Да се оплачем... 2021

• 2 080 577
  • 31 927
  •   2
Отговори
# 4 590
  • София
Естествено , най-подходящото време да ме заболи зъб.
Този зъб , моята зъболекарка му чистеше каналите, докато не осъзна че имало още един, а вече бях дала 220лв .

Направи снимка чак накрая. Сега боли.

Ох , не искам да чета за ковид , не искам.
Спичам си се.
Кашлям още малко.
Обинянието ми се възвръща май (леко)
Скоро ще ходя на тест.
Така й и не пих антибиотика.

Но ще изследвам всичките си органи , вкл и мозъка.
Страшна параноя.

# 4 591
  • Sofia
Като човек с рак, преживял разни неща и учещ се да живее на ново, сравненията с ковид са повече от неуместни.
Ракът си е рак, ковидът си е ковид.
Оплаквам се, че ракът е много удобно оправдание да не се спазват мерките.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 12:24 от Child of June

# 4 592
Уинд, параноя, но не пиеш антибиотик и не спазваш лечение...ами изследвай си се.
Да, рака е удобно оправдание. Чудя се как е имало ентусиасти, които да мислят ваксини и инсулин и антибиотици и да водят света напред... А сега, във века на информацията, да сме толкова първични и назадничави.

# 4 593
И за мен сравнението между ковид и други заболявания като рак, диабет и т.н е неуместно. Едното е вирус и много лесно се разпространява, буквално по въздуха.. С рак няма как да се заразиш от някои случаен човек на улицата, от колега и прочие. Дразнят ме също твърдения за хора, починали при усложнения с ковид, като кажат "ами той беше с рак" или "беше с диабет". Беше, ама ако не беше ковид-а, хората можеше да си живеят още години с въпросните други болести. В нашата рода всички изкарахме ковида, в рамките на 2-3 месеца. Дядо ми, които е с диабет го изкара най-тежко. Три седмици беше в болница, с кислород и едната нощ беше изпаднал в диабетна кома..

Иначе да сменя темата се оплаквам, че имам много неща на главата. Сдухано ми е и не ми е ок. Трябва да променя някои неща, които ме мъчат, но не смея от страх какво ще си кажат другите и да не нараня чувствата на определени хора.

# 4 594
Едната ми баба е била диабетичка. Последните години и на легло. Починала е на около 69-70-годишна възраст през 1969 година. Нейният лекар тогава е изразявал опасение пред близките й, че ако се разболее и от друго може да се окажат несъвместими лекарствата. Накрая точно това се случва - разболява се, но лекарствата за диабета и другото заболяване се оказват несъвместими. Не помня подробностите от историята, не съм била родена, а и вече няма кого да питам.
Не съм вярваща, но смятам, че всеки си има нещо драснато, предначертано - съдба, от която не можеш да избягаш.

# 4 595
  • Варна
В темата за ваксините има много такива. Не знам какво е значението между 20-30 ли е или на друга възраст. Преди всичко не съм ок с идеята да боледува от ковид. Нито от каквото и да е, де.

# 4 596
  • София
С ръка на сърцето, бих ваксинирала и 14 годишната си дъщеря. При нея е много важно да не е в карантина, освен отличничка в ЕГ е и много активна спортистка с редовни състезания. И ги спукват от тестване. Мнението ми се затвърди особено след като разбрах, че познавам майката на 16 годишното момиче, оцеляло в Пирогов след Ковид, кома, инсулт! и т.н. Гледала съм снимки на това дете преди, хубаво, здраво момиче, направо лошо ми стана, като разбрах коя е.

Уинд, не ти ли свърши карантината? Отивай на зъболекар, ако е. А защо ще си правиш тест? Работодателят ти ли го иска?

# 4 597
  • Варна
С ръка на сърцето -   коя от вас има дете между 20-30 години и е ок с това то  да се ваксинира с ваксина против Ковид? Примерно с АЗ - която е с трайност под година?

Какво значи ОК??
Винаги има риск, притеснение и и т.н.
Но да, моите две са на 20 и 30 г в момента и ще се ваксинират като им дойде реда и има възможност.
Така, както всяка година /тази есен също/ се ваксинират и с противогрипни ваксини.

бъръльо-бъръльо, ужасно е това за детето. Дано се възстанови напълно.

# 4 598
  • София
Да ви разсея малко по повод чуденето за нови обувки. 😀

# 4 599
  • София
Винаги, когато съм се чудела за обувки и не съм си взимала, после съм съжалявала. Trollface

# 4 600
Моята е на почти 20, майката на гаджето й е лекар в Германия и се е ваксинирала, чудят се как да ваксинират и останалите членове на семейството, защото там няма искам, ама с рая ваксина, ами чакаш. Сега двамата искат да се ваксинират, то пък няма как( записваха и в университета, но сега се разсъхна всичко). Някои медицински лица изказват мнение, че рнк ваксините увреждат репродуктивните способности. На каква база- няма база. Аз разбирам съмнението във ваксина, която е нова и в момента се тества върху нас ...да. Но  с вируса е същото. Нов и сме опитни зайци и за него. Не мислеха да се ваксинират на мига, като лица, които уж са извън рисковата група. Но с всеки изминал ден и заразен познат или близък риска изглежда все по-голям.

# 4 601
  • София
Синът ми е на 20, надух му главата, докато не отиде да се ваксинира. И той, и приятелката му, също на 20 (на нея не съм дуднала аз, но майка й ги закара и двамата като отиде да се ваксинира тя самата, така че очевидно е била на същото мнение).

# 4 602
  • ново
Дъщеря ми е на почти 22 и е записана в системата като чакаща. Като знам какво ѝ причини една неизлекувана инфекциозна мононуклеоза... Хиляди пъти проклинам системата, че ваксината против варицела не е одобрена в Бг.

# 4 603
  • София
Ще се тествам , за да покаже отрицателен.
Бащата на детето го е страх страшно много от Ковид , а така се случи , че детето беше при него като мен ме хвана.
Безработна съм аз , не трябва да показвам нищо пред работодател.

Ех , в сайта на НАП искам да пусна декларация и постоянно ми дава грешка за въведената информация, ще трябва да се свържа с тях, защото наистина , ама наистина нямам никаква яснота къде и какво се полпълва. Щеше да е готино да има насоки , но не би .

Ето и от мен едно меме хаха

# 4 604
Аз уважавам мнението на всеки спрямо ваксините и все пак смятам, че без масова ваксинация ще е невъзможно да се върнем към нормален начин на живот. Тук даже не визирам икономическите аспекти, а съвсем елементарни неща като пътувания и срещи с близки и приятели. Ако не се прекъсне разпространението на вируса, е много вероятно ваксините да се окажат неефективни спрямо новите мутации, които изглежда са все по-агресивни. Свекървата е лекар и има ясно обусловена теория за ваксините. Първо, никога преди една ваксина не е тествана върху толкова широк спектър - още във фазата на тестовете ваксините бяха изпробвани върху над 60 хиляди доброволци. Второ, самите ваксини са разработени на база на предишни и издържани изследвания, правени върху миналите форми на корона вирус, чиято структура и модум операнди са подобни на настоящия. И трето, вече над 20 милиона  ваксини са сложени и по-развитите държави следят стриктно всякакви странични ефекти. Тези ефекти в над 99% от случаите са съвсем леки. Естествено и моето мнение е субективно и пристрастно. Най-близките ми хора в момента карат Ковид в ...нелека форма😟А и съвсем егоистично си искам предишния начин на живот...последните две да се считат за оплакване

Общи условия

Активация на акаунт