С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 450
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да, бе, да, ма направо е супер нормално такива идиотски коментари да се ръсят, как не.
Ако почна да коментирам изгорялата коса на снахата, или бръчките на леля й, трябва някъде да ме въдворят Joy

# 106
  • Blondeville
ainmo, да наричаш мъжа си свиня постоянно, и да коментираш външен вид зад гърба на хората редовно, е показател най-вече за ниска култура. Не бих се вгледала в думите на такъв човек от “добрата” им страна, защото очевидно целта им е да уязвят.

За изрусената коса, с правилния фризьор и боя и поддръжка русото изобщо не значи метла. Освен това Съншайн каза, че има гъста коса. Съншайн, понеже виждам, че свекърва ти е експериментаторски настроена, мога да ѝ пратя мой косъм за инспекция, да ѝ кажеш “Ето, намерих ти по-тънък косъм, ще спиш ли спокойно вече” 😁 Това пак в кръга на шегага, ако не е ясно 😁

# 107
Много комуникирате със свекървите си. Аз вече втора свекърва имам, но с нито една от двете не съм водила толкова разговори, колкото чета, че ви се случват...

# 108
  • София
Скрит текст:
Кате, забележки и изобщо обидни думи пред мен, свекър ми и мъжа ми. Като моя мъж не помня да го е обиждала за външния вид, по скоро за начин на обличане ( въпреки че се облича доста добре Simple Smile
Много крещи по моя свекър, постоянно му прави забележки и го обижда, че е дебел, свиня  
Скрит текст:
( което не е така, съвсем нормален мъж, но с малко коремче) ,че на нищо не приличал, да престане да яде, хляб не и такива неща, постоянно се заяжда с него, а той мълчи и се усмихва.. Но виж пред другите е толкова миличка и добричка, все едно друг човек
, а после пред нас оплюва и обсъжда всички, дори най- близките си приятелки и ги имитира как говорят, да не говоря за външния вид, абе всякакви обиди.
Скрит текст:
Еми нали постоянно се хвали, че е много директна и не обича подмолни неща ( това не мога да го разбера или си директен и честен пред всички, или не) ? Да за готвенетоо забележки много, но трябва да напиша роман, ако започна да разказвам 😂😂 Нещо, което много ме обиди наскоро също е, че си позволи на няколко пъти да
обиди моята леля, че не била запазена толкова много, а колко се била поддържала уж, че била много сбръчкана.
Скрит текст:
Не обичам да коментирам външният вид на хората, но според мен не е редно и нямаш право да обиждаш  хора, които изглеждат по- добре от теб и доста  по- млади ( наистина няма място за сравнение).И понеже видя, че се издразних се захвана с външния вид на леля ми, която за годините си изглежда прекрасно и това се повтори 100 пъти Simple Smile Явно като види, че с нещо ме е обидила, започва да го повтаря пак и пак Simple Smile
Тази жена е много зле.
Въобще не се занимавай с нея.

# 109
Хм, ainmo, наистина ли намираш за добра идея за осведомяваш околните за всяка мисъл, която премине през пространството между ушите ти?

# 110
Защо толкова грубо!
Нали сме във форум, всеки има право да си каже мнението Simple Smile Да не говорим, че май е права! Аз също, колкото повече разказва Съншайн, толкова повече си мисля, че проблемът е основно в нея. Свекървата явно е проклета клюкарка, но и девойката е несигурна, мнителна и обидчива повече от нормалното. И със сигурност не може да търпи свеката и посреща на нож всичко, което идва от нейна страна.
Ама казвала била! Е, и!? Всички казваме. И не винаги само хубави неща за другите... И тя самата сега точно това прави - злослови зад гърба на жената. Но явно щом е за нашата си леля, никой нищо няма право да каже, дори и истина да е... Wink

# 111
  • София
Както вече констатирах, свекървата е проста и клюкарка.
Ама, това е на тезгяха и каквото да прави авторката, промяна няма да има.
Ако е с достатъчно самочувствие и широко скроена, няма да я приема насериозно, а ще я превърне в мишена, върху която да тренира иронията си и да се забавлява, докато са заедно.

Свикне ли веднъж, че срещу нея седи същество с ментален недоимък, нещата ще се подредят и ще си съхрани както нервите, така и отношенията с мъжа си.

# 112
Не се гордея с постъпката си, но имам една възрастна далечна роднина, която откровено не понасям заради най-различни нейни изцепки през годините и заради отвратителния ѝ характер. След като родих и тръгнахме с бебето по разходки, я срещах през ден и тя всеки път ме осведомяваше как едва ме познала, защото съм била ужасно надебеляла.
Веднъж пак така крещи на улицата: Ооо, Евче, ти ли си, не мога да те позная, толкова си напълняла! (говори ми от поне 6-7 метра разстояние, докато вървим една към друга - минувачите взеха да ми оглеждат задника)
Този път обаче думите ми бяха: Ооо, лельо Ванче, аз съм, аз съм, и аз едва те познах, толкова си остаряла...

След този случай рязко ѝ се влоши зрението и съвсем спря да ме разпознава на улицата Sunglasses

Мисълта ми е, че има много такива вампири като свекървата на Съншайн, които инстинктивно целят слабото място на противника или пък правят кръстосан обстрел да видят къде точно ще заболи най-силно.

# 113
  • Canada
То няма лошо да си директен и искрен, но ако те питат. Не знам защо се приемат за нормални коментарите за външния вид на хората. Грубо и недодялано е.

# 114
  • София
Абсолютно!

# 115
Такива хора не се променят,колкото и да е дразнещо,изнервящо и какво ли не -оставете ги да са прави те.А вие си правете каквото си искате.
Излишни са спорове за рецепти,всяка жена готви по различен начин и нейното си е най-вкусно.Аз ако искам и ягоди ще си сложа в тирамисуто,ако така ми е вкусно.Като ми направят забележка за това,ще кажа аз така го приготвям,на нас така ни харесва повече!
За косата, ако реша и чорлява ще си хода,щом аз се харесвам.Дрехите същата работа.През едното да ви влиза ,през другото да ви излиза.

# 116
Приятелката ми си е пуснала дълга коса.

Казвам директно на приятелката ми, че с тази дълга коса не изглежда добре.

Приятелката ми ме пита как я намирам с дълга коса и аз ѝ казвам, че не изглежа добре.

Приятелка ме пита как я намирам с дълга коса и аз ѝ казвам, че не е зле, но с къса изглежда по-добре.

Три начина да кажеш една истина.

# 117
Аз пък ще посъветвам потребителката да бъде "честна и откровена" и тя със свекърва си.
Все ще се намери за какво да я гризне. Подозирам, че бързичко ще забрави да изпада в откровения отново.
Защото съм забелязала, че такива хора обикновено не приемат "честността", когато е насочена КЪМ тях. 😉

# 118
  • при късмета
Аз бих игнорирала коментарите и изобщо не бих се връзвала на подобни глупости. Това май най-ще ядоса свекървата

# 119
Благодаря на всички за мненията Simple Smile Разбира се, че ние сме във форум и всеки има право да си каже мнението. Не съм очаквала, че всички коментари ще бъдат в моя подкрепа, не това беше и целта ми Simple Smile Точно, защото сме във форум, аз реших да споделя, да обменим опит, съвети ( със сигурност щом сме в тази тема, повечето са имали някакъв проблем със свекървата) , а също и да се видя отстрани, може би аз греша някъде. Както се казва: " Не питай старило, а питай патило". Не, не приемам всичко като обида от моята свекърва, напротив. Много исках да сме си близки, да нямаме типичните отношения свекърва-снаха, затова много страдам понякога. За мен семейството е много важно. Опитвах се, споделях й. Но как да споделям вече с човек, който се сеща какво си съм споделила и започва да се смее всеки път " Хаха сещам се какво сподели за дядо си, да не е смешно, човека не е добре, но на мен ми е смешно еди си кое". Имаше коментар, че не я уважавам, не напротив уважавам я много. И точно, защото я уважавам пред никого лоша дума не съм казвала за нея, само хубави неща. Точно защото я уважавам не искам да прекъсваме отношенията си, защото живота е много кратък и никога не бих се опитала да настроя и мъжа ми против нея, напротив не веднъж съм я защитавала, въпреки че не е била права ( само и само всичко да е наред). Много неща съм търпяла и не съм споделяла и с най- близките си - мама, тати и сестра ми, защото не исках да говоря против гърба й, но те усещаха, че нещо не е наред, че нещо ме тормози. И след една случка, в която ме буташе силно по рамото и ми крещя в лицето, вече не издържах и им споделих. Ако не споделя на най- близките си , то на кого? Започнах да вдигам кръвно, много се тормозех, тайно си плачех. Не се засягам от коментарите за външния вид, а от тяхното натъртване, постоянно повтаряне с цел да ме уязви, унижи, провокира по някакъв начин, не знам с каква цел, но е с цел Sad Имаше коментар за косата бляк, не не е бляк, съвсем нормално изглеждаща, поддържана, изрусена коса, в никакъв случай метла, но не и по- красива коса от на Рапунцел 😆  Казах това за леля си, защото в действителност изглежда страхотно за годините си Simple Smile  И изобщо такива коментари за мен са грозни. Една истина може да се каже по по- деликатен начин, ако изобщо е истина. Извинявам се за дългия пост.

Общи условия

Активация на акаунт