И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 248
  • 774
  •   1
Отговори
# 75
И в нашето училище е много хубаво. Фоайето е организирано като музей, коридорите са много красиви, стаите също. Навсякъде има мултимедия или телевизори, лаптопи. Е, тоалетните не са толкова подновени 😀, но пък имат топла вода и сапун. Още две от училищата в града са много добре вътре като интериор и материална база.

# 76
  • София
И моята е във ФЕГ. Ми изостава си сериозно. Самата тя твърди, че има сериозни трудности с езика. Не знам дали е заради намалените часове или заради различния начин на преподаване. А за другите предмети, особено математика, хич не ми се мисли.

# 77
Шмърци в Литературния клуб има тема за книга на 2020г -ето https://m.bg-mamma.com/?topic=1277013 -,после има тема и за гласуване-аз от гам си черпя идеи за следващата година.Темата я има поне от няколко години.
Много благодаря! Simple Smile
Аз тази година се завърнах обратно във форума, покрай кандидатстването след 7-ми клас, та за това директно пикирах и в тази тема. Simple Smile И понеже ми допадна атмосферата в нея не шаря много-много из другите теми.
Сега вече ще има още едно място, което да ми създава приятни емоции.

# 78
  • Между гори и планини
Пуберът обича документални филми. Понеже аз обожавам астрономия, сме изгледали всичко за черни дупки, взривове, галактики, квазери и пулсари. Но на най- любим му е този https://youtu.be/BsKyEckDRbo

# 79
Моят си поръча тази книга https://www.eligradedreaders.com/en/catalogo/francais/Le-chant-m … 17521-detail.html . Не пожела да почете на френски, но го накарахме да ни преведе няколко страници. Справя се. Каза, че не всички думи знае, но "разбира от контекста". Звучеше смислено това, което превежда. Дано не си е съчинявал.

# 80
Доня, сигурно сте го гледали, но моите са фенове на поредицата на Нийл ДеГрас Тайсън. Космос: Една одисея в пространството и времето и втори сезон Космос: Възможни светове.

# 81
  • София
Скрит текст:
Мама Мони, и аз го обмислям сериозно. Моля те, като намериш нещо, пиши, за да му хвърля и аз едно оче. Страх ме е, че ако изпуснем сега ФЕ, после въобще си няма смисъл да стои в това училище. А наесен и ИЕ ще се включи, и многото други предмети. Та наистина ми се иска един преговор  да направи лятото, сериозен.

Ще споделя. Още не съм им излезнали летните курсове. Наглеждам го Френския институт. Най-много да си направим една група от фег-чета там Simple Smile Точно това искам и аз - сериозен преговор и затвърждаване на нивото, което трябва да усвоят през 8. клас, за да влезнат на чисто в 9. клас (много ми хареса това правило с точката)
[/spoiler]
мама Мони, идеално ще им е. Тамън ще са горе-долу на едно ниво. Аз съм сигурна, че доста неща няма да научи вкъщи, така че едно минаване отново на нещата няма да му е излишна Simple Smile
Иначе вече малката племенница се пазари да я водим във Франция. Последният път водихме само кака и, и сега само за това говори. Че и преводач ще имаме Simple Smile

# 82
Аманда, и да си е съчинявал, това си е талант!

# 83
Пуберът обича документални филми. Понеже аз обожавам астрономия, сме изгледали всичко за черни дупки, взривове, галактики, квазери и пулсари. Но на най- любим му е този https://youtu.be/BsKyEckDRbo
Благодаря ти, Доня, още утре като стане ще го гледа с огромното си любопитство.
Сега вече зае позиции да комуникира с братовчед си в Щатите. Simple Smile

# 84
  • Някъде в Европа...
Благодаря за новата темичка! Страхотно е заглавието, Ред! Дано започнем и екскурзии да резервираме! Wink

Хехе, от сутринта съм внесла "гъдел" в темичката с моето предстоящо празнуване на НГ Smiley. Общо взето ще е като всеки нормален наряд (стискам палци!), не ми е за първи път - само за пръв път ще ми е наряд навръх НГ.. Мястото на обекта е живописно, извън Търново, на високото - ще виждаме фоерверките от града. Със сигурност помощникът ще е младеж, а не девойка Simple Smile, проверих Smile. Интересни са на нарядите, споделят си неволите, радостите, търсят съвети Smiley, момчетата са кавалери. И са млади, забавни, връщат ме във времето на моите 22-23 г. 😃 с лудите купони, дискотеките, безгрижието....Единственото любопитно ми е дали вечерята, която ще ни донесат, ще е по-празнична от друг път...

Синковецът категорично не желае да се връщат на училище присъствено Smile - така му е много добре. Не се озорва за нищичко, ни ставане, ни оправяне на стая, ни ходене до училище, нито пък за уроци се е притеснил...животец направо...Въобще не му се е ограничил и социалния живот, всеки ден е навън поне по 3-4 часа, събират си се компанията, карат колела, то и времето е с тях. Сега ваканцията по цяла нощ гледат филми като през това време постоянно говорят, слушалките се срастнаха с главата му. Спи до пладне, става, яде и навън....Защо му е да го връщат присъствено? Smiley
Аз твърдо мнение не мога да дам, знам само, че не искам на ротационен принцип - 2 седмици тук, 2 там...тогава ще настане пълната каша, според мен. А не ми се мисли и как и колко ще се приспособяват като ги върнат присъствено...

Спорт - аз обратсно на Сиска, спрях със спорта около 30 г...Някак си ме налегна мързела Smiley, мина ми времето или не знам как да го нарека Smiley, а много спортувах още от дете. Никога не съм обичала фитнеси, ходех много на аеробика и задължително всяка вечер бягах поне по 50 мин. Даже, когато се приместих в Пловдив, избирах квартирата така, че да има терен за бягане около нея...Имах и хубаво спортно и стегнато тяло, слабичко Smiley. Просто ми мина времето наистина точно около 30-тата година - тогава намалих оборотите и определено се отдавам на мързел и лентяйстване, обожавам нищоправенето Smiley,  Имам чувството, че дотогава все съм била "на педал". Ако сега трябва да си сложа някакъв девиз, би бил "яваш, яваш; маняна, маняна" Smiley, гледам така да си организирам ежедневието, че да не си давам зор. Може би и затова обожавам лятото и почивките ОИ, където дори не е нужно да ставаш от шезлонга, за да получаваш това, което ти се предлага. Точно като зодията съм си - едно голямо коте. Smiley Зимата я ненавиждам и сякаш животът спира за мен през този сезон...Никакъв зимен спорт не може да ме впечатли...

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 21:01 от AIR

# 85
  • у дома...
Доня, Куба Либре ми е най-любимото пиене евър, форевър, сиемпре и завинаги!

# 86
  • София
Здравейте!
Бети благодаря за темата, дано късметите са за здраве и билети наистина!
Ние днес си говорихме с ММ, че май и догодина ще е тема табу с пътуванията. Ако не отпадне изискването за тест, ние сме петима, най- елементарно ходене до Гърция ще ми стартира с 300лв поне...та ще устискам още година...
Gadamer, ако не си суеверна ще ми е интересно да споделиш кои дестинации избрахте?
Моята малката ме изненада наскоро, искала да учи френски, да живее в Париж. Странно от къде ли дойде това....ще видим като стане 7. клас дали няма да имам кандидат ФЕГ-че....
Perunika е обяснила добре, при нашите испанчета е мн лек режим, нямат домашни, девойката тия неща по испански си ги знаела, няма нужда и от преговор. Написа есе за Илиада и до там. Даже по ИТ щели проект да правят, но госпожата нещо не е успяла да им обясни заданието. По МАт не успявам да и се помоля достатъчно авторитетно да отвори сборниците, та съвсем ваканционно е, чете си нейните фентъзита.
Аз покрай бебето нямах възможност да чета 2020, но децата ми подариха книгите на Майко мила и ги отхвърлих, да ги уважа. Влачих месеци Мъжът от Константинопол, но ми хареса, а от последните години най-много ме докосна Отлъчване на Н. Терзийски. Хавра е на изчакване...много е обемна и искам да си я прочета с внимание.
По повод уроци на Престиж, аз бях там преди година - две  на немски A1 , A2, при възрасти учителки, които обаче са и преподаватели в СУ Немска филология и за мен това беше важно. Аз си харесвам това преподаване, така си учехме и в ЕГ навремето, с писане на думи, с четене, упражнения. Не знам как е при децата, нямам и информация за техните учители.
Бети, аз също много се възхищавам на деца в ансамбли, исках да пробвам, ходих на една репетиция и се отказах, много воля и усилия иска, и постоянство. Ще гледаме младежите по тв.
Пожелавам на всички  весело посрещане на новата година, наздраве!

# 87
Влизам да ви пожелая весело изпращане на 2020 и  една здрава, спокойна и щастлива 2021!
Относно кулинарните ми умения и ищах да ги прилагам ще кажа само едно-- нашата котка, прибрана от улицата, не яде от моите ястия. FlushedА и детето на 14г няма 50кг, но то е непоправим каприз и ръце са вдигнали и бабите му, и лелите му!
За ученето изобщо вече не се вълнувам. 8-12 клас на ДО е най-важната и евтина мярка на Баце. Няма да се изненадам ако откарат на ДО до май месец!
За догодина обаче учителите ги искам ваксинирани и в училище!

# 88
Аз пък бях много мързелива до около 35 години. После започнах да тичам. А след това на народни танци се записах. Въобще не можех да танцувам. Но преподавателите на децата ми са много добри. Когато направиха и група за възрастни реших да опитам. Страшно ми харесва. Чувствам се много добре и физически, и психически. Сега ни спряха танците и ми липсват ужасно. Правя си тренировки вкъщи, имам и кростренажор.
Перуника, съболезнования и кураж!

# 89
  • софия
Дали някой някога ще обърне внимание на това, което говорят специалистите, а не на кресливите мързеливи псевдо учители от поредната измислена организация - https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/pulmolog-v-pandemi … no-narocheni.html

Добро последно утро на тази странна 2020 ☕

Общи условия

Активация на акаунт