Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 19 998
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 399
От ето такъв прах правех с разликата че беше от онзи с вкус ванилия и стриктно спазвах указанията както виждате в тях не е споменато да се разтвори отделно в 200 мл преди това (както си е  написано в биосета) , но явно е важно въпреки че не е написано:

# 31
  • Далечният изток
  • Мнения: 5 531
Задължително се разтваря в малко вода или мляко предварително. Просто задължително, за да не стане на буци или парцали, както е станало при теб. И аз задължително разтварям и със захар. Това го знам навремето от един готварски курс.

# 32
  • Габрово
  • Мнения: 4 904
Всичките разтварям, да пишат каквото щат. Може и да има начин да се направи без бучки и ако го сипя направо, но това ще да е над моето ниво. Такива неща варя сигурно веднъж на високосна, та играя на сигурно и разтварям всичко отделно.
Ако е имало бучици недобре разтворени, е нормално останалата част от крема да е леко по-рядка, все пак нишестето не е разпределено и там е по-малко. Май съм срещала съвет да се разбие с миксер че да се уеднакви, не знам колко помага обаче, а и говорим за току-що сварен крем ако правилно си спомням.

    # 33
    • София
    • Мнения: 3 412
    Нишестето на Биосет го правя така :млякото изчакам д а започне да ври и след това на тънка струйка слагам разтвореното нишесте и веднага гася котлона.... Нямам провал досега!

    # 34
    • Мнения: 7 418
    annabelle_the_doll, такива кремчета първо винаги се разтварят с малко количество студено мляко и се разбиват добре. След това с непрекъснато бъркане се добавят във врящото мляко. При недобро разтваряне се получават такива парченца. Но не са проблем за правенето на торта.
    А самият  крем ще се стегне след като изстине и се охлади в хладилник.

    Аз лично правя бисквитена торта с крем Парадайс ил Оле на д-р Йоткер. Те се правят със студено мляко, без варене.

    # 35
    • Sofia
    • Мнения: 16 923
    Мдааа... нишестето се разтвяря предварително в малко студена вода и то много лесно. При всички случаи, не само за кремове, а и за ястия.

    # 36
    • Мнения: 2 513
    Варени кремове правя в млековарка, дори да се отплесна, не загарят. Е, стават една идея по-бавно, но поне не вися постоянно на котлона за да бъркам.

    # 37
    • Велико Търново
    • Мнения: 5 454
    Станаха моите октомври йчета Simple Smile
    Благодаря ви!
    Естествено, тазтекоха се, но няма как да стане всичко 6 на лаик като мен Simple Smile

    # 38
    • Мнения: 2 525
    Преден пост на Анабел ме подсети и мен за домашен течен шоколад.
    Какво сухо мляко да взема? Нещо ми се сториха скъпи тези, дето погледнах. Колко е нормално за 250 гр като цена?

    # 39
    • Мнения: 1 187
    Утре имам майстори, които ще правят цял ден мазилка. Те всичките много обичат сладки, така че дайте идеи за лесни курабии Simple Smile всеки ден си купуват по няколко тарелки от селския магазин - меденки, круши, сладки, а ми се иска да им направя аз веднъж Simple Smile
    Нали знаете, че не съм добра в кухнята, но пък желание имам Simple Smile

    От мен- бързи, вкусни и изпробвани.

    Напукани меденки
    https://-spam308-/napukani-medenki/2/

    Сладките на Пепи
    https://pep-4o.blogspot.com/2012/12/blog-post_22.html

    ЯБЪЛКОВИ СЛАДКИ
    https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.msg15157033#msg15157033

    За маринованите камби приготвям марината по вкус.

    # 40
    • Мнения: 399
    Благодаря на всички за насоките за крема, за следващият път ще знам вече каквото и да пише по тези опаковки.. някой написа, че ако стегне в хладилник ще се пооправи вкуса, то крема е залят върху бисквитки точно така или иначе на торта е направен, 5 часа престой ще стигне ли да получи що годе вкус въпреки бучките?

    # 41
    • In transit
    • Мнения: 7 608
    skk007, браво! Майсторите ще са доволни. Ама не ги свиквай много на домашна храна, че ще им хареса и ще вземат да протакат ремонта. Grinning

    # 42
    • Мнения: 7 418
    Благодаря на всички за насоките за крема, за следващият път ще знам вече каквото и да пише по тези опаковки.. някой написа, че ако стегне в хладилник ще се пооправи вкуса, то крема е залят върху бисквитки точно така или иначе на торта е направен, 5 часа престой ще стигне ли да получи що годе вкус въпреки бучките?

    Ти каза, че е рядък.
    Аз ти казах, че като се охлади, ще се стегне.
    Като е на торта - няма да си личат прекалено бучките. /Зависи и от бучките, де/.

    # 43
    • София
    • Мнения: 3 412
    Подходящи подправки за пиле лютика?

    # 44
    • София
    • Мнения: 1 071
    Благодаря на всички за насоките за крема, за следващият път ще знам вече каквото и да пише по тези опаковки.. някой написа, че ако стегне в хладилник ще се пооправи вкуса, то крема е залят върху бисквитки точно така или иначе на торта е направен, 5 часа престой ще стигне ли да получи що годе вкус въпреки бучките?
    Ще стигне, но все пак най-хубава е на следващия ден. Да има време да се напоят бисквитите. Ако си правила със Закуска, те са по дебели, други тип Роден край са по тънки и съответно по-лесно поемат.
    И аз като теб съм бос, няма страшно! Чети на пакетчетата нишесте за колко мляко са - не всички са за литър, има и за по-малко.
    Ако ще си правиш разни вкусотийки често занапред, инвестирай в качествена посуда.
    Имам за този крем една касерола, то малко по-плътна от кенче, колкото и да бъркам - загаря. И инстантно картофено пюре правя в нея и пак загаря. Решил съм да купя по-нормална и тази директно в цветните контейнери.

    Общи условия

    Активация на акаунт