Енгин Акюрек в Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 405

• 44 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 165

Според агенция Somera, най-популярните екранни двойки за седмицата от 30 декември до 6 януари.
Ние без нов епизод на 4, отново сме на 1 място.

👏👏👏
Личи си кои са успешните актьори с име и фенове, не напудрени еднодневки 👌

# 166

Докога ще плачат един за друг.....?

А за класациите...ГГ, по-напред от сериала. Heart

# 167
  • Пловдив

https://www.facebook.com/EnginAkyurekPolishFans/posts/1774675249383974

От полякините, правят разледване:

В епизод 35 Санджар отива в затвора, осъден на доживотен затвор.(б.р.: в трейлъра е: строг тъмничен режим) Правилно ли е?

От Уикипедия - убийство/убийство по турското законодателство. Разграничават се четири категории: убийство (умишлено, преднамерено), непредумишлено убийство, непредумишлено убийство (включително убийство на някой в автомобилна катастрофа) и детоубийство. В случая на Санджар можем да разгледаме първите две категории.

1) Убийство - Умишлено или преднамерено убийство на лице по време на извършване, подготовка или бягство от престъпление е убийство. Наказанието за това престъпление е доживотен затвор, макар че се наказва и с лишаване от свобода от 20 до 50 години. Пожизненият затвор понякога се съкращава (по благодатта на президента) до 30 години или 36 години, ако има повече от една доживотна присъда.
2) Убийство - Умишленото убийство на лице без преднамереност (или други обстоятелства на убийството) е убийство, за което максималната присъда е 20 години. Наказанието зависи от конкретните обстоятелства на престъплението и извършителя му.
Разглеждайки наказанието, съдът постави престъплението, извършено от Санджар, в първата категория.

Както си спомняме в разговора на Санджар с Гедиз, Гедиз каза, че в края на краищата смъртта на Акън изглежда като преднамерено убийство. Разглеждайки определението за убийство по-горе, не може да се отрече, че то е било умишлено убийство; падане в бездната = смърт в повечето случаи. Освен това може да се каже за подготовка за него (преди това Санджар го е държал вързан на камък) и избягване на наказанието (скриване и погребване на тялото).

Има едно „но“ - и двамата паднаха и това вече би могло да се приеме като смекчаващо вината обстоятелство, защото то показва или бой между тях, или решение, взето в момента. По-скоро никой не би планирал убийство, свързано със самоубийство, или поне това не е типично убийствено поведение. Знаем, че Санджар планира да убие Акън и ако го свали от скалата, това несъмнено ще бъде умишлено убийство. Случилото се обаче е трудно да се определи, тъй като Санджар действа в защита на Наре, освен това рискува живота си и в този момент той взе решение, така че е трудно да се говори за предумишлено. Дори ако се установи, че деянието на Санджар е убийство, той може да получи по-ниска присъда. Но всичко зависи от тълкуването, а правосъдната система, показана в турските сериали, не винаги работи напълно справедливо.

Сватбата на Наре и Гедиз има ли за цел да помогне на Санджар и да намали наказанието? Наистина не си представям как тази сватба би помогнала, освен ако не покаже Наре донякъде на страната на Гедиз, който съобщи за убийството, така че като доста достоверен свидетел, който може да каже в съда, че убийството на Акън е в нейна защита. Дали това ще се случи и каква ще е причината за този брак ще разберем в следващия епизод.

# 168

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 21:51 от Марта_49

# 169
Цитат
Това ще им е за последно. Чакай да видиш каква радост и ентусиазъм ще настанат из соц. мрежа, като се появи щастливото семейство Ъшъклъ.
Е, как ще е щастливо.Нали ги видяхме.В черно и сериозни.

Или за пред нас...После, като влязат в младоженската стая ще покажат радостта си....?Wink

Да му мислят СЦ, че сериалът е на пето място.Да не отиде в..........Скроили са ни нещо....

Берен расте с дни.И таткото на Мелек забеляза.Heart

# 170
  • Пловдив

Много сериозни станахме - като Санджар Ефе на снимката.
Нещо за разтоварване:

Скрит текст:
Еврейски доктор, не можел да си намери работа в американски болници и решил да си открие малка частна клиника.
На входа залепил плакат с надпис:
"За лечение вземаме 20 долара, ако болестта ви не изчезне, връщаме 100.

Американски адвокат, решил, че това е добра възможност да изкара 100 долара,и посетил клиниката.
Влиза при доктора и казва:
- Изгубих вкус! Не усещам нищо като ям.
Доктор: Сестра, донесете лекарството от кутия номер 22 и дайте на пациента 3 капки от него.
Адвокат : Пфу! Но това е керосин!
ДОКТОР: Поздравления, чувството ви за вкус се завръща. Дължите 20 $.

Ядосан, адвокатът платил 20$. Но това не му давало мира, че се е прецакал.След няколко дни отново решил да ПРОБВА и да си върне парите.
Адвокат : Загубих паметта си. Не мога да си спомня много неща, почти нищо.
Доктор : Сестра, донесете лекарството от кутия номер 22 и дайте на пациента 3 капки.
Адвокатът (недоволен) : Пфу, ама това е керосин, дадохте ми същото и предния път.
ДОКТОР : Поздравления, паметта ви се завръща, дължите 20$.
Адвокатът  дал 20$ и си тръгнал направо бесен.

Това не му давало мира и след седмица, ето го отново при доктора.
Адвокат: Нещо съм много зле със зрението, мисля, че ослепях.
ДОКТОР : За съжаление, за тази болест лечение няма. Сестра дайте на господина 100$.
Адвокатът  със широка усмивка (но само за секунда) взиращ се в банкнотата направо изревал: Но това са 20$?Доктор: Поздравления, зрението ви се е оправило. Дължите 20$.

# 171
За едно дете 1 година си е бая време, Берен е пораснала и на височина и на тегло 👍 На Санджар/Енгин няма да му е толкова лесно да я вдига и разнася 🙂

Марианче, хареса ми вица 😂

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 20:46 от araselia

# 172
Привет Hug,
Докато чакаме нов трейлър (дано да има такъв днес или утре Praynig), да се включа и аз с разсъждения относно Наре, действията и поведението и.
Аз също намирам причини за тях, но истината е, че не мога да я оправдая. Най-разрушително според мен и е подействало отношението на баща и. Не е за подценяване и случилото се с Акън и след това със Санджар, но ако имаше родител, който да я подкрепи и обича, щеше да го преодолее доста по-лесно и бързо. С отношението на баща и към нея до голяма степен си обяснявам и нейното отношението към Санджар - има една постоянна нужда да се доказва, да се бори, да покаже, че не и е необходима помощ и сама се справя с всичко.
Има едно голямо “НО” обаче - освен лошото, Наре е видяла и много хубави неща. Получила е помощ и подкрепа от приятели (Изабела, а вероятно и други, нали се споменаваше, че има много приятели в много държави), след връщането си в Мугла също получи разбиране и подкрепа от доста хора - Елван, Зехра, донякъде и Гедиз, а пък да не говорим за Санджар след като разбра грешките си от миналото. Именно чрез него тя видя и едно различно бащино отношение. Мисълта ми е, че живота показва от всичко - и хубаво, и лошо, дава доста "подсказки". И затова според мен оправдания от рода на - тя е такава, защото много лоши неща е преживяла, не вървят. Имаме от всичко пред нас, но трябва и да искаме да го видим. От един момент нататък не върви да се обвиняват обстоятелствата и другите хора, дори родителите, за това, което е даден човек. Това си негов личен и осъзнат избор.
Друго нещо, което споменахте и с което съм абсолютно съгласна е, че Наре винаги търси вина у другите и никога у себе си. Тя винаги мисли за това какво са направили другите и се оплаква как не я разбират и не и вярват, но никога не си задава въпроса какво направих аз. Така е по-лесно. По-трудното е да приеме, че сама трябва да се вземе в ръце, да обърне поглед към себе си, да се научи на първо място да се разбира, да се приема, а след това да се научи и да се променя. Само така ще започне да разбира и приема другите хора, ще има реалистична представа за това, което се случва около нея.
Ако питате мен, не само Санджар, тя никой и нищо не може да разбере и приеме. Например, когато предложи на Елван да дойде с нея в Швейцария, тя изобщо не разбра какво я спира Елван и защо не може така лесно да тръгне с нея. Друг пример, за който веднага се сещам е, когато разбра за годежа на Каврук и му предложи да се премести в нейната къща. Тя отново изобщо не разбра какво му е на него. Няма как да не спомена колко по-различно реагира Санджар в този случай. Това, че беше готова да подаде ръка е хубаво, но трябва и да се опиташ да разбереш човека отсреща, само така ще си в състояние да предложиш адекватна помощ. Не можа да разбере и отношенията между Санджар и Гедиз, как и защо се сринаха и най-вече да проумее, че няма как тя да ги оправи. Не може да приеме и факта, че баща и си е един безскрупулен комарджия, готов да я проиграе без да му мигне окото. Вижда какво и причинява, но сякаш все се надява, че може да постъпи различно. И още доста такива примери има.
Аз всъщност от дълго време се чудя дали сценаристите умишлено ни представят един такъв образ и ни “водят” нанякъде или я виждат като образ олицетворяващ силни качества, да речем доброта, състрадание, жертвоготовност. Често пъти имам чувството, че е второто и затова се замислям. Ако е първото просто се чудя защо толкова дълго време не показват никаква промяна у нея.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 09:30 от Elly J

# 173
Elly, права си, че освен лошото Наре намери и подкрепа в лицето на много хора. Реално погледнато повече от Санджар, него в повечето случаи го нападат, само Каврук го подкрепя безрезервно.

# 174
  • Варна
Привет, момичета Smile
Не мога да ви изчета, много пишете Smile
Не съм прочела още и разказа, благодаря за всичко, което сте донесли в темата Yellow Heart
Марта, разпердушинила си я Наре, направо я съжалих Relaxed, еми, големи глупости натвори, няма спор !
Сега ще си бере и тя последствията предполагам, не я оправдавам за нищо от последните събития, пък и за другите предишни грешни решения, които взема. Не , че се очаква да е безгрешна, но наистина липсата на доверие в това, което Санджар предприема и говори е очебийна. Няма как да продължат по този начин заедно .
Марта, много хубави клипчета си сложила с Елиф и Йомер , страхотни бяха, бяха си истинска двойка, затова не могат да бъдат забравени
Марианка, хубав виц Sob
И след сериозния ти Санджар един с прекрасната си дяволита усмивка Yellow Heart

# 175
  • Пловдив

https://twitter.com/SefirinKiziFC/status/1346919156462088193

Новина от арабките - с едно на ум:
Директно са питали Надим в акаунта му, на живо, който в момента снима в болницата, като е отговорил че са там заради Санджар, който щял да изпадне в кома.

Ако е вярно, че от него изтича информация, да не е следващият напуснал сериала.

Сега уточнявал, че не е в кома или се е събудил от операция....
При него, при Санджар, били Елван, Яхя и Мелек.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 23:22 от mariana51

# 176

Цитат
като е отговорил че са там заради Санджар, който щял да изпадне в кома.
Ох, ако е вярно.Майка му болна, Наре младоженка, кой ще говори на Санджар...Heart

Лека.

# 177

Цитат
като е отговорил че са там заради Санджар, който щял да изпадне в кома.
Ох, ако е вярно.Майка му болна, Наре младоженка, кой ще говори на Санджар...Heart

Лека.
Мелек Heart То другите и без това не е полезно за здравето да ги слушаш Grinning

# 178

Както предположихме историята е 50 на 50. Аз лично не вярвах, да се стигне до брак с Гедиз,но  сигурно ще е е факт..
След всичките й обидни думи към Гедиз, годежа със Санджар, подкрепата и любовта която показа.
Накрая се оказа игра на щастие, като че ли го обича само на думи, най-вече когото страда, случват му се нещастия и има нужда от помощ. Като някакъв вид закрилница, от която той няма нужда.. А ако е щастлив, Наре разбира се, няма да бъде..
Тя има своите основания и разбирания, но действията и думите й  във всеки нов епизод поемат  нова страна.
Така, че аз лично очаквам развитие на сюжетната линия във всички посоки. Дори не искам да предполагам..
Много се рабулиха духовете в социалните мрежи с тази сватба, но нали има интерес, това е важното.
Зад действията на Наре се крият историята и характера й. Тя не е свикнала да принадлежи на едно място или дом, защото е гражданин на света и е все на път. Живота я е научил да бъде сама, без подкрепа и наранена от най-ценните за нея.  Всяко дете се надява на любов от родителя си. Когато е отхвърлено, бито и наранявано от тях , то вини себе си и жевее с огромни травми  и рани от липсата на обич и подкрепата им.
Точно затова Наре е толкова самоуверена и целеустремена, когато се навие нещо на пръста, иска нейното.
Видяхме  миналотаа на Санджар и разплетахме кошницата до 9 коляно.. Докато някои пърценца ми липсват за  Наре .
Единствено ме е яд,че вече не вярвам в любовта им със Санджар,па специално в нейните чувства.
Не ми иска брака й да продължи повече от 2 епизода, но в каква сюжетна линия ще тръгне, никой не знае.

Имаше една мисъл- Добре, че грешим за да разберем кой ни обича. Добре, че прощаваме за да разберем кой обичаме ние.

Пожелавам на  нашите герои да грешат по-малко и да обичат повече.

# 179
  • Пловдив

Източник - отново арабките: https://twitter.com/SefirinKiziFC/status/1346933685719859200

По време на прякото излъчване, Санджар се чуваше да вика "Татковото".
Очаква ни сцена между Санджар и Мелек в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт