Да се оплачем... 2021

• 2 080 494
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 650
  • ново
Майка ми днес ми се обади да каже, че на дворният котарак каишката я няма. Сложих му я в събота. Няма как сам да си я свали. Той ходи и по съседните дворове, освен някой добър съсед да я е присвоил за неговата котка, нямам друго обяснение. Сега ще трябва да търся друг начин за обезпаразитяване (vita приемам съвети Simple Smile ).

# 4 651
Може да я свали сам. На моето куче, като му сложех каишка против бълхи, за 2-3 часа успяваше да я свали.

# 4 652
  • София
Онзи ден в дъжда около блока до една локва видях червена диря и реших, че някой се е бил и му е текнал носът, после видях настрани едно кученце, но понеже там си лежат побякога до ддин гараж, реших, че спи. Видях, че има 2 като рани и реших, че са краста, но явно са били прострелни и на другия ден беше мъртво със сигурност. От тогава няколко дни го мисля и си внушавам ли и аз не знам, че най- първия път сякаш дишаше, макар че не мърдаше изобщо, като проверих. Sob
Знам, че на фона на всичките хора, които измряха от корона може би не е такава трагедия, но ми е много мъчно и ми е виновно дали не съм го оставила да умре от някакъв страх и подсъзнателно неприемане, че е простреляно, а си е краставо. 
От няколко дни е там и го трупа снегът, не знам на кого да се обадя да го приберат и изобщо има ли такива организации или трябва да се примоля на някой по- жалостив съсед.

# 4 653
Оплаквам се, че като прочета или видя нещо тъжно с кучета, ми иде да вия! Знам, че за много от вас “животинските проблеми” са нищожни, в сравнение с човешките такива, но за мен не е така. Човекът е разумно същество, има роднини, приятели...все ще се намери някой да помогне. Но за кучетата, най-вече бездомните такива или изхвърлени от безхаберните си стопани, няма кой да се погрижи. А само ние-човеците, сме виновни за всичките им беди.

# 4 654
Може би Екоравновесие ще се погрижи за животинчето.

# 4 655
Ми който е стрелял, да почисти. Отвратително. Не зная дали почистват. Когато съм попадал, съм почиствала сама.

# 4 656
  • София
Да, и моята логика е тази, затова някак ми е по- мъчно. А не че смятам животните за по- важки от хората, както често се интерпретира.
Човек все ще каже боли ме, помогни ми, ще се примоли за нещо, ще разговаря, а животните лежат изцяло на човешката съвест и милостиня.

Мерси, ще звънна на екоравновесие.
Хепи, не мисля, че някой, който е отсрелял животно, ще го занесе някъде. Възможно е някой друг там да го е занесъл настрани, за да не е на пътеката.

# 4 657
Майка ми днес ми се обади да каже, че на дворният котарак каишката я няма. Сложих му я в събота. Няма как сам да си я свали. Той ходи и по съседните дворове, освен някой добър съсед да я е присвоил за неговата котка, нямам друго обяснение. Сега ще трябва да търся друг начин за обезпаразитяване (vita приемам съвети Simple Smile ).
ММ слага на котката някаква пудра на козината, защото тя каишки не търпи.

# 4 658
Защото починалите от ковид са толкова с цената на огромни ограничения.
Огромни ограничения? Кой тук, освен затворените цяла година деца, е понесъл огромни органичения?

Всеки ден се питам това. А най-малките са най-потърпевши и няма наваксване.
Миналата година март месец май-ужасната гледка беше площадката под прозореца, люлки и пързалка, омотани със стоп ленти.

# 4 659
  • София
Майка ми кашля, кашля много.
Искам да я закарам на снимка ( или кабинет ) тя не иска.
Болки в мускулите, но кашля много.
Аз съм параноя , стане ли въпрос за кашлица , щото знам какви давещи моменти съм имала, но тя е инат.
Защо не иска ? Ох
Гадно ми е много.
Пие лекарства , но ми се струва че може други , по-сериозни.

Вече имам обоняние , утре отивам на тест.
Как да я принудя да дойде с мен?
Притеснявам се. Утре просто насила с мен и това е.

Вирусът действа на психиката, заради масовата параноя и цялата и информация , че задължително ще умреш.

Не се смятам за лигла, обаче вие сами четохте . Психиката в един момент бъгва. Просто бъгва. Срив , атаки , липса на подкрепа , пари , проблеми , кашляне , загуба на вкус и обоняние .
И трябва доста вътрешна мотивация , за да не изперкаш тотално.

# 4 660
Писна ми от всякаквите страхове, които се разпространяват, от това, че психясаха политиците хората. Да, има грип, има К и какво ли не, но масовата психоза, разпространявана от медиите и от хора, само за това пишещи и говорещи.
Толкова хора останаха без работа, толкова вече се чудят как да свързват и закърпват финансите си...
Страховете са най-опасното нещо. Живота с нас или без нас продължава.
Това ми е оплакването.
Лично аз съм добре, пазя се, не излизам много-много, добре, че сме в къща, а не в апартамент. Гледам да чета положителни неща, филми комедия, смешки, хумор, когато разглеждам все пак новините, пропускам страшилките, но все пак се набива в очи - малко са точно новините, само едно се бълва вече цяла година - страх, страх и страх.
Съжалявам хората, които се поддават на това масмедийно целенасочено психясване и пострадаха психически и физически също, защото лошите неща отслабват имунитета допълнително.
Нет-а си е най-добре, човек може да си определя кое какво да гледа или слуша или чете. Тв нямаме повече от десетилетие.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 04:01 от хадзапи

# 4 661
Пак ме налегна безсънието.

# 4 662
Пак ме налегна безсънието.
И аз много малко спя нощем,направо ужас.Придремна 2-3 часа и съм кукуряк.

# 4 663
Вчера водя детето на урок. Подранихме доста, около 20 минути, и реших да се разходим из квартала. Та под един балкон, открит от три страни, видяхме целият багаж на един бездомник. По-късно наблизо видяхме бездомник. На пръв поглед висок мъж в разцвета на силите си. Та отговарях на въпроси защо някой спи под балкона, как се преобръща животът понякога. Явно не всеки има роднини, което да помогнат. Наясно съм, че и не всеки има желание и възможност да помогне, пък и най-вероятно са хора с проблеми. Но пък из града има толкова изоставени сгради, което биха могли да се ползват като общежитие и център за работа с такива хора, за реабилитацията им и връщането им в обществото, ако са психически здрави или настаняването им с специализирано заведение, ако не са в състояние да се грижат за себе си. Но се искат средства и усилия, психологическа подкрепа... Човек за човека е вълк.
За мъртвите животни и на мен ми е мъчно. И да не са мъртви, живот на улицата, живот ли е?

# 4 664
  • Варна
Оплаквам се, че като прочета или видя нещо тъжно с кучета, ми иде да вия! Знам, че за много от вас “животинските проблеми” са нищожни, в сравнение с човешките такива, но за мен не е така. Човекът е разумно същество, има роднини, приятели...все ще се намери някой да помогне. Но за кучетата, най-вече бездомните такива или изхвърлени от безхаберните си стопани, няма кой да се погрижи. А само ние-човеците, сме виновни за всичките им беди.
Абсолютно е така, и на мен ми става ужасно мъчно за пострадали кучета и котки, точно по тази причина - седят гладни, ударени от коли, от оръжия, пребити, окървавени и няма кой, братче, да им помогне, освен някой случайно преминал милостив човек. Дори полицията се прави на приятно разсеяна, а са длъжни да реагират, все едно е прострелян човек. Абе изобщо... далеч е нашето общество от истински разумно и хуманно такова. А по отношението към животните си личи точно на какво ниво е и отношението към хората и към всичко.
Защото починалите от ковид са толкова с цената на огромни ограничения.
Огромни ограничения? Кой тук, освен затворените цяла година деца, е понесъл огромни органичения?
Мхм, стотиците затворени бизнеси явно са нищо за теб. Тва, че сума магазини, че дори и така лелеяните от някои заведения не работят аз съм го сънувала може би? Празните хотели, съсипания туристически сезон си го въобразявам и такова нещо всъщност няма? Маските, които всички носим вече година също ми се привиждат? Явно живеем в паралелни вселени. Какво да обяснявам повече...

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 07:43 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт