Енгин Акюрек в Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 405

• 44 613
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив

Остана ли нещо от тази любов???

Добро утро момичета.
Дано днес ни подскажат - остана ли?
В голямо очакване съм.
Успешен петък на всички.

# 196
Добро утро,

Остана, въображаемата любов на Наре и истинската любов на Санджар, засега.Thinking

Момичета, Hug

Здрав и спокоен ден.

# 197
Добро утро!

В очакване на туй-онуй да подскажат за понеделник 🙂

Санджар много официален на новата снимка 😍, хубав, ама много начумерен 🤔 Не понася Енгин вратовръзки и това е, сигурно и в договора му пише "без употреба на вратовръзки" 🙂

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 08:33 от araselia

# 198
  • Пловдив

Не понася Енгин вратовръзки и това е, сигурно и в договора му пише "без употреба на вратовръзки".

Усмихна ми деня.
Такъв да е за всички.

# 199
Марианче 💜 Дано 🙏

# 200

Добро утро и хубав ден на всички!  Two Hearts
От Керим до Санджар, всичко което ни е представил Енгин от екрана е било стойностно и винаги е предизвиквало силна емпатия към героите му.  Така майсторски ни "разказваше" историите на тези различни мъже - Булута, Керим, Тек, Умут, Йомер, Даахан, Керем, сега и на Санджар, че просто беше немислимо да не видим, да не почувстваме болките и радостите им, да не усетим любовта и страданията им, да не затваряме очи и да видим допуснатите грешки  и да извървим заедно пътя на покаянието и прошката.

Голям, талантлив актьор, способен да ти бръкне в душата и да да те замисли за хиляди неща. А нито един от тези представени ни от Енгин мъже, не са оставили някого равнодушен, защото милиони са гледали и гледат техните истории.  

За последните дни прочетох толкова много коментари из най-различни групи на хора от целия свят и знаете ли - няма значение езика на който са писали своите коментари /английски, испански, руски, френски, арабски/ те пишат и споделят почти едно и също - вълненията си и очакванията си от тази история - "Дъщерята на посланика".

Обаче какво ми направи впечатление - сякаш повечето се вълнуват от съдбата и какво ще стане със Санджар - как той ще продължи занапред, след като животът му поднесе толкова загуби. Жената, която обича  върна пръстените му и отказа да се омъжи за него, на всичкото отгоре остави семейството му без покрив над главата.  Детето му, останало без бащина подкрепа ще бъде отглеждано и възпитавано от пастрок и дядо, които всъщност са неговите недоброжелатели. Бизнесът също остана в ръцете на враговете.

А той самият, заради убежденията си - що е чест, достойнство и отговорност да бъдеш Ефе е в затвора, откъде не може да помогне  абсолютно с нищо на никого. Всъщност остана сам да се бори за своята справедливост, за своята истина, за своята чест и достойнство.
Дали би приел обратно загубеното, възстановено с мръсните пари от едно наследство? Доколкото "познавам"  този горд мъж Ефе  - едва ли. Мисля, че и семейството му /колкото и грешки да направиха почти всичките/ не биха приели да се върнат обратно там.

Наистина една история приключи. Една легенда също. Вече няма пъстрата птица на Ефето, както и Ефето на пъстрата птица.
Останаха  материално бедния Санджар,но богат духовно Ефе  и богата наследница Челеби/г-жа Ъшъклъ. Не зная какво и дали ще се промени нещо в положителна посока при тях.
Това предстои.

Но във вълненията зрителски /не само моите/ вече дни наред има един песимизъм и са оцветени в сиви /засега/ краски.
На всичкото това по друг ТВ канал във същото време започва  нова  история, с нови  интересни персонажи, които също носят обещания за  любов, страст, тайни и напрежение. Ще кажете нищо ново под слънцето и ние бяхме с такива обещания, но нашата история вече е друга. При нас има сложена точка и сега започваме от началото.

И докато другите правят всичко възможно да интригуват зрителската аудитория - при нас има едно мълчание, което действа подтискащо и някак отчайващо. Отиват си персонажи, дали ще дойдат нови - каква роля ще имат в живота на оставащите... Всичко е мъгла, ние сме в мъглата и отникъде няма нито звук, нито светлина...
Поне такова е моето усещане в момента.
За съжаление и на много други хора...

За безсилието в СЦ, за еднаквостта на представените истории, за това как актьорите играят едни и същи нелепости, отдавна познати и присъстващи в турските дизита /болница със задължителното животозастрашаващо състояние, затвор със задължителното наръгване с нож, пистолети, отмъщения, изневери, трудни и невъзможни любови, дори легендарни в  предварителните анонси, предатели всякакви - от семейството, от приятелите, от любимите.../ Едно и също, едно и също...

Дори анонсите към различните истории /сериали/ звучат по един и същи начин, защото спазвайки горната схема - няма как да напишеш, че в серията ще има любов, ще има разбирателство, ще има здрави семейни връзки и морални ценности.

Ето ви два анонса и ми покажете различното и как бихте  предпочели /като зрители/  едната история пред другата история/сериал/?

"Кой ще победи в борбата на двамата влюбени?
И дали тази ожесточена борба между двамата не ги води към край, за който те даже не са се досещали?"

"Напрежението което възниква  помежду им  в крайна сметка предизвиква голям взрив, който никой от двамата не е очаквал. Възникналата  искра и случилото се след това,  ще  доведе животът им до място(точка) което никога не са очаквали."

Не очаквам нищо добро от предстоящето развитие на нашата история и пак подчертавам супер дебело - това е моето лично мнение. Не искам да ви влияя негативно и да не смеете да изразявате недоволството си от моите постове и споделеното в тях.  Който и да е от темата се е почувствал засегнат от написаното от мен и ми го е споделил -  реагирам веднага.

Но на този етап - това чувствам, това и пиша. Може би е редно да си задържам емоциите за себе си и да мълча относно някои персонажи или да цензурирам мненията си за тях, но за толкова години в темата на Енгин - няма да се откажа да пиша и ще пиша това което искам.

# 201
  • Пловдив

Източник: https://vk.com/club144707938?w=wall-144707938_145838

Направих мини маратон на последните епизоди от "Дъщерята на посланика" през уикенда, съпругът ми се присъедини, като изгледа епизодите за първи път. Той познава Енгин, защото и двамата гледахме KPA заедно. Не гледаме заедно турски сериали у дома (събираме се  в телевизионните предавания и филми на Netflix), но и двамата се захванахме с KPA през лятото на 2018 г., защото го показаха по ефирен канал и това беше полицейска история. Алехандро (съпругът) го хареса много (освен някои необичайни обрати) и станах фен на красотата с име Енгин. Факт е, че през уикенда, докато гледахме сериите, съпругът ми ми каза: "този актьор е много добър. Забелязахте ли, че краде шоуто? Въпреки че името на героя му не се споменава на сцената, цялата история се върти около него."

Очевидно се усмихнах от удоволствие. И докато моето "най-лошото е нищо" беше опит да произнеса името Енгин, мислех за всички начини, по които го наричам: "убиец-бомба", "красиво чудовище", "божествено същество"... Разбира се, скъпият ми съпруг никога няма да разбере това.

Заключението е такова, че преди известно време прочетох в Twitter, че много актьори ще напуснат. Тогава си спомних какво ми каза съпругът ми през уикенда. И си помислих: "Нищо не ме интересува. Не ме интересува дали ще променят целия състав и ще доведат прасето Пепа или Барт Симпсън.(анимационни герои)

Повече от ясно е, че "Дъщерята на посланика" - това е Eнгин Акюрек.
P/S: моите изключения са Meлек и Наре . Това трио е феноменално.
Не ми остана много време да чакам. С любов към всички!!!

# 202
Здравейте момичета Simple Smile

Марта Two Hearts, недей да се извиняваш, точно това е хубавото, когато има различни мнения, иначе би било скучно, ако всички мислим по един и същ начин.

Според мен няма да има сватба( тоест нещо ще се случи и ще я развали) както стана при Каврук и Еше. Не бих се хванала за това, че са ни показали пръстена, трейлърите могат да бъдат подвеждащи. Попринцип такава им е целта.
Другото ми преположение е, че това може да е било сън на Санджар , тоест най-големият му страх, Гедиз да се ожени за любимата му. Може и това да обяснява телефонното обаждане на Наре, да провери дали всичко е наред с нея и детето.
И все пак, ако този брак се осъществи, според мен ще е много добре обоснован, трябва да има много важна причина, за да се случи. Не се заблуждавайте, Наре не обича Гедиз и няма как да е щастлива с него. Ако се омъжваше за него по любов нямаше така набързо да се оженят в черни дрехи като на погребение, щеше да е загатната любовта й още преди това. За мен това е абсурдно твърдение, че ще си живеят щастливо. Това е брак по сметка, брак насила. Какви са причините, ще разберем в следващия епизод.

# 203
daizy_g   Two Hearts
Единственото което ще виждат всички е, че имаме семейство Ъшъклъ. Кого го интересуваше защо Санджар се жени за Менекше или, че като научи  причината Наре разбра Санджар - нищо подобно. За нея си беше предателство и това е. Не му прости нищо, дори този брак и "детето" бяха причина да откаже сватбата и да признае, че е играла на щастие.
Но сега има огромна разлика  и това писах някъде назад. Време - тогава Санджар не вярваше на Наре, беше огорчен и искаше да я забрави, защото не знаеше истината за случилото се преди 9 години.  Сега обаче Наре е в центъра на всички събития,  знае всичко и претендира поне за това, уж познава всички и също претендира за това, като отчита своята наивност и това, че винаги са я подвеждали /т.е. получавала си го е/. Проблемът на нея ѝ е, че тя не иска ли, не може ли, от инат ли го прави -  да приеме, че хората срещу нея имат някакъв живот и този живот е свързан с чест, достойнство, отговорности... Тя не се доверява на човека, когото уж обича, но се доверява на този който цял живот я е предавал. Защо? Аз ли не мога да разбера или тя не се разбира сама себе си.
Две грешки съдбовни за нея и Санджар. Първата - довери на Акън радостта си, че има пръстенче от Санджар и че след рождения си ден ще "избяга" при него за да се оженят. Какво се случи - знаем.
Втората - похвали се на баща си, че има годежен пръстен от Санджар и че ще се омъжи за него, както е искала - булка влизаща в дома му на гърба на Гедже. Какво стана - пак знаем.
А сега, ако се омъжи за Ъшъклъ и стане г-жа Ъшъклъ, това ще е третата също толкова съдбовна грешка. Ще унищожи не само себе си и Санджар, но и Мелек. А това няма кой да ѝ го прости.

Съжалявам, ако съм отново крайна. Но тази сватба няма как да е сън, защото много дълго време имаше /имало е, не съм очевидец/ снимки във въпросния хотел.  Няма да снимат толкова  материал, просто за един сън. Сватба си има, защото който и да "сънува" - няма да сънува посланик, пък длъжностно лице, пък един куп други неща...

# 204

Според мен няма да има сватба( тоест нещо ще се случи и ще я развали) както стана при Каврук и Еше.
Другото ми преположение е, че това може да е било сън на Санджар , тоест най-големият му страх, Гедиз да се ожени за любимата му. Може и това да обяснява телефонното обаждане на Наре, да провери дали всичко е наред с нея и детето.

Дейзи 👍, това ми се вижда по-вероятно - да е сън. Защото не виждам логика въобще да се прави сватба, пък после и клишето с развалянето.

# 205
Аз съм на мнението "който е перфектен нека пръв хвърли камък" . Перфектни хора няма, нито перфектни герои. Затова избягвам да критикувам и съдя попринцип. Наре може да си мисли, че знае всичко и разбира всички, но не е така. За мен тя наистина има нужда от психолог. Когато разказваше на Мюге за Акън тя се разтреперваше. Видяхме, че получава и паник атаки. Тя има емоционална и психологичекса травма вътрешно, която не е излекувала. Може да си мисли , че е , да си самовнушава, че е супер силна, но не е.
Но и Санджар не е перфектен, в него има супер много гняв, това как е забогатял, може да му се е полагало, но е направено чрез измама. Затова и лежа в затвора. Никой не го интересува какво ти се полага, а дали си извършил нещо незаконно. И на мен не ми хареса, че плати кръвнина на бащата на Локи, изцапа си ръцете с кървави пари. Дори това, че искаше да убие Акън не е ок, защото наистина си има полиция, трябваше да го предаде и да си излежи наказанието. Санджар наистина действа понякога извън закона, макар мотивите му да са от добри намерения. Аз утре може да реша да убия съседката, защото е не си е възпитала детето добре и то тормози моето и го докарва до плач всеки ден. Някой ще каже, да имаш право. детето ти страда заради глупостта или жестокостта на някой друг. Но реално каквото и да е , аз нямам право на това. Мога да подам жалба в полицията, в училището и тн.  Саморазправата никога не е ок, а Санджар доста често я практикува. Това, че заровиха Акън в двора на леля му е най-голямата глупост на света и дори не мога да простя на сценаристките, че направиха Санджар на такъв глупак, че не му е дошло на ум, че това място е ужасно неподходящо, а уж винаги мисли няколко хода напред.
Като цяло аз искам и двамата да израстнат, да поправят грешките си в характерите, да надмогнат слабостите си, мисля, че и точно това е идеята на сериала, не е само легендарната любов, с много разбирателство, топлина, взаимност, обич, любов, но и това на духовно и вътрешно израстване, , грешки, вина и тн. За мен легендарна любов не значи в 34 епизод да се оженят набързо, три дни яли, пили и се веселили, после ПБН и айде заживели завинаги щастливо. На мен това ми е клише, супер клише. А и сериалът просто щеше да свърши. Легендарната любов за мен е тежка, драматична, с много обрати, вина, изкупление, отмъщение ако щеш, скандали, раздори и пак любов и още много драма и тн, да знаеш, че другият е супер виновен, но въпреки това ти му прощаваш, защото го обичаш и не можеш да живееш без този човек. любов която ще победи всички нещастия, драми, грешки и проблеми и ще възтържестува накрая. Това за мен е легендарна любов.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:39 от daizy_g

# 206
  • Пловдив

Започнаха да пускат снимките от 35 епизод.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:57 от mariana51

# 207
Здравейте,

Ох, успокоих се като видях новите снимки.

Нали СЦ щели да махат много герои, а те си стоят.Hug На Санджар, снимките са по-малко. Wink

# 208
  • Пловдив

Въведение/озет към епизод 35:

Независимо какво се е случило, Санджар предпочита да остане, да не бяга, за да не позволи на никой невинен да плаща цената. От друга страна, Наре е решена да направи всичко, което е по силите й, за да извади Санджар от дадената ситуация.

Когато разбира кой е увил въжето около врата на Санджар, Наре изпада в голямо отчаяние. Освен това, откриването на трупа на Акън отново поставя проблема с наследството му и Наре се изправя лице в лице с баща си. Игрите на Гювен Челеби  няма да продължат дълго.

Цялото семейство Ефеоглу се безпокои за здравето на Халисе, влошено в резултат на проблемите с конака. А това, което става със Санджар в затвора, изпълва с ужас сърцата на всички, особено това на Наре. Тя знае, че Санджар трябва да излезе оттам на всяка цена.

Гедиз с всички сили помага на Наре да спаси побратима си, който никога няма да му прости. Ще се осмелят ли двамата да направят всичко необходимо за свободата на Санджар? Ще се случи ли чудо със Санджар, чиято невинност изглежда невъзможно да бъде доказана и който е застрашен от доживотен затвор?

# 209
Аз съм на мнението "който е перфектен нека пръв хвърли камък" . Перфектни хора няма, нито перфектни герои.

+100.

Обаче за саморазправата честно казано мога да разбера тоя импулс, аз понякога побеснявам от някоя несправедливост и изпитвам голямо желание да накажа спешно виновника, защото знаем колко дълго понякога продължават официалните начини и даже нищо не става.
За съседката чак да я убия не 🙂, обаче влизам в разпра при всички случаи, пък каквото дойде 😡😜Никой не може да тормози безнаказано детето ми, по тоя въпрос съм Санджар Ефе 💪🙂

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 16:50 от araselia

Общи условия

Активация на акаунт