Да се оплачем... 2021

• 2 080 215
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 710
Уинд, наистина тук
https://m.bg-mamma.com/?topic=1204545.msg42554668#new
 ще ти кажат какви изследвания да си пуснеш, снимка също.

# 4 711
Аз донякъде я разбирам Теди. Кой каквото си направи.
ММ има брат. Той /брат му /е с трансплантиран орган от преди 21 години. Сега е на 51.Свикнал заради заболяването си всички да се въртят около него.
Живеем в къща на етажи. Той живее с майка си заедно понеже не е семеен. Преди трансплантация та, а и след това ММ се е грижиш за всичко което му е нужно. В момента в който вече беше добре започна да претендира за всичко/земи, имоти/Направил е майка си /свекърва ми/буквално негова робиня-иди тук, иди там, направи това, искам онова. Сега ММ е болен. Нито девер ми, нито/най жалко/свекърва ми са се качили да видят как е, що е. Свеки ме подпитва, но не се обръща към ММ. На мен ми тежи. ММ е претръпнал или поне така казва, но не е нормално чужди хора да се обаждат, да питат имаме ли нужда от нещо, а уж най близките му да не се интересуват. При положение, че години наред той се е грижил за всичко _отопление, ремонти.
Иначе девер ми като разбрал че е ММ болен ходил в кметството да пита дали не сме си прехвърлили едни имоти/наследствени/ на нас.
Тежи ми това от дълго време, та за това споделям

# 4 712
  • Другата България
Ето точно това не знам.
14 дни минаха и сега какво ?
Кашлям малко, но се чувствам много добре.
Какво да правя.
С първият тест бях в Пирогов . И не знам какво да правя наистина
Антитела , антиген , ПСР ? Снимка , сатурация какво се прави.

Ако имате опит след изтичане на карантината моля споделете
Не става ясно имала ли си предписание от РЗИ за карантина.
Доколкото аз разбирам, първи положителен /така ли е?/ тест в Пирогов /на фургоните предполагам/, антигенен.
Ако са минали 14 дни и карантината ти е изтекла, не трябва да ходиш никъде, освен при личната ти ако имаш още оплаквания. Снимка и изследвания по желание, но ще си ги заплатиш, освен ако ОПЛ не ти ги назначи.

# 4 713
Теди, Джоли, Hug
Много е тежко това, най-вече да те гледат като спестовна касичка и дай, дай, дай...
Но това са пари - изкарват се, губят се, харчат се. Един човешки живот (макар и на пропаднал човек) е живот, той би трябвало да е най-важното на света.
*имам роднинско такова момче като брата на Теди, краде, влече от родата, но не бих се поколебала да му помогна още веднъж, ако опре до там.

# 4 714
Сори момичета ако ви се струвам безчувствена, но не мога да го дондуркам цял живот. Бащата като е решил да го приюти и да се грижи за него, да се грижи и да не ме обременяват. И още една вест, положителен ми излезе за короната. Личната беше до обяд и не си вдига телефона и сега чакам като в небрано лозе.

# 4 715
  • Sofia
*имам роднинско такова момче като брата на Теди, краде, влече от родата, но не бих се поколебала да му помогна още веднъж, ако опре до там.
На теория е така, но:
1. Помощта не може да е до безкрай и за сметка на личното спокойствие.
2. Не мога да си представя някой да ме заплашва с бой или нещо друго и аз с отворени обятия да му помагам.
3. Както каза миленака, това не е брат.
Теди, сили и кураж. И оздравявай.

# 4 716
  • София
Теди , спешен кабинет  ?
За да ти назначат лечение ?

И моята лична не вдигаше като разбра , че имам ковид . И сега й звъня и пиша, за да знам какво да правя - никъв отговор .

Страх ме е , че нямам работа и пари.
И не е като да не взимам мерки.

# 4 717
Аз те разбирам, Теди. И не, за щастие нямам такъв роднина, но има хора, на които подаваш ръка, подаваш и някрая не заслужават и да ги наплюеш. Не се чувствай виновна, ти си знаеш колко и как те е наранил. Отстрани е лесно да сме всеопрощаващи. Баща ти е родител, той може да си позволи да прости и да му помогне. Да извикаш спешна помощ не струва пари.

# 4 718
Оле, Теди,
Гледай се сега тебе си. Дано леко го минеш! Heart
Оплаквам се, че много ЛЛ реално са абдикирали и хората опират до бърза помощ и болниците.
П. П. То реално ние гледаме отстрани случая на Теди, аз писах, че бих помогнала, но всеки си знае колко му е прекипяло...

# 4 719
  • Оптимист по принуда
Бащата е баща. Да се погрижи за детето си. Гадна история. Теди, щом си решила, режи.
Токсичните хора могат да бъдат точно най-близките ни. Това не значи, че трябва да се тровим с тях доживот. Токсичността си е токсичност, макар и твоя кръв. Човек има право да се спаси.

Джоли, много е трудно с такива отношения, но вие двамата и децата ви сте си най-важни.

# 4 720
  • София
Има хора , които старателно и с постоянство не искат да живеят.
И се докарват до своя край, независимо от услията на близките.
Особено алкохолиците.

# 4 721
Бащата бил извикал бърза помощ, брат ми имаше преди проблеми с черния дроб. И пак почнахме да се караме как можело майка ми да не я интересувало. Как той се бил погрижил за мене с апартамента, пък майка не е прехвърлила нейния на брат ми. И му викам , че няма как да съпостави 2те неща. Ами ако аз правех батаци, залагах и крадях всичко и вземах наркотици щеше ли да ми прехвърли апартамента,а ? Мълчи...ми много ясно, че никой с ясното си съзнанието не би прехвърлил апартамента си на такъв индивид.

# 4 722
Джолева, мъжът ти има кофти брат, но пък прекрасна жена! Желая ви много години още съвместен живот! На такива роднини -м****та им...

Теди, от опит- далече от всички. Да си държат апартаменти и всичко, гледай си семейството! Пари се изкарват, имоти се купуват, семейство, съпруг, деца, ролеви модел- не.

# 4 723
  • Оптимист по принуда
Теди, изключи си телефона.

# 4 724
Аз донякъде я разбирам Теди. Кой каквото си направи.
ММ има брат. Той /брат му /е с трансплантиран орган от преди 21 години. Сега е на 51.Свикнал заради заболяването си всички да се въртят около него.
Живеем в къща на етажи. Той живее с майка си заедно понеже не е семеен. Преди трансплантация та, а и след това ММ се е грижиш за всичко което му е нужно. В момента в който вече беше добре започна да претендира за всичко/земи, имоти/Направил е майка си /свекърва ми/буквално негова робиня-иди тук, иди там, направи това, искам онова. Сега ММ е болен. Нито девер ми, нито/най жалко/свекърва ми са се качили да видят как е, що е. Свеки ме подпитва, но не се обръща към ММ. На мен ми тежи. ММ е претръпнал или поне така казва, но не е нормално чужди хора да се обаждат, да питат имаме ли нужда от нещо, а уж най близките му да не се интересуват. При положение, че години наред той се е грижил за всичко _отопление, ремонти.
Иначе девер ми като разбрал че е ММ болен ходил в кметството да пита дали не сме си прехвърлили едни имоти/наследствени/ на нас.
Тежи ми това от дълго време, та за това споделям

Направо го изживях теб.  В такава ситуация ,аз бих говорила. С единия, с другия. Не бих ги щадила ни най малко. То аз май никога никого не съм щадила, не и когато е трябвало да защитя себе си, семейството си, работата си.  Не обичам неисказани неща, нещо да ми тежи, да премълчавам, да преглъщам. О, не. Да седя и да се измъчвам за това, че някой друг греши? Не е за мен това. Казвам всичко което ме наранява, предизвиквам диалог , и накрая трябва да ми е леко.  И съм се опитала максимално да обясня на отсрещната страна моята позиция. Важно е да има ясни отношения. Важно е отсрещната страна да знае моята позиция и аргументите ми стоящи зад нея. Тогава спя спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт