Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 11 581
  • 402
  •   3
Отговори
  • Мнения: 8 107
Заповядайте в новата тема ⚘🌷🌼🌻🌹🏵💮🌸💐🌹🥀🌺🌺
Старата също е тук, ако някой нещо е забравил
https://m.bg-mamma.com/?topic=1352793.750

Моят въпрос е как ги готвите, защото не ми допаднаха особено с паста

# 1
  • София
  • Мнения: 10 419

Моят въпрос е как ги готвите, защото не ми допаднаха особено с паста
.........
Не ги правя с паста, а саганаки, така се харесват у дома, знаеш къде да ме намериш. Можеш да ги почистиш, а може и да не ги чистиш от черупката, по избор е, но ако не ги почистиш от черупката си е омазване после, но си е вкусно.

# 2
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 415
Благодарение на темата, вкъщи вече се яде вкусна храна! Благодаря, голдийс!!!!
Нямам въпроси, утре ще правя пилешка та крем супа на пейч, дано се получи. Единствено, нямам целина, но няма как да изпълня всичко мота-мо Simple Smile

# 3
  • Мнения: 359
Нормално ли е при правене на класически домашен крем с жълтъци първия път с бяло брашно да ми се получи, а вторият път да не се сгъсти много добре, разликата е че ползвах пълнозърнесто брашно и мляко този път (първият път беше с вода), иначе по грамажи и рецепта всичко същото.

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 16 786
Та ти си сменила две съставки, как да не е различен резулатът?!
Брашната са различни, млякото  и водата също.
Независимо от причините да ползваш пълнозърнесто брашно вместо бяло, понякога бялото не може да бъде заменено.

# 5
  • София
  • Мнения: 7 282
Нормално ли е при правене на класически домашен крем с жълтъци първия път с бяло брашно да ми се получи, а вторият път да не се сгъсти много добре, разликата е че ползвах пълнозърнесто брашно и мляко този път (първият път беше с вода), иначе по грамажи и рецепта всичко същото.

В сладкарството се спазват стриктно рецептите, иначе не очаквай да ти се получат.

# 6
  • Мнения: 763
doroty3 , отново благодаря за страхотната рецепта за маринованите чушки. Като за проба направих една доза с 1 кг. чушки и ще ги държа в тенджерка в хладилника. Добавих и моркови. Следващия път ще направя по-голямо количество и ще затворя в буркани Simple Smile Сега чакам и половинът да ги опита и надявам се одобри Simple Smile

# 7
  • Мнения: 359
Vanja, абсолютно стриктно я следвах, както казах първия път се получи.Пък и в домашния крем с ванилия и белтъци класическия в никоя рецепта не беше уточнено, че е важно брашното да е бяло.Предполагах , че хората избягват пълнозърнестото заради по - високата цена и по - различния вкус , но явно не е само заради това.

# 8
  • Габрово
  • Мнения: 4 781
Такъв крем се прави с брашно или нишесте, в пълнозърнестото брашно има повече фибри, малко трици там и по-малко нишесте. Хич не е спазена рецептата а нещо съвсем друго си забъркала, то няма как да стане същото.
Нито пък би станало осезаемо по-диетично, на фона на това че става дума за десерт - брашното няма да промени много хранителните стойности ами вземи си го направи както се прави и ако трябва просто изяж малко по-малко.

# 9
  • In transit
  • Мнения: 7 568
Ако ще е "диетичен" крем по-добре да го беше направила с царевично нишесте или оризово брашно. Пълнозърнестото брашно е подходящо за маслено(бисквитено) тесто например, но за крем не мисля.

# 10
  • под тепетата
  • Мнения: 5 807
Ще се научи момичето, къде с проба-грешка, къде с питане.
На мен  като ми кажат за крем с вода и все се сещам за малеби.
Не че нещо, но да се похваля днес с какъв сладолед се почерпих след тежък работен ден - с лавандула, бял шоколад и солен бадем! Ммм, завИждайтиии!

# 11
  • Мнения: 359
Така е, както го каза Биляна, тепърва ще експериментирам и ще се уча и правя грешки,все пак съм и сама в града сега, на ново място, няма кой да ми покаже.Затова сме и тук.Вече ще знам занапред.Не, причината да използвам пълнозърнесто съвсем не е от диетична гледна точка и то хич не е диетично, вижте му калоричните стойности,съвсем същите са си като в бялото, касае се и за кафяв ориз , бял хляб и прочие Grinning Просто е по - здравословен, съдържа фибри и повече ценни качества и витамини, общо взето обичам да подбирам такива продукти, та макар и на малко по - висока цена.А и кремът не беше толкова лош, по скоро си се получи като една вкусна кашичка с вкус на приятно пълнозърнесто, повече ме притесни загорялото мляко, надявам се да не губи ценни витамини и с това ще внимавам другия път Grinning

# 12
  • Далечният изток
  • Мнения: 5 461
Аз пък да се похваля, че направих соленки с овесени трици. Вчера питах в предишната тема. Не само че се получиха, но станаха ужасно вкусни.

# 13
  • под тепетата
  • Мнения: 5 807
Еми  дай рецепта тогава, че и ние да пробваме!

# 14
  • Далечният изток
  • Мнения: 5 461
Давам. Рецептата е със 100 г сирене, аз сложих 50 г сирене и 50 г крема сирене, 1 яйце, разбърква се, прибавят се 70 г овесени трици, 20 г ядки и семена (сложих от микс семена за печива - сусам, мак и ленено семе и малко сурови слънчогледови семки), топла вода около 1/4 ч. ч., щипка чубрица. Разбърква се, да не е много рядко. В тава върху хартия за печене сипах с лъжица, да станат малки питки. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, до лек загар. Не засякох време, но приблизително 15 минути.
Излязоха 17 броя.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 07:10 от AIDA_N

Общи условия

Активация на акаунт