Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 505
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Май съм пропуснала да поздравя Mikkey. Извинявам се и за да не е спам една палачинкова торта, която правих по Коледа за приятели.

# 526
Честити ви рожденици, момичета! Станимашки сармички - един филм време си е правенето им Simple Smile . https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/3-3.html

През това време гювечета за вечеря изпекох с картофеното пюре. https://pep-4o.blogspot.com/2020/07/blog-post_22.html
И супа топчета направих/без документация. Толкоз сготвих  в събота и неделя

# 527
Честито на рождениците! Flowers Bouquet Karina, малката принцеса е много сладка! Heart Eyes Жива и здрава да е и само да ви радва! Момичета, колко много разнообразни вкусотии сте сготвили! Браво на всички! Hands Clap
Миналия път забравих да покажа Пиле Хазенфефер по немска рецепта за заека https://www.edimdoma.ru/retsepty/121586-tushenyy-krolik-hazenfeffer. Обаче, заека съм изпуснала в Лидл, а мерака беше голям, та направих пиле по тази рецепта. Много вкусно се получи, особено сосчето! Yum

Скрит текст:
Освен пилето/заека има бекон, лук, морков, сладко от касис, чесън, балсамико, червено вино, розмарин и др. След като всички съставки бяха в тигана, задуших 10 мин и после запекох във фурната за около 30 мин на 200 гр.  
Рамен с пилешко и свинско, без яйце този път (с нудъли, соеви кълнове, гъби, праз).

Скрит текст:
Патладжанена пица по рецепта на Refika https://www.youtube.com/watch?v=VnSNFHMj83I при мен с доматен сос със зеленчуци, гъби, шунка, чедър.

Пици с блат от лаваш, с шунка, гъби , лук, моцарела и чедър.

С шунка, кисели краставички , маслини, лук, моцарела и чедър.

Зеленчуци по китайски с български наденички.

Кюфтета с кайма, лук и ориз на фурна със сос от сметана с гъби.

# 528
  • в кукувиче гнездо
Муми, страхотно изглежда заешкото ти с пилешко. Отворих рецептата, но е на руски. Може ли да ми помогнеш с превода? Черносмородиновое варение и мука какво значат? Абе, може ли на две на три да ми кажеш как се готви това 700 годишно ядене? В събота ще му се пробвам.

# 529
lechugitka, заповядай.
Скрит текст:
Задушен заек Хазенфефер

заек -640 г.
лук -2 бр.
морков -1бр.
бекон -150 гр.
сладко от касис -1 с.л.
брашно -2 с.л.
дафинов лист -2 бр.
розмарин -1 клонче (аз слагах сух)
сухо червено вино -200 мл
вода -200 мл
сол
прясно смлян черен пипер -6 щипки
балсамов оцет -2 с.л.
чесън -6 скилидки

Взимаме половинка от заека и я нарязваме на парчета. Теглото е приблизително, в зависимост от големината на животното. Овалваме парчетата заек в брашно и поръсваме с черен пипер.
Запържваме бекона в тиган или тенджера.
Получава се много мазнина и пръжки. Изваждаме запържения бекон. Изглежда доста тежко, макар че в готовото ястие не се усеща нищо мазно (моят бекон не беше толкова мазен, но пък пилешкото също пусна мазнина).
Запържваме заека в мазнината.
Настъргваме морковите. Лука нарязваме на кубчета.
Изваждаме добре запържения заек. Мазнината остава. Запържваме лука и морковите в същата мазнина.
Добавяме счукания чесън, розмарина и лъжицата сладко от касис, дафинов лист (аз слагах само един дафинов лист към края на готвенето).
Добавяме  виното.
Добавяме още 1 чаша вода, изчакваме да заври. Посоляваме. Добавяме оцет балсамико. Слагаме заека и запържения бекон в соса, ако течността е малко , добавяме още.
Чакаме да заври на средна степен, оставяме да поври за няколко минути, след това намаляме котлона и оставяме да се задуши под капака 1,5 часа, като проверяваме сосът да не се изпари.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 17:31 от Муми

# 530
  • Шотландия/Абърдийн
Скумрия на фурна със картофена салата

# 531
-Karina-, честит рожден ден на прекрасното ти детенце!!! Само най-хубави пожелания от мен! Heart
Муми, страхотна идея за пица с лаваш, която ще опитам още тези дни 😋🤩
Днес за десерт изпекох разкошен ретро сладкиш "Фъч" по доста стара рецепта от маминия тефтер. Наскоро съпругата на Любе Спасов я представи в Черешката и сравнявайки продуктите, тези в тефтера са с малки разлики в количествата. За пореден път се убеждавам, че десертите от моето детство са чудно вкусни, макар и с обикновени продукти. 🥰
Между друго търся рецептата на онзи тиквен чийзкейк с райска ябълка, по който всички от миналата седмица в Черешката въздишаха Wink Правила съм печен с тиква, но този като че ли беше различен. Simple Smile
https://---shoretner923-2NqsiWK

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 19:40 от beniii

# 532
  • София
Хачапури на фурна.

Скрит текст:

# 533
Палачинки с кокосово мляко и кокосова паста

Една яхния по мексикански

# 534
Лурдес, по тази рецепта.

Един бургер за закуска

# 535
  • Mediterraneo
Пилешко със зеленчуци и сусам

Закуска

# 536
Карина,честит рожден ден на момичето ти.Много да те радва!
От мен леща

Домашно мезе

# 537
  • София
Да се върнем към познатото  Simple Smile . А напоследък хлябовете ми стават кой от кой по-ненормални. Цял ден тестото втасва, премесвам, втасва, ако искат моите мекици, но те казаха,че са се наяли, и накрая го събрах, уж на един самун и бутнах във фурната, а той разцъфна пак Flushed

Скрит текст:

Честити празници на всички имали повод да празнуват!

# 538
Мики, честит рожденик! Жив и здрав да е!

Паста с пилешко и маслини

# 539
У дома днес за обяд крем супа броколи със синьо сирене и за вечеря пиле с картофи на фурна и свежа салатка.

Общи условия

Активация на акаунт