С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 433
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Много ти е хипотетична ситуацията, ама що да не се опита да даде акъл бабата, ако майката прави откровени глупости? Има ги и такива, лошото е, че в повечето случаи скачаме на инат.

# 646
Erinne, както каза някой вече, прави като мъжа си и пускай покрай ушите подобни коментари. Друго поколение, расло по коренно различен начин, с остарели разбирания за ролите и дрехите и т.н.
Точно дрехите са един от най-лесните начини едно малко дете да почувства, че нещо зависи и от него като избере какво иска или не иска да облече, да усети какво е да взема решения и изобщо да има някаква власт в ежедневието си Simple Smile
А на свекърва си можеш да кажеш, че детето има свободата да избира и цветовете на дрехите не са знак за нищо Simple Smile

# 647
  • при късмета
То и "откровенни глупости" е много общо. Дай конкретна глупост.
Изначало не може да дава оценки. А ако сина ѝ не мисли, че е глупост а е на същото мнение или прави същото? Или свекървата има задача само снахата да охарктеризира? Една снаха дали прави глупости или не не е работа на свекървата. На сина ѝ е. При това до някъде, зависи за какво се отнася

# 648
Ми добре...аз лично съм ставала свидетел на забележка към майката да не облизва залъгалката на детето, "уж" с цел да я почисти, ако е изцапана. Как да замълчиш на такова нещо?

# 649
Яке с ивици не съм намирала за детето от 3 години

Купувах светлоотразителни ленти и ги пришивах към якетата на сина ми, когато беше ученик. Продаваха ги в кинкалериите.

По въпроса за шареното – ако не носят шарено като деца, то кога? Дори под „шарено“ да се има предвид, че цветовете на отделните дрехи са несъвместими – при децата не е проблем, дори може да е търсен ефект.

# 650
  • при късмета
Яке с ивици не съм намирала за детето от 3 години

Купувах светлоотразителни ленти и ги пришивах към якетата на сина ми, когато беше ученик. Продаваха ги в кинкалериите.
Не ми беше минало през ума, че може да се продават отделно. Това е добра идея, благодаря!

Ми добре...аз лично съм ставала свидетел на забележка към майката да не облизва залъгалката на детето, "уж" с цел да я почисти, ако е изцапана. Как да замълчиш на такова нещо?
Обсъждахме като цяло начин на отглеждане и реших, че в тази насока имаш предвид с "откровена глупост". За такива спорадични глупости, вероятно почти всеки ще направи забележка

# 651
Нека са шарени децата. После сами почват да се носят едноцветни. Или пък както е сега при дъщерята - на училище скучна униформа, после с екип на танци. Летата е шарена, особено като тръгнем с колелетата. Купих си оранжеви маратонки и ярки блузи, че често се прибираме по тъмно, трябва да съм видима.

# 652
Изначало не може да дава оценки. А ако сина ѝ не мисли, че е глупост а е на същото мнение или прави същото? Или свекървата има задача само снахата да охарктеризира? Една снаха дали прави глупости или не не е работа на свекървата. На сина ѝ е. При това до някъде, зависи за какво се отнася

Достатъчно съм пораснала, за да ми каже някой дали мога да правя оценки! Правя и още как!
А, за да не е моя работа, трябва да не ми е в дома.

Нагледала съм се на откровени глупости, но не ми се правят списъци:)

По темата за шарените дрехи бих отговорила, че на мен така ми харесва, точка! Няма да го мисля и да ми товари живота, казвам си директно.

# 653
  • при късмета
Достатъчно съм пораснала, за да ми каже някой дали мога да правя оценки! Правя и още как!
А, за да не е моя работа, трябва да не ми е в дома.
А като кажа, че свекървите си приписват права заради името си в нотариален акт, го отричат. Къде прочете в коментираните казуси в чии дом се развива действието? Или по подразбиране и твоята снаха си е вървяла по улицата и е търсела свекърва, че да се натресе в дома ѝ? Само тя живее там, не семейството на сина ти?
Щом само това ти дава право да даваш оценки, предполагам, че рядко виждаш и снаха и внуче, защото със сигурност сина ти, ако е направил опит да я навре при теб е избягала и от муньото и от майка му. А ако не живеят в дома ти, то тогава по твоята собствена логика, изобщо нямаш право да ѝ даваш оценки.
Безценните ви имоти не ви дават никакви права. Името ти в нот. акт не ти дава право нито на оценки, нито да диктуваш живота на младите и особено на снахата, нито да им нареждаш как да отглеждат детето си. Нито деюре, нито дефакто, нито морално. Пък ти си мисли, че може да правиш всичко с някой в дома ти, ако от това ще се почувстваш по-важна

# 654
А аз като кажа че да се завреш в детската стая, че и деца да правиш не е никак умно ми се вадят от 100 кладенеца вода как понякога се налагало 😂😂😂 Ама да не влизам в спорове, поне още едно- две поколения трябва да се сменят че да се разбере!
Аз гледам да не взимам страна в споровете защото в повечето случаи са виновни всички замесени.
Скрит текст:
Разказвала съм назад за отношението на етървата към свекървата. Да, най виновен е девера че позволява жена му така да се държи с майка му. "ако не направиш това и това повече няма да видиш детето!" И тя болна, след операцията и казаха че следващите 6м са опасни и не се знаеше дали ще ги преживее. Беше и напуснала работа (имаше лекарска забрана) и гледаше да прекарва повече време с децата. Точно тогава етървата я изнудваше за най малкото иначе нямало да и даде да види детето....
Ако моята дъщеря се държи така със свекърва си или който и да е това за мен е показател че напълно съм се провалила във възпитанието и!

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 00:33 от Kaya

# 655
ММ е отгледан от бабите си, свекърите ми са  работили и после е трябвало да почиват, как да се занимават и с дете. Затова са заживяли при родителите на свекър ми, да има кой да гледа детето. Това ми го разказва свекърва ми и ми обяснява как не е можела физически да гледа дете, все пак е работила 8 часа, и малко след това започва да дава съвети един ден как трябвало да възпитаваме нашето дете. Та, ако не беше трагично, щеше да е смешно. 😀

# 656
И да, муньо е всеки мъж, който има майка с нагласа като твоята и е наврял жена си при нея.
А къде в цялата картинка остава Муня, която се навира да живее заедно с родителите на Муньо?

# 657
  • при късмета
Е казах вече, всички нормални и с акъла си бягат и от муньо и от майка му. Останалите да си носят последствията.
Но продължавам да смятам, че и да живеят при свекървата, това не й дава право да се меси в решения, които трябва да вземат само двамата. И няма основателен аргумент, който да ме убеди в обратното. Ни в писани, ни в неписани закони.

# 658
Дарсия, ти с опитните свекърви и неопитните млади майки изби рибата. Сещам се за осолените бебета и много опитните им баби.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 00:53 от Хапка

# 659
Точно така! Никога НЕ са ми поставяли условия. Ако ги бяха поставили и то  във форма на безкраен списък, със сигурност щях да се  замисля дали или. Списък съм искала АЗ за лекарства. И до  ден днешен е така.
Претенции никоя не предявява и затова нещата с гледането продълават вече  10 години.
А, да си дойдем на думата. И? Последно има ли свекърви, които искат да върви по техните правила, иначе няма да гледат внучето, или няма?
Щото ти твърдиш, че това било измислица на снахите тук.

Общи условия

Активация на акаунт