Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 502
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Пъстърва на фурна и картофено пюре

# 556
Трябваха ми шоколадови бонбони за едни снимки, но се оказа, че имаме само някакви скучни. Наложи се да си направя няколко със сушени плодове, ядки и листенца от рози. Каквото намерих вкъщи.

# 557
  • София
И понеже се налага да спазвам режим на хранене,ще помоля за всякакви рецепти за хлебчета с пълнозърнесто или царевично брашно.Тесто за пица също ме интересува.А може и някоя рецепта за нещо сладичко,но без захар.Blush
Взимаш рецепта и вместо обикновено брашно слагаш пълнозърнесто.За да посладиш сместта може да сложиш стевия.

# 558
Пандишпан с ябълки

# 559
За вечеря пиле лютика,

следобедна бъркана пица

и напекох сочники, за да оползотворя една извара, която купих днес и вкъщи видях, че точно до днес била най-добра. Ама, както казват - всяко зло за добро! Щях да я правя на салата, стана на сочники! Simple Smile

# 560
labrex всичко изглежда много апетитно
Може ли рецептата за пиле лютика

# 561
За вечеря пиле лютика,
Скрит текст:

следобедна бъркана пица

и напекох сочники, за да оползотворя една извара, която купих днес и вкъщи видях, че точно до днес била най-добра. Ама, както казват - всяко зло за добро! Щях да я правя на салата, стана на сочники! Simple Smile

[/spoiler]

Аз ще изнахалствам и за трите рецепти моля Grin

# 562
  • В царството на игрите:)

Чурек с кашкавал и сиренел Във фурната направо стана огромен Simple Smile

Боб с коприва на Пепчо.Много любимо вкъщи.

Гризини

# 563
Пърленки правих  имах леща от вчера и така

А ,да ви покажа и едно магаре в снега
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 18:40 от Peggy Bundy

# 564
  • In transit
Благодаря ви от сърце за пожеланията! Hug Kissing Heart

Салата боб с чушки и краставички

Агнешка дроб чорба

Котлет по милански

Банички с шунка и кашкавал

Скрит текст:

Варен език със сос тартар

# 565
labrex всичко изглежда много апетитно
Може ли рецептата за пиле лютика
За вечеря пиле лютика,
Скрит текст:

следобедна бъркана пица

[/spoiler]

Аз ще изнахалствам и за трите рецепти моля Grin

Момичета, ето рецептите:

Скрит текст:
Пиле лютика
Има различни рецепти, но го правя както баба и майка. Пропорции обаче трудно ще дам….Пилешко месо от бутчета или каквото и да е се сварява в подсолена вода до готовност. В касерола се запържва нарязан лук, добавят се нарязани печени пиперки (нашите от фризера), запържват се да се усети аромат на пържена чушка, слага се червен пипер, добавят се нарязани на кубчета домати, също се запържват/оставят се да поврят на огъня и се добавя накъсаното на дребно пилешко месо и пасиран чесън. Понякога слагам малко чубрица, черен пипер, но и без тях става вкусна и ароматна манджа. Накрая се поръсва с магданоз и се поднася. При баба и мама винаги с прясно изпечена топла питка, при нас довечера – с типов хляб. Joy

Сочники
Тесто:
1-1/2 ч.ч. (250мл) брашно
1/3 ч.ч. захар
75 гр краве масло
Сметана заквасена -3 с. л. (слагам кисело мляко, когато нямам сметана, показаните и те са с мляко)
1 яйце
щипка сол
1/4 ч. л. сода
Содата е по рецептата, аз добавям в брашното и ½ ч. л. бакпулвер

Плънка:
150гр безсолна извара
1 с.л заxар
1 с.л. брашно
1 с. л. сметана(или кисело мляко)
1 белтък

За намазване преди печене:
1 жълтък

В купа сипвам сметаната/киселото мляко + содата, която гася с оцет, добавям яйцето, захарта, солта, размекнатото масло, брашното с бакпулвера и замесвам тесто. Тестото е много еластично и сравнително меко, но не бива да лепне, така че добавяйте по малко брашно, като намесвате.

В друга купа се смесват продуктите за плънката – изварата, белтъка, лъжицата сметана/кисело мляко/, и по една с.л. захар и брашно. Вместо лъжицата захар обикновено слагам две пакетчета ванилова захар, добавям и стафиди, но това са мои измишльотини, защото така обичам изварата – със стафидки.
Тестото се разточва с дебелина 5-6 мм, с кръгла чаша или формичка с диам. приблизително 8 см или колкото решите, се изрязват кръгчета, върху тях се слага по лъжичка плънка в едната половинка на кръгчето, а другата се загръща отгоре. Не се слепват. Редят се в тава с хартия или леко намазана с мазнина, отгоре се мажат с жълтъка (разбивам го с малко олио, вода или пр. мляко) и се пекат в загрята на 200 град фурна за 10-15 мин, може и малко повечко време, да се позачервят леко.
Поръсват се с пудра захар по желание и са готови за хапване. От руската традиционна кухня са, съвсем непретенциозни, но на мен са ми любими, може би защото и извара обичам. Не са много сладки, така че носят на поръсване с пудра захар, но не е задължително.

А бърканата пица е по много популярната преди време рецепта на maia4444, някой тук в темата ме подсети за нея.

Mikkey, на патерица да ти жив и здрав рожденикът, да се разбирате и да те слуша! Ако имаше как де се телепортирам на тазвечерното ти меню.....

Peggy Bundy, магаренцето да го намачкаш и нацелуваш от мен! Прекрасен е!

# 566
Тук не трябва да се влиза гладен. За вечеря джолан в гювеч.

# 567
# 568
  • Bарна, морето, сините вълни
Ах, Пеги, прекрасен! 🥰 ❤️ Целувка и от мен.
Скрит текст:
При нас сега вали, моооля се да натрупа поне малко, много ще сме щастливи с Еро и Монка, много обичаме сняг и много се забавляваме, ама при нас все не натрупва. Хем обичам морето през лятото, хем пък ми липсва снежеца.

Пиле с ориз

# 569
Mikkey, честит рожденик, да ти е жив и здрав! Бъдете щастливи Simple Smile
Благодаря на всички за милите пожелания, страхотни сте, бъдете здрави и благословени Hug
Спагети с гъби и бекон

Супа от свинско рагу

Ориз със спанак   

Общи условия

Активация на акаунт