Да се оплачем... 2021

• 2 085 285
  • 31 927
  •   2
Отговори
# 31 275
Детето може да не яде , по еже е на непознато място, а не само защото е злоядо. Още помня как като бях малка майка ми каза, че ще ме заведе в училище, където ще ме научат да ям. Толкова злояда бях. Ама на, сега в няма тая драма. Просто съм невъзпитана и не ям всичко.

# 31 276
  • София
Умряло от глад дете няма. Не ѝ се връзвайте толкова, когато огладнее, ще хапне нещо. Ето, киви, снежанка и ябълка не е лошо. Бонбони, бисквити и сладоледи аз по принцип давах много рядко.

# 31 277
Сандвич няма ли да хапне? Украсена като човечета храна?
Като малки ни даваха кръгли малки хапки от селски топъл хляб с парче сирене отгоре, гръмко наричани мечета - е, бяхме много злояди, но поглъщахме доста такива. Ама на филия надали щяхме да ги близнем.

# 31 278
Оффф... Снежанката беше като снежен човек - морковче за носле,  краставичка за коса... Обещахме ѝ зоопарк ако изяде една питчица. Ами остави наполовина. Искаше Тутки и пуканки. Обещахме ги ако изяде питчицата - малка е като земел.  Ами не я изяде докрай....
Ще трябва да мисля креативно значи... Благодаря за съветите момичета. 🌺

# 31 279
  • София
И на фльонга да се вържеш, няма да я разядеш, ако не е гладна. Споко. Какво е тутки?

# 31 280
Изтощих се само докато четях. Толкова усилия, за да хапне детето каквото сте решили и то в точно определено от вас количество. Ако иска, като не иска, ще намери какво да хапне. Някой ако ми виси на главата да ми брои хапките, не само ще ми се отще да ям, ами и агресия ще ме обхване.

# 31 281
И на фльонга да се вържеш, няма да я разядеш, ако не е гладна. Споко. Какво е тутки?
Тутките са онези бисквитки с пълнеж - Tutku на Eti. В червена опаковка.
И не я насилваме. Питаме какво иска - не знам. В къщи какво яде - не казва. Питаме техните - всичко яде без месо. Какво обича най-много? Всичко.
Еми като не ни казват, как да направим любимото ѝ?
Няма значение. Важното е, че разбрах че не е опасно да не яде много. 😔

# 31 282
  • София
Изобщо даже. Не правете нищо специално за нея, да яде от общото, ако иска. Ако трябва, и тутки ще яде една седмица. Grinning Родителите ѝ да я мислят за постоянно.

# 31 283
Нареждаш в една чиния малко плодове, малко зеленчуци, кашкавал, крекери и каквото имаш, което се яде лесно и не цапа и го слагаш на достъпно място и спираш да го мислиш.

# 31 284
  • Страната на чудесата
Минаха посещенията при двете мами, оставихме нахилени две жени, сега имаме време и за почивка, най-после.
Посещението при майката на МП го броя успешно, че там обикновено се стига винаги до кавга или между братята /МП и брат му/, или между син-майка, абе все е стигало до напрежение. Снощи беще шумно, весело, даже и танци имаше, тези двама мъже как се раздадоха на концерта на В.Маринов, аххахаха, още се хиля, като гледам клиповете. Но жената беше щастлива, а тя го заслужава. Е, влачихме тенджери с готвено, че тя вече не може, но пък беше направила питка, та сглобихме трапезата. Носих джолан и заек, ама им бях стояла на крак, да не ги препека и да станат на подметка. Сложи ги тя да ги стопли и ги забрави Stuck Out Tongue Closed Eyes Та, пак бяха на подметка, ама нищо, здраве да е!
Довечера каката ще ходи на гости с преспиване при приятели, така че ще сме пред телевизора, лежерно, без много напрежение.
Сега, обаче, трябва да оправя щетите от готвене и шетане два дни, перални, прахосмукачки, такива празнични неща.

# 31 285
  • В един копнеж!
Обичайното се получи май и тази година. На Бъдни вечер изкарахме по-хубаво от на Коледа. Повече си поговорихме, повече се застояхме.
Може би, защото Булсат нямаше сигнал.
Еле,  вчера, тоя канал един не го понася, друг симфония не слуша, на третия някакъв тъп филм. Всички се изнервихме.
Аз се оттеглих рано от трапезата,  нещо ми накипя. Предпочетох да си чета книжка. Моя мъж, и той ме последва.

# 31 286
  • тук и там
Дъщеря ми е злояда, като малка ядеше съвсем малко неща. Беше супер слаба като по-малка, сега си е съвсем добре.Повечето деца ,дори злоядите - обичат пица, паста, пържени картофи, хляб препечен. Моята не яде  нищо с кисело мляко,масло,кашкавал,сирене,  месо почти не близва.Краставица от зеленчуците обича, плодове също обича. Може да пробвате нещо от това..Ама млечна салата,или други зимни салати с майонеза примерно  ,туршии, тиквеник,тиква,кисело зеле  и др. подобни -голяма част от децата не харесват и без да са злояди.Така или иначе-от глад няма да се затрие детето.Като огладнее,ще намери какво да яде.

Коледата мина както обикновенно-в началото беше хубаво, накрая- ММ ме ядоса леко.. 14 години не успяваме  да се напаснем нещо, за напред пък е абсурд да се случи..То поне за нещо съществено да се сърдим и кривим, пък то за някакви пълни глупости и тъпотии..

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 16:21 от Kaisia

# 31 287
Лъки, много ти се радвам!

# 31 288
  • София
Едно е да се напиеш и да те замае главата, друго е да се влачиш като пиян парцал. Нямам много жал към такива хора. И на коли се качват, и на другите вредят, че и с чувство за безнаказаност.

На 28,29 и 30 ще карам на плодове. Що сирене и мезета погълнах не е истина. Уж нямаше да ям обилно, но все искам да взема от всичко и да подредя хубаво масата. Днес имам излизане, да видим дали нещо ще ми стане.

# 31 289
Вярно ,че моето е малко,но и от бебе не съм я молила.Малко мляко пиеше,малко храна яде.Не я гоня с лъжицата.
Първата ми месена,точена питка стана много хубава.Не било трудно се оказа .

Общи условия

Активация на акаунт