Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 21 415
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • под тепетата
  • Мнения: 6 021
Няма набухвател, сол, подправки?

# 16
  • Далечният изток
  • Мнения: 5 815
Няма набухвател, сол, подправки?
Набухвател и сол не, забравих, че сложих щипка чубрица, може и други подправки.

# 17
  • под тепетата
  • Мнения: 6 021
Последно - и мазнина няма?

# 18
  • Далечният изток
  • Мнения: 5 815
Последно - и мазнина няма?
Няма.

# 19
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 534
Утре имам майстори, които ще правят цял ден мазилка. Те всичките много обичат сладки, така че дайте идеи за лесни курабии Simple Smile всеки ден си купуват по няколко тарелки от селския магазин - меденки, круши, сладки, а ми се иска да им направя аз веднъж Simple Smile
Нали знаете, че не съм добра в кухнята, но пък желание имам Simple Smile

# 20
  • In transit
  • Мнения: 7 724
Утре имам майстори, които ще правят цял ден мазилка. Те всичките много обичат сладки, така че дайте идеи за лесни курабии Simple Smile всеки ден си купуват по няколко тарелки от селския магазин - меденки, круши, сладки, а ми се иска да им направя аз веднъж Simple Smile
Нали знаете, че не съм добра в кухнята, но пък желание имам Simple Smile
Заповядай от мен няколко рецепти за лесни сладки, курабии и бисквити.

# 21
  • София
  • Мнения: 1 278
За камбите на Селма - правих веднъж, хубави са, но наистина безсолни, не знам защо е само една щипка. На един кг камби колко сол да сложа, все пак да не стане и много солено.

# 22
  • Русе
  • Мнения: 3 666
Скрит текст:
Утре имам майстори, които ще правят цял ден мазилка. Те всичките много обичат сладки, така че дайте идеи за лесни курабии Simple Smile всеки ден си купуват по няколко тарелки от селския магазин - меденки, круши, сладки, а ми се иска да им направя аз веднъж Simple Smile
Нали знаете, че не съм добра в кухнята, но пък желание имам Simple Smile

Каквото си изберете и мислите, че ще можете да приготвите.
https://ipeychev9.blogspot.com/search/label/%D0%94%D1%80%D0%B5%D … D0%B4%D0%BA%D0%B8

# 23
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 534
Тъкмо избрах септември четата на Микки, а сега виждам и пейч с оферта Simple Smile)) ще умувам отново. Дано някога снимам нещо, все пак да приложа доказателства!

# 24
# 25
  • Мнения: 408
Пак два въпроса за крем Grinning
Първо , защо крема на Йоткер за бисквитена торта не ми се получи сгъстен пак стриктно следвах указанията, с мляко, както си бяха написани на самата опаковка.На Биосет винаги са ми се получавали сгъстени с мляко.
Второ - нормално ли е млякото да загаря дори и да се вари на слаб огън и за кратко време? /Има и някакви загоряли черни парченца в самия крем, не знам какво може да са/

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 08:34 от annabelle_the_doll

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 17 216
Пак два въпроса за крем Grinning
Първо , защо крема на Йоткер за бисквитена торта не ми се получи сгъстен пак стриктно следвах указанията, с мляко, както си бяха написани на самата опаковка.На Биосет винаги са ми се получавали сгъстени с мляко.
Второ - нормално ли е млякото да загаря дори и да се вари на слаб огън и за кратко време? /Има и някакви загоряли черни парченца в самия крем, не знам какво може да са/
1. Възможно е просто да е по-рядък този на Йоткер (щом си следвала стриктно указанията). Пробваш още веднъж,  за да си сигурна, че е така и си избирш кой продукт предпочиташ - Йоткер или Биосет.
2. Снимка би било добре да покажеш да видим въпросните "парченца" ("в самия крем")... ако са само ситни точици, току виж е истинска ванилия, което ми е много трудно да си представя, че са сложили и все пак... По-вероятно е да са от загорялото мляко - дори на слаб огън - трябва да се наблюдава и разбърква често, за да не загаря белтъкът му.

# 27
  • Далечният изток
  • Мнения: 5 815
За млякото - пробвай в друг съд. Има някои тенджери, в които и на мен ми загаря, в други не. Но и трябва да бъркаш, да.

# 28
  • Мнения: 408
Парченцата не са точици, а едри,меки, които иначе се ядат и ми се струва като неразтворена част от прахчето , но не виждам логика да не е успяло да се разтвори добре, непрекъснато бърках точно както си беше написано в опаковката.Е единствено отклонение, че не сложих захар ,но и на биосет не слагах и проблеми не е имало.Вероятно парченцата са от загорялото мляко...

# 29
  • Русе
  • Мнения: 3 666
Скрит текст:
Пак два въпроса за крем Grinning
Първо , защо крема на Йоткер за бисквитена торта не ми се получи сгъстен пак стриктно следвах указанията, с мляко, както си бяха написани на самата опаковка.На Биосет винаги са ми се получавали сгъстени с мляко.
Второ - нормално ли е млякото да загаря дори и да се вари на слаб огън и за кратко време? /Има и някакви загоряли черни парченца в самия крем, не знам какво може да са/

Има два вида крем на д-р Йоткер за торти - с варене и без варене. Кой от двата сте използвали?
Нишестето го разтварям с около 200 мл студено мляко и половината захар , бъркам с телена бъркалка до гладка смес. След като загрее останалата част от млякото и захарта в тенджерата на тънка струйка прибавям. Бъркам постоянно и правя крема на умерен огън, до сгъстяването му. Едрите парчета са от нишестето. Прибавено е сигурно на силен огън, без да е добре разбито и са били полепнали по дъното на съда. Затова загарят, стават тъмни.

Общи условия

Активация на акаунт