?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 617
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 180
Зависи колко близки ги чувстваш и колко искрено доброжелателни са. Ако действително са и ако ще ти олекне от споделянето, какъв е проблема да си говорите за всичко, което ти тежи? Няма правила и права. Нито логика единият да мачка, а другият да се съобразява с него в опитите да помогне на себе си. Това, което е между двама си е между тях, ако така им е хубаво и на двамата. Във всеки друг случай помощ отвън е само за добро.

# 181
  • София
Аз съм против, защото в лични отношения рефери са излишни. Страна винаги се взима, няма как да останат безучастни.

Помисли дали ти би светнала от възторг, ако зад гърба ти коментира твои проблеми с родителите ти.

# 182
При никакви обстоятелства не бих коментирала с роднините на мъжа ми.

# 183
Има  и такива моменти, не се заричайте че се сещам за такъв.Цяла конспирация спретнахме с роднина на мъжа ми и помогна.

# 184
Аз пък не виждам какво ще постигне Анонимна, като стои, търпи и мълчи. И без това, при проблемите, които описва най-вероятно следва раздяла, това са тежки проблеми. Въпреки, че според мен, на човек тръгнал по този път, трудно може да му се повлияе, все пак някой близък негов роднина може да му каже две думи. А пък, и да се знае все пак къде са проблемите, ако се стигне до раздяла, както и това, че Анонимна е търсила съдействие и решение.

# 185
Аз бих се ужасила ако ММ споделя с роднините ми за какво сме се карали и защо не си говорим (когато става дума за обикновени сръдни и спречквания). Но! Ако става въпрос за насилие, хазарт, дрога и подобни, бих споделила.

# 186
Какво значение има чии са роднините, вжното е къде намира разбиране и подкрепа.
Баба ми беше своего рода психотерапевт на цялата рода по двете линии, а там са големи семейства. Така си я усещаха хората и много споделяха.

# 187
Ако е нещо застрашаващо него или околните, на тръгване ще им споделя. Ако е нещо по-дребно, по-скоро си е наша работа.

# 188
  • София
Въпросът, според мене, дали може да се получи подкрепа за помагане на човека.
Зависи от семейството му. Понякога общите усилия помагат, понякога, не.

# 189
Ако ще се развеждате, споделяй смело Simple Smile Ако не, не виждам смисъл.

# 190
Бих споделила ако има опасност да навредят при незнание - т.е. ако той има проблем с хазарта, бих им казала, за да не му дават пари.  Ако си тръгвам заради негови проблеми с алкохола също бих им казала на изпроводяк. 
За лични отношения - не бих казала.

# 191
С каква цел е това оплакване до неговите родители? Очакваш да му се скарат ли? Да му сложат вечерен час и да го лишат от десерт? 🤣 Да споделящ щяло и нещяло с негови роднини е по-скоро опит да го отчуждиш от неговата си рода.

# 192
Когато преди години казах на моята зълва, че ММ(брат й) е алкохолик, тя ме навика, скочи срещу мен и каза, че "Тропам с краче и искам все на моето да става.".Не се опитвах да й обяснявам. Изнесох се и ги оставих да се оправят.
   Но 2 г. преди това(и преди аз да разбера за любовта на ММ към чашката) свекър ми ми каза, че ММе алкохолик. Не му повярвах.
   Та за зависимости - кажи, но насила не убеждавай. Рано или късно ще разберат, че си била права.

Към анонимната, загрижена за приятелката си: намери и й прати линкове за "отровни хора , връзки, родители", "как ви манипулират". Подобно на този:

https://istinskiistorii.com/%d0%bd%d1%8f%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba … 1%83%d0%bb%d0%b8/

http://annakabakova.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0 … %B8%D0%BA%D0%B0/5

# 193
Тая работа с отровните хора и връзки вече почва да ми прилича на промиване на мозъци - направо като зараза. Без да е лично към теб.

# 194
Мдам, покрай травмите от детството и паник атаките, последните години стана яко модерно това с нарцисите и отровните хора. Малко нагарча вече.

Общи условия

Активация на акаунт