Да се оплачем... 2021

• 2 080 798
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 530
  • Mediterraneo
Аз искам да попитам,понеже не съм запозната,какво се случва ако всеки месец,или през месец някой е посочен като контактно лице и се карантинира?

Какво да се случва, стоиш си вкъщи и лапаш мухи. Болнични не знам плащат ли ви като сте под карантина, понеже тук не се плащат( редактирам- има болнични за болните, контактните по друга линия им се плащат обезщетения). И си представяме- 20 човека колектив. Един болен- 19 контактни, здрави. Следващият месец- същата схема. Докато си минат всички по реда. И дойде новият щам.
Затова при нас въведоха точно определени условия, които те поставят като контактно лице( не се сещам точно, но от сорта- над 20 минути без маска в затворено помещение на дистанция под метър и половина). Така се карантинира най- близкият кръг около позитивния. останалите- не.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 17:14 от Тарталета

# 4 531
  • Варна
И правилно действат, Тарти.

# 4 532
  • София
И тук се карантинират най-най-близките, т.е. домашните. Колегите се самонаблюдават, ходейки на работа, и евентуално се тестват, ама рядко.

# 4 533
Ок, може да се прецени да не се карантинират колегите, при положение че са спазени мерки,  но да ходят болни на работа, на кафе и т.н. което наблюдавам в реална, а и във форума...за мен това не е нормално от никаква гледна точка. Законова, морална, финансова, никаква.

# 4 534
За болни съм съгласна.За контактни,не.

# 4 535
Офф, ще пукна от главоболие... хем хапче пих... не е човешко това. От сутринта съм като настъпан охлюв.
Пет аналгина от вчера предиобед, преди няколко часа спря да ме боли и ми просветна. Свършиха ми вълшебните американски хапчета за глава и е страшна мъка като захапе мигрената.

Би ли ми казала какви са тези вълшебни хапчета и с рецепта ли се дават?Дъщеря ми е в Дания и има мигрена. Белким там ги има, че да си вземе ако са свободно по аптеките

# 4 536
  • Deutschland/HE
Моите американски хапчета са главоболие са Exedrin, там се продават без рецепта, но не е хубаво да се прекалява с тях. Вече си нося в чантата в едно яйце от Киндер и като започне леко да ме боли вземам едно хапче, ако не взема веднага, за да се спася от силната болка, вземам две наведнъж и до десет минути ме е отпуснало.

# 4 537
  • София
Комбинация на аспирин, кофеин и парацетамол

# 4 538
  • Light of Zartha
Сдухано ми е...
Случи се тъпа грешка на работа, не можах да предвидя действията на софтуер и се оказа грешно. Доста грешно...
Тъпо ми е, колегата не ми се е карал, видимо беше ядосан, но ми каза да съм по-внимателна. Само, че внимателна в какво? Пускайки софтуера се оказва,че вместо да го подобрят го развалят. Не знам какво да мисля. Това нещо съм го правила стотици пъти, всеки път внимавам. Не искам да се оправдавам, но наистина някои неща просто работят и не трябва подобрение. И при колеги дава грешки, но на мен ми стана гузно.

# 4 539
Моите американски хапчета са главоболие са Exedrin, там се продават без рецепта, но не е хубаво да се прекалява с тях. Вече си нося в чантата в едно яйце от Киндер и като започне леко да ме боли вземам едно хапче, ако не взема веднага, за да се спася от силната болка, вземам две наведнъж и до десет минути ме е отпуснало.

Благодаря Simple Smile

# 4 540
Кръвното ми е 153/90, пулсът гони стотака. Не знам какво да правя.
Колежката, с която работя, беше в болница миналата седмица - събира вода в сърцето след Ковид. Колегата, с когото работя, днес настани болната си от ковид майка в болница и е под карантина. И двамата ще работят от къщи въпреки болничните. Преди 2 години бях 5 месеца вкъщи след операция и 4 от тях работих на пълен работен ден про боно. Преди 6 месеца бях в болница с компютъра и работих, а за процедури пусках отпуск. Ако нямах ипотека на главата, досега да съм избягала.

# 4 541
За главоболие българският беналгин е добър.
Но за моето само нимезил .

# 4 542
  • Варна
Ева, изяж две-три лъжици кисело мляко с една чаена канела и пийни валерянче.

# 4 543
  • София
Офф, ще пукна от главоболие... хем хапче пих... не е човешко това. От сутринта съм като настъпан охлюв.
Пет аналгина от вчера предиобед, преди няколко часа спря да ме боли и ми просветна. Свършиха ми вълшебните американски хапчета за глава и е страшна мъка като захапе мигрената.

Би ли ми казала какви са тези вълшебни хапчета и с рецепта ли се дават?Дъщеря ми е в Дания и има мигрена. Белким там ги има, че да си вземе ако са свободно по аптеките
Точно Exedrin е, в САЩ се продават свободно. В Европа до преди няколко години не бяха разрешени за продажба, но все пак нека провери.

# 4 544
  • ново
Сложих едни питки във фурната, звънна ми телефонът и..... ММ като ми видя изражението тихо попита да отваря ли терасата 😂 Сега ми е смешно, но много се ядосах.

Общи условия

Активация на акаунт