Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 506
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Крем карамел

# 541
  • там където има винаги вятър
Сяхме боб, ядохме, замразихме... сега ще ядем цяла зима. Внучката го обича много.
Млечна салата: цедено мляко, сирене, лидълски чушки от буркан
На есен нали се изреждахме да правим сладкиша със сини сливи от в-к Ню Йорк Таймс, та тогава замразих доста сливи. Днес се сетих да го направя.
Срязах го още топъл, става, въпреки че няма вид.

# 542
Карина, Мики, честити да са рождениците ви! Здраве и много поводи за радост!

Сладкиш с ябълки и орехи без яйца ( в темата с въпросите някой тези дни го предложи, мисля че е на Тилия), още е топъл и неразрязан ( при мен е с пълнозърнесто брашно и кафява захар-затова е малко "мулатест"...)

Хубава седмица и бъдете здрави!

# 543
  • Bарна, морето, сините вълни
Karina, честита прекрасна рожденичка! Birthday Желая ѝ от сърце да расте здрав, щастлива, безгрижна и нека има весело и незабравимо детство! 🥰 ❤️
Mikkey, честит рожденик и на теб! Beers Нека е здрав, обичан и щастлив! Heart

Постни фалафели на фурна, зелен боб със сметана, гулия и зелена салата с домати, краставица и гъби

Кьпоолу

# 544
  • София
Поздравления за всички празнуващи !Приемете макар и закъснелите ми благопожелания! 💐
Номер 1 обаче е една сладка муцунка с опашлета и розови пантофки! 🥰

У дома- за мен салата копф с риба тон

За другите- гювечета

Скрит текст:
Питах в темата за бързи кулинарни въпроси,  да попитам и вас, девойки... Търсих в нета, не се справих... Търся рецептата за патица, напълнена със зеле на Мила Михова в "черешката на тортата". Ако някой е гледал и запомнил, моля да даде жокер. 😘

# 545
AnyHr, линк от предаването дали ще помогне?
https://nova.bg/accents/view/2021/01/19/312047/%D0%B8%D0%B7%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 546
Хамбургер с геврек, салса и гъби. Сосът се получи инцидентно 😂. Беше дебел резен пушено сирене, който трябваше да се размекне леко върху хамбургера, докато се готвеше в тигана. Обаче се отнесох в приказки и през това време сиренцето неочаквано се разтопило и се превърнало в гладък сос... Нооооо дори много добре стана накрая, пак ще правя Heart Eyes Hands Clap Hands Clap Hands Plus1

# 547
# 548
  • там където има винаги вятър
Това остана от сладкиша след сутрешното Coffee Wink

Както писах снощи - същия си е както с пресни сливи, но няма вид и сливите "паднаха" на дъното.
Да попитам тези които са ползвали такива замразени, има ли скреж по тях като ги извадите от фризера? И нали веднага се слагат, т.е. нищо не се прави с тях Thinking
Скрит текст:
Дъщеря ми сутринта казва: хубав е, ама оня който правеше беше по-хубав. Кой оня? като е същия. Rage Пресните сливи оставаха отгоре, а тези явно заради тая скреж, която при печене се стопява, паднаха вътре.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 09:23 от mama iasi

# 549

Пп И от мен малко позакъснели поздрави, но от сърце: Каринка, да ти е честита малката сладка бонбонка. Жива, здрава и щастлива да расте. Flowers Four Leaf Clover Hug
Мики, жив и здрав да ти е рожденика. Много щастие пожелавам. Flowers Four Leaf Clover
Честити да са всички празнуващи. Flowers Four Leaf Clover

# 550
  • Once there was a Hushpuppy...
Козунак със смес за крем карамел

# 551
От лиделската тема се сетих, че имам гофретник Laughing и направих канелени рулца на гофрети. Едва ли ще правя пак, според мен ефекта на канелените рулца е в това да имат повече обем и да са мекички, а не сплескани и овафлени. Но за идеята става и то за 2мин, несравнимо по-бързо отколкото на фурна. Отгоре е обикновен патисериен крем с какао. Утре мисля да правя гофрети от кроасанено тесто, ако не отлети музата Smile

# 552
  • Някъде Там
пържени картофки със сирене и зелена салата

рохки яйчица с бекон и тараторче

и  крем брюле

Скрит текст:
не знам защо ми спадна този път крем брюлето Disappointed Relieved може би го изкарах прекалено късно от водата

# 553
  • София
G&B, и аз само на това попадам, но то е рекламата на вечерта.

Царевичното ми  хлебче

# 554
Насъбрала съм малко материал и аз.
Честито на всички празнуващи! Hug

Бисквитена торта

Яйца със спанак

Телешко варено

Печени крилца

И понеже се налага да спазвам режим на хранене,ще помоля за всякакви рецепти за хлебчета с пълнозърнесто или царевично брашно.Тесто за пица също ме интересува.А може и някоя рецепта за нещо сладичко,но без захар.Blush

Общи условия

Активация на акаунт