И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 225
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Шмърц, всички зайци с програмиране минават през този фал. Joy
Това им е бойното кръщене. После се научават как да го правят, къде да пипнат, че да не ги хванат. На присъствени контроли им проверяват и ел.пощи на компютрите.
А най-хубавото е, че в един момент спират да се пробват да преписват, а се събират, за да си обясняват. Проверяват си взаимно заданията, дават си идеи.
Не знам дали защото обикновено тези класове са мъжки или защото проектите и обясненията, въобще учебния процес, предполага повече екипна работа, но стават страхотен екип!

# 616
  • София
По литература нашите минаха на Библията. Наборът ще прави презентация за Мойсей.

# 617
Джуди, благодаря!

# 618
Шмърц, всички зайци с програмиране минават през този фал. Joy
Това им е бойното кръщене. После се научават как да го правят, къде да пипнат, че да не ги хванат. На присъствени контроли им проверяват и ел.пощи на компютрите.
А най-хубавото е, че в един момент спират да се пробват да преписват, а се събират, за да си обясняват. Проверяват си взаимно заданията, дават си идеи.
Не знам дали защото обикновено тези класове са мъжки или защото проектите и обясненията, въобще учебния процес, предполага повече екипна работа, но стават страхотен екип!
Слънчевата, това е най-ценното при тях - да създават екипност и да си помагат с идеи и насоки. Надявам се по-бързо да го осъзнаят и да не губят излишно време в опити за надцакване с учители. Просто няма никакъв смисъл. Те там са отишли да учат, а не да лъжат.
Но още е трудно да го осъзнаят. На контролното по БЕЛ повече от половината клас преписваше. Питах го дали се е включил в чата с преписване - не бил, щото знаел, че ще го отвея. Joy
Радвам се, че се сприятели със съученици от неговата порада, обсъждат си проекти, информират се взаимно за настъпили промени...

# 619
  • у дома...

Мойта има 4 на класно по БЕЛ на пуста "Илиада" - есе. Доволна е даже. Голямо падение.
Току що и аз това разбрах за мойта убавица. 4 по БЕЛ. Освен теста имаха есе върху "Илиада". На есето има 2/10 т. Направо бесните ме хващат! При 91,5 т на НВО БЕЛ, сега е почти сигурна 4 за първи срок! Май и аз като Доня ще късам глави! То това е от мързел и от неглижиране на нещата. Добре поне, че с испанския всичко е наред. Засега...

# 620
Иначе, за закъснение, предпочитам да има 2 пред отсъствие, честно казано. Двойката се оправя, ама отсъствието...
Simple Smile хмммм. ?.двойка, ако се смята от учителя за равноправна оценка на другите, е много трудно да стане шестица, а отсъствието какво пречи..? Нито в диплома влиза, нито някъде другаде. Виж ако станат много отсъствията са проблем, но и много 2. не са по-малък Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 14:54 от MollyBy

# 621
Абе оставете главите на децата, ще им трябват по-късно. Joy
Просто_майка, според мен проблемът по литература идва от материала - далечен им е, съответно скучен.

# 622
Леле, изчезвам!
Много сте бойни днес😀
Страх ме хваща🤪

Сложиха нов рутер. С три антени е. Засега е добпе.
Единият техник излезе на терасата и сред една секунда ми вика, да му дам чехли, че му е студено на краката.
Предложих му да си обуе обувките и да сложи калци, като колегата си, освен , ако не иска да му дам родопски търлъци номер 36, лилави и везани със сребро.
Отказа и двата варианта и ме гледаше много лошо през цялато време😀

# 623
  • у дома...
Абе оставете главите на децата, ще им трябват по-късно. Joy
Просто_майка, според мен проблемът по литература идва от материала - далечен им е, съответно скучен.
И това е така - скучен им е. То и на мен ми е скучен. Поне съм сигурна, че не е преписвала. Другите си сглобявали есетата от Гугъл.
Най-много ме издразни това, че от няколко дни я подпитвам какво стана с класното, а в Тиймс им е върнато отдавна и е оценено. Скалата с точките е качена вчера.
Довечера ще оставя цар Лъв да се разправя с нея за оценката.

# 624
Аз не мога да разбера защо им е скучен, а преди години четяха с кеф "Пърси Джаксън и боговете на Олимп"

# 625
Аз не мога да разбера защо им е скучен, а преди години четяха с кеф "Пърси Джаксън и боговете на Олимп"
Ами за едно момче "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" е много различно нещо от "Любов" на Сафо. Нашите си взимат избирателно произведения. Ни Библия са взимали, ни "Антигона", които също не са кой знае колко близки до Пърси Джаксън.
Видът на произведението също не е без значение - едно е да четеш роман, друго е да четеш "Илияда".

# 626
  • у дома...
Ангелина никога не е харесвала Пърси Джаксън. Съответно не го е и чела. Тя е фен на Карън Макменъс. Харесва книги от този тип. И "Бабата бандит".
Сега ще мисля рестрикции. Че явно прекалената свобода и приятелските отношения не вършат работа в учението.

Сега ѝ гледам оценките в Школото. Само двойка няма. Иначе са шаренки едни такива, красивички...

# 627
  • софия
Биси, голяма си фога 💜 Никога няма да ми хрумне това за шушоните 🤣
Как е тази дума: търлък, терлик, тарлък?

Ква съм хитра, ползвах дума, в която съм сигурна 😜

# 628

На моя син тази година несъмнено по БЕЛ, особено по литература, му е наистина по-интересно, в сравнение с българските творби от миналата година за НВО, които наистина му бяха отвлечени и не по неговия вкус.

Бисе, той сигурно не те е чул за "среброто"...

# 629
Сложиха нов рутер. С три антени е. Засега е добпе.
Единият техник излезе на терасата и сред една секунда ми вика, да му дам чехли, че му е студено на краката.
Предложих му да си обуе обувките и да сложи калци, като колегата си, освен , ако не иска да му дам родопски търлъци номер 36, лилави и везани със сребро.
Отказа и двата варианта и ме гледаше много лошо през цялато време😀

Вия от смях Joy
И ние сме за нов рутер, в стаята на тийнката нещо трудно достига сигнал и често прекъсва връзката.

За материала по БЕЛ: моята си харесва старогръцката митология и автори. Сега през ваканцията изрично поиска да гледа "Троя", за да се потопи в съвсем в Илиада.
Библията ще и бъде по-далечна, но ще се справи. Аз съм на мнение, че трудните книги много изграждат, както езиково, така и мисловно. Нека малко да се затруднят, да напънат мозъчетата, защото днешните времена предлагат само улеснения и шарени картинки.

Интерпретативното съчинение и ОЛВ не са ли едно и също? Сори ако е тъп въпросът, но аз лично не виждам разлика.

Общи условия

Активация на акаунт