Да се оплачем... 2021

• 2 080 452
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 665
Мама Ру, в България не знам точно как е, но преди години като бяхме във Франция и екскурзоводите ни обясняваха, че бездомните хора, които спят в кашони, го правят не защото няма социални домове, където могат да отидат, а в знак на протест срещу правителството и знам ли и аз какво още... Така че има хора, които са клошари по избор, а не по неволя. Всеки си има собствените подбуди.

Събудих се в 5:30 и няма заспиване. Всичко ми е свито. Имам чувството, че забравям нещо. Но какво?
И на работа се ядосах на колега и добре че не беше наблизо, защото щяха да ме уволнят за насилие. То бива наглост... Под "всеки вторник" той разбирал един определен вторник, а не всеки вторник изобщо.А уж той е с майчиния език....

# 4 666
Много ми е жал за пострадалия туризъм, работещ в сивия сектор. А още по ми е жал, че има хора, дето ходят на кръчма и спа докато други са болни и мрат, че и се жалят какво право им е това, нарушаващо психиката им и подобни. Сигурно същите тия стрелят по животни и т.н.
На мен ми се нарушава психиката от мрънкането, че няма работа и от толеранса към сивата икономика.

# 4 667
  • Варна
E, не е много ок да слагаме всички под един знаменател. Точно в тая тема се оплакваха хора, че нямат работа и пари или някак решихте, че и те са в сивия сектор и си го заслужават? И факт, че затворените заведения, театри, музеи, кина и магазини също СА ограничения на нормалния живот! Не коментирам мрънкането да идеш на кръчма, докато другите мрат и не оспорвам наложителността на мерките, а натъртвам на факта, че ИМА мерки и те са във всички сфери! И да ми твърди някой, че учениците единствени търпят ограничения е долна, нагла и огромна лъжа! ВСИЧКИ търпим ограничения и на всички животът ни няма нищо общо с този преди година.
Аз пък се оплаквам от тесногръдието на всички, отказващи да погледнат отвъд собствената си паничка.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 09:38 от Месечинка виторога

# 4 668
Много ми е жал за пострадалия туризъм, работещ в сивия сектор. А още по ми е жал, че има хора, дето ходят на кръчма и спа докато други са болни и мрат, че и се жалят какво право им е това, нарушаващо психиката им и подобни. Сигурно същите тия стрелят по животни и т.н.
На мен ми се нарушава психиката от мрънкането, че няма работа и от толеранса към сивата икономика.

Не мрънкам, че "са ми затворили хотелите, кръчмите и СПА- то", но при положение, че съм с антитела, защо да не отида да карам ски, примерно, отсядайки в хотел? Всеки си преценя и поема риска в крайна сметка. Говоря за периода, когато всичко работеше според определените мерки. И не, определено не съм съгласна заради това по подразбиране да ме вкарват в графа "стреляща по животни"!?!!!!??? WTF, както казват младИте. Persevere Надявам се, да не съм разбрала нещо правилно... Rolling Eyes
Да, хора "са болни и мрат", но такива винаги е имало, има и ще има. За съжаление. Животът е такъв. Разбрах го отдавна, на 10 години още, по най- трудния начин. Но това не значи да спрем да живеем и самите ние. После защо психиката ни се била сринала.

ПП. Не по- малко ми липсват и затворените театри и кинА. Отложените концерти. Не всичко опира само до заведения, но по- лесно е да се генерализира. А не е редно.

# 4 669
  • София
От всичко, което изброявате хотелите пострадаха най-малко- само през първото затваряне. Ние успяхме да отидем миналата година 2 пъти на море и е един път на СПА и хотелите си бяха доста пълни, доколкото чувам и гледам ФБ не им и липсва работа. Баща ми живее в село до доста известен спа хотел до Пловдив- не мога да ви опиша за каква бройка паркирани коли става въпрос,а  там няма нищо друго освен хотела, за да са спрели по-друга причина. На 2 сватби съм била там- не съм виждала такъв наплив.
Интересно за Франция и за бездомните. Преди пътувахме доста и единственото място, където съм виждала бездомник на централно място в някой град беше на центъра на Страсбург. Много се впечатлих тогава. Иначе в по-крайните квартали, по гарите навсякъде има.

# 4 670
  • Карлово
Майка ми днес ми се обади да каже, че на дворният котарак каишката я няма. Сложих му я в събота. Няма как сам да си я свали. Той ходи и по съседните дворове, освен някой добър съсед да я е присвоил за неговата котка, нямам друго обяснение. Сега ще трябва да търся друг начин за обезпаразитяване (vita приемам съвети Simple Smile ).
ММ слага на котката някаква пудра на козината, защото тя каишки не търпи.
Пудра - за малки котета. За по-големи, 10 месеца примерно, имало някакви капки, които се капят на врата, казал ветеринарят, при когото ходи дъщеря ми за хапчета за котарака.

# 4 671
От всичко, което изброявате хотелите пострадаха най-малко- само през първото затваряне. Ние успяхме да отидем миналата година 2 пъти на море и е един път на СПА и хотелите си бяха доста пълни, доколкото чувам и гледам ФБ не им и липсва работа. Баща ми живее в село до доста известен спа хотел до Пловдив- не мога да ви опиша за каква бройка паркирани коли става въпрос,а  там няма нищо друго освен хотела, за да са спрели по-друга причина. На 2 сватби съм била там- не съм виждала такъв наплив.
Интересно за Франция и за бездомните. Преди пътувахме доста и единственото място, където съм виждала бездомник на централно място в някой град беше на центъра на Страсбург. Много се впечатлих тогава. Иначе в по-крайните квартали, по гарите навсякъде има.

В СПА зоната на споменатия от теб хотел изкарахме зимата и ние, и приятелите ни, и семейството на сестра ми. Във всеки удобен момент отскачахме . Благодарна съм , че има такива места.
У дома Българска телевизия не гледаме от години. За да има оплакване- заради The crown със съпругът ми не се наспиваме добре. Едва изчаквам да свърши деня, за да се прибера и да залепна пред екрана. Сериалът е трепач!

# 4 672
  • ново
Аз като питах в аптеката, човекът ми предложи каишка или ампула. Каза, че каишката имала по-дълго действие и взех нея. Явно обаче нашият дивак я е изхлузил по някакъв начин. Ще ходя да му взема ампула и ще му капя от нея. Няма да го оставя да бълхяса и да идва в нашия двор. Лошото е, че го научих да влиза в барбекюто, дори се самонастани в един кашон до камината 😃 Но необезпаразитен няма да го пусна вече.

# 4 673
  • тук и там
Моето малкото го нахранили вчера(явно е ималоостанала порция).Ама  те обядват в 12. Каката в 13ч-за нея обаче храна нямало. Оцеляха де-днес на сандвичи от къщи ще са. Каката била контактна на дете с положителен ковид тест(това в часовете по втори език).Каза че карантинирали само най-близките на момичето,пък и в час са били с маски всички.Три дни до ваканцията.Дано изкарат без много заразени,че се увеличават децата под карантина в училището..

# 4 674
  • София
G.D аз нищо лошо не казвам за хотела, даже оспорвам, че са подтрадал бранш. 😀 В моите очи не са. Мисля, че най-пострадаха туристическите агенции.
Дано не се е заразила Кайсия.
Аз заспах в 3.00 😔 То мисли, то киселини, то чудо ли беше...

# 4 675
Мисля, че най-пострадаха туристическите агенции.

Точно в събота се видях с позната, която имаше туристическа агенция едно близо 20 години. Каза, че не е успяла да се пребори със ситуацията и окончателно я е закрила.

# 4 676
  • София
Kaya, какво стана с детето? Оправи ли се?

# 4 677
И аз не съм съгласна с мнението на Хепи, че щом искам да ходя на ресторант, подчертавам ресторант, а не на дискотека или нощен клуб, съм от тези, които стрелят по животни!Много ми е жал за тях, но по здравословни причини нямаме в къщи.
Колежка се зарази в хотел със спа, много хора и никакви мерки.
От друга страна, ресторантите, които посещавам са бутикови, скъпи, с изрядна хигиена и преди Ковид, не виждам какво общо имат с многото болни хора.
Ако гледах само собствената си камбанария щях да искам да затворят градския транспорт, в него положението е страшно. Но ми е ясно, че не можем всички да ходим с кола на работа.
Едно постоянно и разумно спазване на мерките + опит за опазване на психиката е нещото, което мисля, че трябва всеки да следва. Heart

# 4 678
От моята камбанария,аз съм в майчинство,работата на мъжът ми не е от засегнатите .Но барманът,сервитьорката,миячката са хора със своите си съдби и болни близки.И се поставям на тяхно място.

# 4 679
Днес имам час за зъболекар... е това ако не е повод за оплакване! Макар че после ще е повод за хвалба. Wink

Общи условия

Активация на акаунт