Професионални серии за коса 144

• 52 288
  • 782
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За много и хубави години, дами!

Най-използваната марка при мен за 2020 е Керастаз. Ползвам пълните серии Nutritive irisome, Reflection Chromatique,  Extentioniste, Chronologiste (старата версия), Genesis и Soleil.  Имам и единични продукти от други серии, от които съм доволна - крем за много суха коса Nutritive Magistral (по отзиви на Аня, за което и благодаря!), еликсира за всеки тип коса Elixir Ultime и стария серум Oleo relax.

Следват Филип Кингсли, Медисютикълс и Епруваж.

Хвърлила съм око и ми се иска да пробвам фузио дозите на Керастаз. В ЗР предлагат само концентратите и описанието в сайта им е следното:

Скрит текст:
Начин на употреба:  Махнете капачката от шишето на концентрата. Нанесете съдържанието върху измита и подсушена с кърпа коса на разстояние от 10см. Масажирайте дължините и изплакнете.

Тук сте коментирали, че се ползват заедно с бустер. В действителност, как е правилно да се ползват? И тези дози, предполагам, са за едно нанасяне?

# 106
Lombardi, и аз се загледах в бустерите и концентратите на Керастаз. Изчетох доста и това, което разбрах е, че най-добър ефект се постига, когато двата продукта се комбинират. Разбира се концентратите могат да се използват самостоятелно, но резултатите няма да са пълноценни. Бустерите се предлагат в малки и големи дози. Аз мисля да поръчам комплект бустери за суха коса + концентрати Oleo Fusion. Има различни комбинации на бустер + концентрат, между които може да избираш спрямо вида на косата си.

Не знам как да скрия снимките:

# 107
Бих ви посъветвала за фузио дозите и концентратите да разгледате в амозон излиза много по -изгодно. За около 60-70 лв може да си набавите 120 мл бустер ( по 6мл се слага в 1 концентрат). А самите концентрати за около 100 лв -12 броя.
Виждам че и в makeup.bg предлагат, но са изчерпани.

# 108
  • София
Аз бях взела ампули Архитект и Денсифик с бустер Брилианс, честно казано не видях почти никакъв ефект от тях, не бих ги повторила.

# 109
Преди ги имаше налични и в Арлен като комплект, но явно са се изчерпали...

За желаещите да прочетат малко повече :

https://www.arlen.bg/product/6064/komplekt-busteri-za-suha-kosa- … rition-4h6ml.html

# 110
kotenze_84 аз също съм хвърлила око на Shu : Shu Uemura Art Of Hair Master Serum Base и шампоана с шоколад, само че за него имам колебания да не би да е със сладък, тежък аромат, такъв какъвто не харесвам. Ще се радвам да дадеш мнение след като пробваш твоето ВВ с шоколад.
А за серума ще търся или чакам по-добра цена /в makeup ги намирам за сега /

Дойде серумът, никакъв аромат на шоколад няма. Мирише на парфюм, учудващо за мен даже приятно. Консистенцията му е доста рядка.

И аз се загледах също на Shu Uemura Art Of Hair Master Serum Base, четох че служи за базова маска, в която се добавя серум по избор. Цената в makeup обаче ми се вижда доста висока.
Благодаря за информацията! Тъкмо мислех да поръчам от : https://www.douglas.at/de/p/3001034364
но не намирам за сега по-добра цена от make up. А и щом споделяте мнение, че са оригинални е ок.

# 111
  • Седмото небе
Аз също следя в Мейк ап Фузио дозите и бустърите(сега между другото видях, че всичко е изчерпано с изключение на блондинския, който пък е на 60 и няколко лева Flushed ). Само да измисля каква комбинация искам и ще са следващите неща, с които ще се сдобия за по-крупна сума, друга терапия която планирам е Клетката майка и днес мисля да поръчам този сет:

В близко бъдеще нямам нужда от друго или може би само така си мисля, докато не изскочи някоя нова идея... Stuck Out Tongue Winking Eye Hug

# 112
Момичета, някой ползвал ли е реконструктора на Меди? Има ли доволни?

Аз също се интересувам.

# 113
  • Седмото небе
Поръчах аз сета, който показах горе... Не питах за отзиви и скочих направо. Надявам се Ш да е нежен към скалпа щом е и безсулфатен, а за ефект от него и ампулите ще очаквам в бъдеще. Офертата за пълноразмерен Ш плюс две кутии по 12 ампули просто ме изкуши безумно. Иначе по други популярни сайтове, от които пазаруваме, единична ампула е около 3 лв, а Ш към 20. Но сега се чудя с каква ли маска или балсам е подходящо да се комбинира този Ш? Или да поръчвам пак нещо тяхно... За блясък примерно... Уж нищо повече не ми трябваше, а пак се вкарах в схема Joy Оооо не е лесно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 114
Eдна идея за на когото не му се дават пари за концентрати и бустери, но пък има маска Kerastase и Еlixir Ultime: 2 лъжички маска (най-добре става с маска Elixir Ultime, но също перфектен резултат и с Masquintense, Magistral или каквато имате) и 1 помпа Еlixir Ultime. Разбъркват се в неметален съд - като за боя и се нанася с четка на вече измита и подсушена с кърпа коса. Време за престой 10-15 мин и отмиване.

Също искам да похваля и оцветяващите маски на Wella. Идеални са за грижа между две боядисвания и за тониране на косата у дома. По-добър продукт и формула от алтернативата на Moroccanoil. Супер са и за всеки, който иска промяна, без да вреди на косата.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 18:17 от Аня Филипова 649504

# 115
Eдна идея за на когото не му се дават пари за концентрати и бустери, но пък има маска Kerastase и Еlixir Ultime: 2 лъжички маска (най-добре става с маска Elixir Ultime, но също перфектен резултат и с Masquintense, Magistral или каквато имате) и 1 помпа Еlixir Ultime. Разбъркват се в неметален съд - като за боя и се нанася с четка на вече измита и подсушена с кърпа коса. Време за престой  10-15 мин и отмиване.
Точно съм си поръчала шампоана, маската и серума от серията. Предполагам корена се избягва?

# 116
Да, нанася се само по дължини и крайчета.

# 117
Аня,може ли линк към оцветяващите маски?
Някой може ли да припомни кой шампоан за блондинки препоръчваше Принцесата?

# 118
# 119
  • София
Привет, момичета! За много години!

Нещо напоследък не мога да си отделя толкова време, колкото отделях преди за форума. Но тази ми е една от любимите теми и се опитвам да ви следя.

Най-използваните от мен марки през 2020 бяха Керастаз (Архитект и Хронолоджист), Лалга, Алтерна, Ланза (олиото), ФК, Джойко. Пробвах маската на новата марка Неума, която предлагат рибите, ОК е за моята коса.

Лесно си харесвам маски, повечето работят добре за мен. Трудно си харесвам шампоани обаче... Все още търся протеинов Ш, който да ми пасне. Добре ми се отразяват няколко хидратиращи - на Джойко, на Алтерна, на ФК. Но косата ми като цяло предпочита протеин и по-често иска протеин, а точно в това направление съм все още в процес на търсене. Лалга ми е добре, Архитект ми е добре, иска ми се да открия поне още един (ако имате идеи, давайте).

Не се разбрах с нещата, които пробвах на Чи, Медисютикълс, Напура, Афоджи (реконструктура го изключвам, защото го харесвам), Алфапарф. Много ми утежняват Ш на Марокън ойл, Ланза. Та..., търся нещо друго Wink

Общи условия

Активация на акаунт