.bg-mamma.com/?topic=1277013 -,после има тема и за гласуване-аз от гам си черпя идеи за следващата година.Темата я има поне от няколко години.
За съжаление при мен от около 10 познати учители само 1 иска присъствено,др са за онлайн.
Мария,детето ми се разболя още когато бяха ПО-звъннах на кластата,попълних молба и чрез лаптоп го вкл в часовете-даже бяха няколко деца така.Камерата беше насочена към дъската и той виждаше какво се пище на нея и чуваше какво говорят-не беше идеално,но по-добре от нищо.
В момента похапвам кестени в шоколад и халва в шоколад от Турция-няма такава вкусотия!
Потвърждавам за училището във Враца-даже съм влизала вътре-прекрасно е-ето https://bntnews.bg/bg/a/nay-dobroto-uchilishche-e-vv-vratsa

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 20:43 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт