Да се оплачем... 2021

• 2 085 128
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 180
  • Наблизо
Онли,тия колеги колко е сигурно че са “здрави”?
Не бих стъпила изобщо.

# 181
  • София
Проблемът е, че шефката ми беше казала от днес да се върна присъствено, щом малкия е на училище. Иначе имам служебен компютър, в отдела са останали само двама човека и аз. Те за сега са здрави, но са от стаята на шефката. Тя е доста зле, но не си е правила тест, съответно не е под карантина. Предполагам, че няма да дойде за сега на работа, но като я знам каква е нищо чудно другата седмица да дойде. Май ще си остана дистанционно от утре, не ми се рискува.

# 182
Здравейте , момичета!
Вчера преди обяд бях толкова ентусиазирана днес да изляза да се разходя да си и напазаря необходимите ми неща.
И следобед се появиха ужасни болки в областта на сърцето ,след спрян Антистенокардин и ме държаха дълго време.
Днес съм с ужасно сърцебиене и вече ми се реве.
Правя две крачки и се уморявам и сърцето ми ще изскочи ,аз вече се отчаях и рева от безсилие.
На моменти се разтрепервам ,предполагам че пак е "страничен ефект" от изкарания Ковид.

Утре 12 часа на работа дневна ,която естествено ще е убийствена смяна.

Прегръщам ви и ви пожелавам здраве ,много здраве ,от здраве да не се отървете.

# 183
Страничен ефект е. Аз вечерта като си легна, все едно като стрела ми идва спазма. Подготви се, защото още време ще е така. Симптомите на ковид могат да се проявяват до три месеца след прекарано боледуване. Аз за нищо не ставам вече, само пъшкам и спя.

# 184
  • София
Аз ако имах работа никога не бих си седяла вкъщи.  Това ми е меко казано ужасно, не знам до кога ще издържа.

По повод учениците. На щерката им пуснаха контролно по математика първия ден, в който бяха онлайн. Целия клас имат тройки, включително и моята хубавица, при условие, че до сега има само отлични оценки.

# 185
И аз като се скарам на децата по- сериозно, или ако се стигне до по- крайни мерки тип наказание, след това с дни съм като болна, в една безтегловност, чувствам се зле дори физически. Не обиждам, но съм рязка и понякога може би малко груба...

Пюр, добре, че ви се е разминало. От това ме е страх- аз (или ММ) може и да съм чУден шофьор, но не зная отсреща на какъв надрусан/ почерпен малоумник ще попадна.

# 186
  • тук и там
Esmee,ако имаш възможност-отиди на лекар.При болки в ухото,обикновенно се налага антибиотично лечение и то не локално ,ами направо орален прием,защото е засегната  много често евстахиевата тръба .
Не прибягвай до самолечение,не винаги затоплянето е окей. Аз съм със намален слух на едното ухо,най-вероятно причинено от нелекувана инфекция.Зареждай се с капки, слагаш капки,изчакваш малко и духаш, като не духаш двете ноздри едновременно ,запушваш едната с пръст-така че да не влиза въздух от нея ,и издухваш от другата. Промивки с физиологичен разтвор също-за да не се задържат бактерии и да са добре хидратирани ноздрите. Това най-общо са неща,които няма да ти навредят.Но при отит-лечението си е със АБ по принцип,та внимавай много със самолечението.
При нас миналата седмица,казаха че във Външно Министерство са получили 20 000 декларации за връщащи се от някъде хора. Та минимум 20  000 човека са били някъде в чужбина по празниците..Очаквам ей-сега да се започне 3-та вълна при нас...

# 187
  • София
Абе, ако всичко около теб е болно и неспазващо мерки, ще си останеш у дома да работиш. Ако можеш, де.
Много контролни/класни, бе. На щерката им объркали логаритъма за изчисление на оценките на класното и сега им ги преразглеждат. Дано все вдигне нейната оценка, а не да се намали Joy Беше се приготвила за шестица и хоп, изненада - пет. Та ще видим, че и други деца да така.

# 188
Дъжд, кабели, булсатком...Нетът е мираж...Аман.

# 189
  • София
Ние сме си предимно от вкъщи. Който иска и има нужда, може да ходи в офиса. Аз ходя 1-2 пъти седмично. Първо, много повече се концентрирам там, дори сега децата като са на училище. Все ше намеря, я пералня да пусна, я да сготвя. Там няма мърдане. И ми е по-удобно - монитор, стол и пр. А и ми е разнообразие. Не се притеснявам. Офисът е полу-празен, ходим с маски в коридорите, сама съм в стаята. Метрото също е полу-празно (обаче тръгвам преди час пик).
От другата седмица влизаме в кампания и сигурно шефа ще ни иска през ден там с колежката, за да не се засичаме.

# 190
Успех на учениците !

Аз бих направила контролно , за да направя диагностика и да знам къде са пропуските, но без оценки.  Със сигурност след онлайн обучението знанията не са на необходимото ниво и ще знам къде да наблегнем повече.

# 191
  • София
Върнаха ни и нас в офиса от днес. Не знам дали е най-подходящия момент. Предполагам по празниците всички са се срещали с доволно количество хора.

# 192
  • София
Който може от вкъщи да работи, добре ще направи. Моя позната е с усложнение- инсулт след прекаран Ковид. Пазенето продължава. Изморих се жестоко така да живея но това е положението.
Не спирам да сънувам кошмари. Събуждам се от ужас. Минава време, заспивам и сънувам продължение на същото. До кога така?

# 193
  • Страната на чудесата
И аз се върнах в офиса от днес, въпреки, че не са го изискали изрично. По моята логика като тръгнаха малките на училище е редно да съм в офиса, та така.
Не можах да спя, заспах към 2, събудих се в 5.30.
Все още се държа, но след обяда сигурно ще дремя зад компютъра.

# 194
  • София
Фирмата на ММ е малка ( около 20 човека) и е българска. Занимават се с програмиране, така че може да са изцяло хоум офис. Не само че от март не са се връщали, ами направо освободиха стария офис и наеха 2,3 места в опънспейс офис, ако на някой толкова му се наложи или не може по някакви причини да работи от вкъщи.
Много съм доволна, че реагираха така адекватно на ситуацията. Моята работа не може да се върши от вкъщи и за това съм 3 месец болнични вече. Че при мен не стига, че трябвам да пътувам по 4 пъти с ГТ, но ми се налага и личен контакт с голям брой хора на ден. Иначе дъщеря ми е 2 група в ДГ и повечето родители казаха, че няма да си пускат децата.

Общи условия

Активация на акаунт