Да се оплачем... 2021

• 2 080 672
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 605
Уинд, ти май по-добре за си пуснеш за антитела, че отдавна си болна и даже ти минава. А иначе от НАП сигурно ще те отрежат да си платиш на счетоводител за насоки?

# 4 606
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моля ви да пренесете дискусията за и против ваксините в съответната тема.
моля ви.

# 4 607
  • София
Уинд, как се опитваш да пуснеш декларация, с ПИК ли? Или другата, със свободен достъп с баркод?

# 4 608
  • София
Уинд, как се опитваш да пуснеш декларация, с ПИК ли? Или другата, със свободен достъп с баркод?
С ПИК, гледам от старата декларация, но има едно приложение 3 и част 4 , което трябва да направя активно , а не знам как да го изчисля.
Звъня им за съдействие още малко остана.

# 4 609
Правиха на синко тест, под карантина е докато му излязат резултатите 😒 Ей така се разпространяват болните. Не е казано че е КВ, обаче само малкия под карантина, дори ме пита защо дъщерята съм спряла от училище. Ние с мм нямаме право на болничен докато (пази боже) не излезе +. И само си представим че е +, аз работя с по около 300 човека дневно, фабриката на мм са 150... Мне.. Чакаме резултати 😒

# 4 610
  • София
С ПИК, гледам от старата декларация, но има едно приложение 3 и част 4 , което трябва да направя активно , а не знам как да го изчисля.
Звъня им за съдействие още малко остана.
С ПИК декларацията ти е готова, само трябва да заредиш актуалните данни от зеленото поле отгоре, да ги потвърдиш и те сами ще се нанесат в декларацията.

# 4 611
Аз пък ще се оплача от един болен от корона.На майка ми кръщелникът,всеки ден й звъни да му дава кураж,ма тя си има работа и взе да й писва.Днес ми звъни на мен,вдигам ,той хлипа и подсмърча.Защо ревеш бе ,страх го било.Ми викам,ако имаше казарма,короната щеше да ти се стори песен.Какво да кажат хората на които им предстоят трансплантации примерно.Как ще си глава на семейство,като ревеш с глас от корона,която караш леко.С температура 37.7 и дращене на гърлото ,момче ли е мъж ли е,на 21 години,190 см висок .Направо съм потресена,утре някое момиче ще се омъжи за него и ще се пита ,къде аджеба изчезнаха истинските мъже .Може и в моя телевизор да е проблема,но не мога да уважавам мъж,който реве от температура и се огъва като печен праз .

# 4 612
И тези "по телевизията", които плюете, са също толкова компетентни, колкото и пишещите във форума. Не знам защо така скачате и яростно защитавате тезата, че за бременните е по-безопасно да се ваксинират и ваксината е безвредна, при положение, че самият производител е започнал изследване в края на февруари тази година, за да установи как ваксината влияе на бременните. Самият производител не знае, но в  еди коя си клиника били категорични, че е безопасна. Оставете всеки да решава сам за себе си. Вие сте прави за себе си, другите също си имат своите основания. И както те не са специалисти по ковид, така и вие не сте.
Да отричаш, че има вирус и че за някои е последното им боледуване, е нелепо. Но пък и да вярваш сляпо на всичко, което ти казват, пак не е добра тактика. Да не разваляме хубавата тема.

# 4 613
Съжалявам, но МБАЛ "Надежда" не е еди коя си клиника. И ако за България мога да вярвам на някой АГ лекар, то е на работещите там. И за разлика от всички лекари, които не препоръчват ваксина или някоя ваксина, ама най-вече на познатите си, от Надежда имАха топки да излязат с официално становище, подкрепено с аргументи и подобни препоръки на други организации. Нямам нищо против непрепоръчващите лекари да излязат с официална позиция, по възможност различна от и ние не знаем защо и да видим и тяхното мнение. Ама официално такова, а не казано под сурдинка на близки и далечни познати. И препоръката на Надежда е насочена най-вече към "бременни и кърмещи здравни работници, работещи с рискови пациенти, както и съпругите на хора на първа линия и всички онези, които са изложени на интензивен ежедневен контакт с голям брой хора". Дали пък вече няма наблюдения, че действително е по-безопасно да се ваксинираш бременна, отколкото да изкараш бременна Ковид, особено пък заразена от голям вирусен товар на първа линия, м...

# 4 614
Аз пиша, че производителят не е наясно как действа ваксината на бременните, ти ми обясняваш какви специалисти са в клиниката в София. Не искам да споря, приключвам с темата.
Оплаквам се, че искам по-бързо да свърши работния ден и да се прибера, за да си чета книгата.

# 4 615
  • Варна
Производителят не знае, защото не е правил тестове на бременни. Има обаче проучвания в тази посока:
https://www.actualno.com/asia/izrael-vaksiniranite-bremenni-moga … news_1571292.html
Не са единствените, това е първият линк, който ми попадна.

# 4 616
Доста време ще мине, докато се тества ваксината специално при бременни, а може и никога да не се направи подобно клинично проучване. Междувременно обаче бременни се заразяват с Ковид, стават ясни и последствията от такова боледуване. Това е и в основата на аргументите на водещи специалисти (не само в София, в линка, който дадох има и от други места, малко по-големи от София) да препоръчат ваксината за тях. И не агитирам никоя бременна да се ваксинира, нито пък ми дреме честно казано дали някой изобщо ще се ваксинира. Ваксините са в момента средство за лично спасение от потъналия кораб. Казах какво бих направила аз ако има голям риск да се заразя бременна.

# 4 617
Оплаквам се от студа! Краят на март е, а навън зимата пее свойта зла песен. Толкова ми е студено, че сигурно до довечера ще се превърна в снежен човек.

# 4 618
От цитираната статия:
"Авторите на изследването отбелязват малкия размер на проучването и твърдят, че са необходими допълнителни изследвания, за да се оцени ефектът от ваксинацията по време на различните етапи на бременността и безопасността и ефикасността на различните налични ваксини."

В тази статия се говори за антитела, а тук някои се опитват да убедят други, че ваксината е безопасна и всички бременни трябва смело да се ваксинират. Има разлика.  Аз не прочетох някой да отрича, че бременни не се заразяват, макар първите десет месеца да ни убеждаваха, че ковид не засяга бременни и малки деца, и няма страшно за тях. Но времето ги опроверга. Та така и с ваксините. Можем да си спорим цял ден, безсмислено е. Всичко е догадки, времето ще покаже какво и как.  И този път наистина спирам, че ще се наложи да трият. Blush
И аз се оплаквам от пролетта. През зимата си беше топличко, някои цветчета цъфнаха... Joy

# 4 619
  • Варна
Това е просто една статия. Както казах има много проучвания в тази насока. Единствената причина производителят да не обяви ваксината за безопасна за бременни е, че той не е извършил необходимите проучвания и тестове! Има обаче наблюдения в реално време и дотук не съм чела нито едно изследване, което е открило противопоказания. Никого не убеждавам аз лично, нито съм лекар, нито инфекционист, просто обяснявам нещо, което ти ползваш като аргумент, а именно защо производителят не знае как се отразява ваксината на бременните. От там нататък е работа на лекарите да преценяват и да съветват, а на бременните да приемат или отхвърлят съветите им.

Общи условия

Активация на акаунт