Да се оплачем... 2021

• 2 080 825
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 515
Абе, ти бъди богата, пък- два метра под земята. Мерси съм.
Една кора хляб все ще се намери. Някой приятел все ще помогне.

# 4 516
  • София
Мани, някой не доживяха да разказват как са се заразили.
Аз бях болна, не се пазихме един от друг, ММ не се зарязи. В последствие се зарази от колеги.

# 4 517
  • Другата България
Скрит текст:
И реално ковид не се хваща толкова лесно.
В киното работих сред 200 човека, в складове с болни , офиси
И чак Когато се целунах с болен, тогава и ме хвана.

Всички ще го хванем , така си мисля.
Имало е и по лоши бронхити и ангини и т.н

Което не означва, че не трябва да се пазим.

Но да си кажа , безпаричието е много по-брутално от ковид.
А смъртта е по-брутална и от него. От безпаричието.
Ако ще правим сравнения.
Но не става въпрос за кое е по-по-най, нито за сравнения за "бруталност", а за някакво съобразяване с околните, защото все пак живеем в общество. В което освен права, имаме и задължения, и не може само да изискваме, без да се съобразяваме и ние поне малко, особено когато става въпрос за човешки животи.
Говоря по принцип.

# 4 518
  • София
Да , имаме отговорност да се пазим.
Имаме я
Казвам , че да хванеш ковид и да се чудиш как да дадеш 50лв за лекарства също не е окей. Нали?

Нюанс се нарича това на живота.
Имаш ковид, а нямаш пари
И тука не говоря за хиляди пари, говоря за най-спешните нужди.

Аз не искам да споря.
Казвам си моето.
Без Пари , трудно да има здраве и приличен начин на хранене и здрава имунна система.

Но и да си болен , също лошо.

# 4 519
  • София
Излиза, че най-много хора се заразяват по-работните си места. Все от колеги. А не толкова от ресторанти и училища. Не знам. Не ми харесва децата да са пак жертвени агнета. Лощото е, че мног бавно вървим с ваксинцията и скоро няма да се спре с тези затваряния.

# 4 520
Липсва самосъзнание на хората да пазят другите.

# 4 521
  • София
Пандемията и мерките просто изостриха това, което тлееше от години. Бедност, безотговорност, безизходица. И преди се налагаше сума ти хора да ходят болни на работа, защото са с калпави работодатели, без договори, на черно, сиво и т.н. Сега повече вади очи.

# 4 522
  • ново
Пандемията и мерките просто изостриха това, което тлееше от години. Бедност, безотговорност, безизходица.
Бих добавила и, че лъсна истинската същност на хората. Егоизъм, алчност и липса на емпатия...

# 4 523
  • Mediterraneo
На 31 декември посрещахме заедно със семейството на сестра ми НГ. На 1 януари пихме кафе заедно. Зет ми вече беше омърлушен, на 2 януари имаше положителен тест. Категорично му казах, че не искам да ни дава като контактни! Не стига, че съм без работа, че и ММ да затворят вкъщи за няма и нищо 15 дни, ми не, благодаря!
Нещата минаха и заминаха и без да сме в карантина за няма и нищо.
Съвсем хипотетично, ако колега на мъжа ти го беше заразил, защото "за няма и нищо" не е подаден като контактен, мъжа ти го изкара тежко или недай Боже влезе в болница с усложнения, пак ли щеше да разсъждаваш по същия начин?

Мери, достатъчно приятели и познати загубих от ковид, та да се опитваш да ми вменяваш нещо като вина! Нито отричам ковида, нито съм си затворила очите! Пазим се, винаги сме отговорни и спазваме мерките. Мъжът ми работи с не повече от двама човека заедно, на открито, с маска. Хипотетичното ти издиша, понеже свекърва ми пък в момента е тежко болна- пенсионер, който ходи само на магазина за хляб. Та от хипотези няма никакъв смисъл!
Ако/ когато развия някакви симптоми, ще се тествам и ще остана под карантина. Децата ми бяха контактни на деца в класовете си, отдавна при нас не се затваря цял клас, а само най- близкия контакт( има определени условия). Хипотетично трябваше да затворят две цели училища, понеже в училищния автобус децата се смесват от различни класове. Реално обаче не карантинираха повече от 5 деца от двата класа.

# 4 524
  • Сф
Пандемията и мерките просто изостриха това, което тлееше от години. Бедност, безотговорност, безизходица. И преди се налагаше сума ти хора да ходят болни на работа, защото са с калпави работодатели, без договори, на черно, сиво и т.н. Сега повече вади очи.
Не само това. Общество без ценности и морал.Още и преди кв си водеха децата в ДГ например болни и с фалшиви бележки, всеки гледа себе си. За мен, държавата като орган е абдикирала от всяка една сфера.
И аз съм на път да изкукуригам от ДО то. 6 клас, била е толкова отдавна на училище.. станахме и учители и пъдари..сериозно започвам да се притеснявам за психиката на детето, освен че срастна с компа..
п.п.Тарталета, така правят много хора според мен. Каквото и да напишеш, мисля че ще удариш съвсем дъното. Реално , да бяхте изчакали 5 дни за вероятни симптоми поне, ако ви пукаше за някого като сте имали толкова близък контакт.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 17:08 от PureLove

# 4 525
  • Другата България
Не вменявам вина на никого за нищо.
Наистина ми е интересна позицията на хора с подобно мислене, и почти винаги не съм изненадана от отговора.
Кое диша и кое издиша не е за тази тема обаче.

# 4 526
  • Mediterraneo
Хора с подобно мислене...
Нали знаеш, че никой не върви в чуждите обувки.

# 4 527
  • Другата България
Да, затова и казах, че говоря по принцип.
Не ми се навлиза в детайли, наистина.

# 4 528
  • София
Съгласна съм, че ценности, морал, ред, отговорност и разум станаха мръсни понятия, за слабаците. Всички се уморихме и загубихме много - и хора, и пари, и възможности. Но няма как да минем бързо през това, ако всеки тегли чертата към себе си. Вече става ужасно дълго и краят му не се вижда.

# 4 529
Аз искам да попитам,понеже не съм запозната,какво се случва ако всеки месец,или през месец някой е посочен като контактно лице и се карантинира?

Общи условия

Активация на акаунт