Да се оплачем... 2021

• 2 080 571
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 575
Годишно от рак на простатата в България си отиват 15000 мъже. До днес починали с/от  Ковид в България 12357  души.
 Защо след спорната ваксина срещу папилома вирус не се продължава с опитите за създаване на ваксина за най-големия бич на съвремието ни - ракът. А ако се работи в тази посока, защо няма резултати, дори и на експериментално ниво?
Защо все по често попадам на мнения и препоръки на медици, според които  младите хора в репродуктивна възраст е добре  да се въздържат от ваксина срещу Ковид?
 Защо е толкова важно да нямаме ковид? А от всичко друго говермента е ок да боледуваме?

Оплаквам се, че никой до момента не ми е дал адекватен и аргументиран отговор на тези въпроси.

Хм, странно желание. Разболявайте си се от ковид колкото си искате, щом пък това ви е на сърце. Между другото продължава се с опитите за създаване на лекарства срещу рак. За ваксина срещу рак не мога да кажа. Жената, която създаде ваксината на Пфайзер, продължава да работи върху мечтата си да открие лекарство побеждаващо рака (всякакъв рак). От все сърце и стискам палци да успее.

# 4 576
  • София
Доста бизнеси пострадаха също.

# 4 577
  • София
А знаете ли какво е да живеете с човек, който не вярва във вируса? 😒 Айде, не че не вярва, но не смята, че е нещо кой знае какво, да кажем. Направо сме на двата полюса. Хубавото е, че от миналата година минаха за постоянно на хоум офис, а и той си е интроверт по принцип. Излиза единствено да бяга и ако има нещо да се свърши. Не нарушава мерките, не се събираха с хора и т.н, ама не вярва. А аз тук треперя ден след ден. Ето и днес и утре трябва да отида в болницата,( а утре и на работа, където никой не носи маски) за съжаление няма да мине с едно ходене и само се чудя как да се опаковам по-добре. 😀
Отделно от повече от година уволниха без никакви разумни обяснения едната учителка в ДГ на детето, а новата е кошмар. Непрекъснато зачестяват оплакванията от нея, а директорката не прави абсолютно нищо по въпроса, та се чудим и умуваме какво вече може да направим, за да се махне.

# 4 578
Защо все по често попадам на мнения и препоръки на медици, според които  младите хора в репродуктивна възраст е добре  да се въздържат от ваксина срещу Ковид?

Не знам кои са тези медици, а и от медик до медик има разлика все пак. Доста клипчета на медици се въртят, които говорят врели-некипели. Когато се появиха първите слухове конкретно за ваксините и влошаването на репродуктивните възможности на жените, те бяха свързани с качеството на плацентата и се случи малко след одобрението на първата ваксина. А още не беше минало време жените да забременят, камо ли да формират плацента. Впоследствие този лайтмотив се подхвана.

В най-известната клиника в България по репродуктивна медицина даже препоръчват ваксините за бременни, при които рискът да се заразят по време на бременността, е висок.  https://www.nadezhda.bg/novini/stanovishte-na-mbal-nadejda-otnos … -na-bremenni-808/

# 4 579
Мангъров все пак е прав, че с мерки или не, вируса ще се разпространява. Както и, че ваксинирането по време на пандемия създава нови мутирали щамове, което се наблюдава сега.

# 4 580
Сигурни ли сте, че точно медици препоръчват нещо си? Понеже едни от най-изявените ковид-инфлуенсъри в момента не са лекари, а примерно биолог, педагог и подобни. Иначе с титла "доктор", ама не по медицина.

# 4 581
Всъщност всички варианти на вируса, които се разпространиха, се появиха преди да бъдат одобрени ваксините. Нещо, което Мангъров удобно пропуска.

# 4 582
  • София
Аз също се следя в репродуктивна клиника ( въпреки че нямам такива проблеми). Те са на противополжното мнение на Надежда и смятат, че бременни жени не бива да се ваксинират. Аз също не бих- два живота не бих рискувала. Не знам дали има жена с ума си, която би го направила. Вероятно, ако не бях бременна, а просто планирах- щях, но при тези обсоятелства абсурд.

# 4 583
sea.sea, аз ако съм бременна медицинска сестра и ще треперя всеки работен ден, обаче бих. Това казват и Надежда - препоръчват я за жени, които са изложени на висок риск от заразяване.

# 4 584
  • София
Аз си взех болничен, защото работя също  с много хора ( да- не е болница или магазин, но с между 20 и 30 души на ден имам пряк контакт) и след първите 3 месеца преценихме с доктора, че е най-добре да си остана вкъщи. Честно казано аз за себе си не го чувствам като нередно( въпреки че предполагам, че ще има и такива мнения), защото в тази ситуация почувствах работата си като застрашаваща мен и детето ми.

# 4 585
  • София
Както и, че ваксинирането по време на пандемия създава нови мутирали щамове, което се наблюдава сега.

Това няма как да е вярно, първо, че няма научна логика и второ, щамовете излязоха доста преди масовата ваксинация.

# 4 586
Вечна памет, на Татяна Лолова. 
Поклон.
Всяка смърт престава да е статистика и се превръща в трагедия за близките. Във фамилията ми двама души си отидоха от рак през последните 15-16 месеца. Отидоха си на 58 и на 52-53 години, вторият остави син на 18 години. И в чужбина беше и пак като стигнал до лекар, казали на близките, ме е вече терминален стадий, няма смисъл от лечение. Ужасно е.
Слава богу, поне от вируса нямаме жертви, дори не знам колко души са го карали, разпръснати сме. Мисля си, че всичко е въпрос на шанс/ късмет да минем между капките и да го изкараме леко. Вземаме елементарни мерки, не параноясваме, обаче на всички в семейството тези ограничения и затваряния ни се отразиха психически. Особено тежко изолацията се отразява на малкия, защото стана много дълго без контакт с приятелите си от групата. А и докато ние с кака му сме ангажирани той се чувства излишен.

# 4 587
Тя работата никога не свършва,  Сий, гледай и пази  себе си и човечето. Сега се загледах в лентичката ти- то не останало.Simple Smile
Антигона скоро не се е мяркала.

# 4 588
  • ново
Оплаквам се, че медиите дават поле за изява на всякакви лица, далеч от медицината, които правят безумни обобщения и заключения. Размахват се цифри и термини, от които простия човечец не разбира, но им вярва и ги разпространява. Нали все пак един учен човек ги е казал по телевизията. Това трябва да е наказуемо. Аз не разбирам от ядрена физика и нямам право да изляза и да правя умозаключения в тази връзка!

# 4 589
Мисля, че някои медицински лица просто претръпват. Както към рак, така и към ковид. Иначе няма как да живеят и работят. А и който е работил в болница знае, че чудеса стават рядко. Има си и фактор Божа работа. Това не значи, че вирус няма и че е редно да сме безотговорни. Едно е медицинско лице, друго е някой си, зажаднял за кръчма.
Както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт