Кралски работи и клюки - януари 2021

• 67 087
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 150
Никога не е боледувал Филип. Ако надживее бабет...ами мисля, че Чарлс ще е пак следващия защото на над 100 години не мисля, че ще има нужните сили, акъл и жизненост да го играе...крал (Това ли ще бъде?). Човекът отдавна се е оттеглил от публични задължения и явно иска да си живее спокойно.

# 151
Той крал никога не би бил, дори и да не беше на 100 години. Както кралицата майка не беше кралица след смъртта на мъжа си. Кралската власт не е СИО Wink и не се наследява от съпруга/съпругата.

# 152
Филип е принц консорт и никога няма да е крал. Ако надживее Бабет, Чарлз ще поеме нейните функции, а Камила ще е кралица консорт, но имам спомен че тя май се е отказала от тази титла и ще е принцеса. Надявам се, не бъркам.

# 153
  • София
Да, така обявиха като се ожениха. Официално щяла да ползва принцеса-консорт (което е някакъв прецедент и измишльотина) иначе си е кралица. Надявам се като му дойде времето да преразгледат решението и да си е кралица.

# 154
  • Варна
Според мен никога няма да е кралица. Както и Кейт. Както и Филип сега не е крал.

# 155
Съпругите на английските крале, преди ерата на Елизабет II, са си били Кралици-консорт.
И според мен така е редно да продължи да бъде. Няма никакво значение, че Камила е втора съпруга(не е прецедент), а Кейт "червенокръвна".

# 156
  • София
HighSpeed, случаите на Камила и Кейт нямат нищо общо с Филип.

Съпругите на английските крале, преди ерата на Елизабет II, са си били Кралици-консорт.
И според мен така е редно да продължи да бъде. Няма никакво значение, че Камила е втора съпруга(не е прецедент), а Кейт "червенокръвна".
То не се променя - освен ако не се измени генерално, в следствие на този прецедент. Единствената промяна и то чисто формална е за Камила, тя ще е кралица, но няма да ползва титлата (няма и да бъде коронована, предполагам заедно с Чарлс, както би трябвало), както и сега е "принцеса на Уелс", но ползва "херцогиня на Корнуол". Всичко, за да не се разстойва верният поданик на хър меджести.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 14:13 от Lana

# 157
Според мен никога няма да е кралица. Както и Кейт. Както и Филип сега не е крал.
Законните половинки на действащия монарх са титуловани с "консорт", но просто такава титла като "Крал консорт" няма и за това Филип е Принц консорт.
Кейт ще е Кралица консорт, а Камила се отказва от тази титла, за да не разстройва хората, заради историите с Даяна. Което си е прецедент.

# 158
  • София
Да, защото крал е, да го наречем превъзхождащата титла, пред кралица, тоест няма как съпругът на кралицата, която е такава по собствено право да я превъзхожда, защото той не крал в качеството си на наследник на предишния монарх, а по брак.

Има няколко случая на съпрузи, които са крале - Филип II Испански е бил английски крал, но само до момента, в който съпругата му (Мери I Тюдор), която е английската кралица по наследство е била такава.
Съвместно са били крал и кралица Мери II и Уилям III (Оранж), като Мери е била английската наследница.

# 159
Попадна ми още един интересен артист, с интересен експеримент- "съживява" портрети на Тюдорите и изглеждат като фотографии:
Хенри VII:

Скрит текст:
Хенри VIII

Едуард VI

Мери Тюдор

Ан Болейн

Елизабет I

Елизабет I като принцеса

Елизабет I на 62 г.
Ето и профила на артиста:
https://instagram.com/nathan_shipley_vfx?igshid=5vgdz7ebi889
В профила си е качил и пресъздадените от него портрети отделно и изглеждат много детайлни и "живи"

# 160
Благодаря за инфото, Тирамису, много любопитно изглеждат портретите-снимки. Хенри \/||| беше този, дето обезглавил няколко съпруги нали? В действителност изглежда затлъстял и неприятен, но наскоро попаднах на едно сериалче Тюдорите, където този същият беше изигран от...Джонатан Рийс Майерс Joy - то не можеха да изберат по-неподходящ актьор - красавец като него да изиграе тоя...хайде да спестя думата. Много нереалистичен образ му създават. А самите екзекуции бяха представени доста смразяващо, та чак и главорезите от ИД може да завидят - и това за несъществуващи престъпления, а една от съпругите му е била почти дете (в тийн възраст). Изобщо...бая жестоки времена са били.

# 161
Е, той не винаги е бил все такъв дебел Simple Smile Най-известният му портрет, където изглежда такъв огромен, е от по-късните години на живота му. Когато вече е стар, болен и трудноподвижен, заради незаздравяваща рана на крака (след падане от кон, май). А и към чела/гледала коментари, че Ханс Холбайн съвсем целенасочено го е нарисувал такъв огромен и дебел, за да подчертае неговите сила и мощ на крал и владетел.

Не харесвам творчеството на Натан Шипли. Струват ми се доста поизмислени образите, които се получават.

# 162
Хенри 8-ми е бил сред най-красивите принцове на европейския свят като млад, в по-късните години като следствие от начина си на живот и заболявания, става такъв какъвто ни е познат. Има теории, че тежкото падане от кон не е засегнало само крака му, а и главата и че някакви изменения в мозъка водят до последвалите събития.
“Тюдорите” е сериал с доста измислици, но сцените с екзекуциите на Томас и Франсис, мъченията на Марк Смийтън и на жената в четвърти сезон (убягва ми името) и сварения готвач са наистина брутални.

# 163
Бях гледала някакъв документален филм за него. Падането коня е години преди смъртта му, заради тази рана е бил обездвижен, а и е бил затлъстял, най- вероятно и с подагра и така влиза в един затворен кръг от болести.

# 164
  • София
Tiramisu, благодаря за снимките! Видях само Мери Тюдор, домързя ме да разгледам за другите...та така добре се получи 😊

Необичайно за мен, която харесвам много всякакви исторически филми и сериали, Тюдорите след 3ти сезон не можах да изгледам...но пък гледах Испанската принцеса и съм много доволна от каста. Разбира се отново исторически некоректно, но пък приятно за гледане. Също толкова забавен ми беше и Reign за Мери Стюарт.
Сега чакам този за Елинор Аквитанска.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 07:57 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт