Да се оплачем... 2021

• 2 080 506
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 560
Същата работа и вкъщи. Караме се и той ляга и заспива за 30 секунди. А аз още повече кипя.

Вътрешно ми е ужасно напрегнато. Все едно не идва отпуска... Иде ми да стегна багажа и да ида 10 дни някъде, където няма интернет, телевизия телефон.
Покрай всички събития ме е обзела някаква несигурност. Напоследък все по-чеато използвам "дано" и "ще видим" и се ядосвам на себе си чак.

# 4 561
  • София
Честит рожден ден и от мен!
Аз за втора година няма да мога да организирам рожден ден на детето и ми е много тъпо, а то милото само за това говори, нищо, че има 1 месец почти още. Надявам се поне да съм си вкъщи. 😀

# 4 562
  • София
В деня, в който си замина великата Татяна Лолова от ковид, една позната пуска във ФБ поредното клипче, осмиващо мерките. Същата не би се ваксинирала никога, но и не иска болни да ходят при нея. Ако се разболее, недай си Боже лошо, лекарите ще са виновни с неадекватното лечение. Но пък маска не носи. Също така от години не плаща данъци, работят частен бизнес абсолютно незаконно, получават сума ти наеми от имоти, но и не пропуска да се нареди първа за всякакви помощи (включително и за пакетирана храна). Не знам какво да мисля, явно при мен е грешката. При всички случаи тя е по-адаптивна.

# 4 563
  • Страната на чудесата
И аз прочетох тази тъжна новина тази сутрин. Поклон, велика актриса! Много жалко, не ми се вярва, неочаквано и не беше толкова възрастна, нито болна, много жалко, много!
И МП е като познатата на бъръло, не вярва в системата( не в мерките, тях ги спазва от немай къде), писах ви за осигуровките-пресен пример. Това е повод за страшни несъответствия в споровете с него за правилата, системата и т.н. Аз съм много за стриктно спазване на всяко правило, той-диаметрално. Просто да се чуди човек как сме се събрали.

# 4 564
И аз харесвах много Татяна Лолова. Прочетох, че след усложнения от Ковид е починала.
Лъки, и аз съм за правилата по принцип, но и него го разбирам. В един момент човек започва да се бунтува, като вижда как всъщност тази система се опорочава и си казва-Аз ли съм най-големия балък?!

# 4 565
Ама при проблем такива търчат на доктор и изискват! И търсят връзки!  Ми пак казвам, затова никога няма да работя в болница. Не съм толкова алтруистична. Здравето не е даденост, нито държавата например. Трябва малко отговорност, трябва да даваш...

# 4 566
  • ново
Тъжно! Поклон пред таланта!
Тъжно ми е и за сноубордиста, загубил живота си толкова рано. Приятел е на близко момиче.
Такива новини ме скапват.
Брат ми също е сред най-върлите привърженици на конспиративната теория за грипчето. Маските били парцали, мерките били ненужни...глупости било всичко. Зарази се още през октомври. Благодаря на Господ, че го изкара сравнително леко, без нужда от хоспитализация. Не съм пропуснала нито една възможност да му го припомня. Сега е и против ваксините, ще чакал руската, тя е едва ли не панацея. Ядосвам се!

# 4 567
  • София
От вас разбрах за Лолова. Много тъжно. Да ѝ е светло на душата.
Велика жена беше.

Аз се опасявам, че и класната на сина е с ковид. Т.е. знае се, че е болна и ще отсъства.
Миналата седмица я нямаше, но беше пуснала много задачи, упражнения и проекти. Тази седмица нищо.

Дъщеря ми успя да се окъпе с последните капки вода Joy
Някой нещо пак ремонтира. Нямаме вода и за пиене даже.

# 4 568
Годишно от рак на простатата в България си отиват 15000 мъже. До днес починали с/от  Ковид в България 12357  души.
 Защо след спорната ваксина срещу папилома вирус не се продължава с опитите за създаване на ваксина за най-големия бич на съвремието ни - ракът. А ако се работи в тази посока, защо няма резултати, дори и на експериментално ниво?
Защо все по често попадам на мнения и препоръки на медици, според които  младите хора в репродуктивна възраст е добре  да се въздържат от ваксина срещу Ковид?
 Защо е толкова важно да нямаме ковид? А от всичко друго говермента е ок да боледуваме?

Оплаквам се, че никой до момента не ми е дал адекватен и аргументиран отговор на тези въпроси.

# 4 569
  • Mediterraneo
Няма и да ти даде.

# 4 570
  • Варна
Защото починалите от ковид са толкова с цената на огромни ограничения. Ако не се правеше нищо щяха да са десетки пъти повече. Едното е заразна болест, която може да се ограничи или поне да се намали рискът да я хванеш, а другото е божа работа. Не виждам защо трябва да противопоставяме една болест на друга. Заразните болести са тези, които предизвикват пандемии, а не другите, колкото и да са гадни и нелечими. Никой не е казал, че е Ок да боледуваме от рак, откъде го измислихте това???

# 4 571
  • София
Ама чакайте, никой не омаловажава другите болести, напротив. С ковид ефектът е синергичен - т.е. взаимно усилващ се. Покрай преливащите болници, щъкащите болни и наедакветните мерки си отиват сума ти хора, болни от друго. Я места в болниците няма, я лекари, я ковидът е ускорил тяхната смърт. А и редица проучвания за лекарства или ваксини за друго остават на заден план, защото имаме ЪРДЖЕНТ ситуация.

# 4 572
  • София
Аз мога да ти отговоря, но се опасявам, че ще обърнем темата на Ковид, което не е предназначението й.
За всеки случай, 15те хиляди не знам откъде идват, разрових се в данните от НСИ, нищо дори близко до това число не видях.
Работата за ваксини и лечение срещу рака е областта, в която се наливат най-много пари за проучвания и изследвания, така че никой нищо не е спрял. Защо няма пробив е въпрос за нобелова награда, все пак, не за бг-мама.
Важно е да не сме болни от ковид, защото, за разлика от рака на простатата, се предава от стоене в една стая с болен. Също така няма човек, който да смята, че е окей да сме болни от друго, това е някаква хипербола, предполагам, за засилване на драматизма.
Препоръките на медиците срещу ваксините по повод репродуктивни проблеми се основават на клюки и жълти издания и на абсолютно нищо медицинско или клинично.Тръгнаха от зловредните бълнувания на Мангъров, но нямат никаква клинична база. Освен "аз така мисля, че евентуално може и да стане".

# 4 573
Защото починалите от ковид са толкова с цената на огромни ограничения.
Огромни ограничения? Кой тук, освен затворените цяла година деца, е понесъл огромни органичения?

# 4 574
  • София
Доста бизнеси затвориха и хора останаха без работа, Уиш.
Без по никакъв начин това да оправдава престъплението срещу децата ни.

Общи условия

Активация на акаунт