?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 597
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 165
Да, определено не е костелив орех.

# 166
Родителите едва ли знаят и подкрепят насилието.

Нека не забравяме всеки ден да учим момичетата си да не търпят никакво насилие. За да може докато пораснат, това да им е като естествен рефлекс заложено, директно да се отдръпнат още при най=първа подобна проява. Sad

Мен никой от родителите ми не ме е учил на това. За късмет никога не съм попадала на мъж - насилник. Но ако бях, знам ли колко и какво бих търпяла? затова нека ги учим.

А момчетата си учите ли да не търпят психо тормоз, изнудване и манипулативна истеричност?

# 167

А момчетата си учите ли да не търпят психо тормоз, изнудване и манипулативна истеричност?
Пропуснали сме, но занапред си трябва.Да гледат на коя правят деца, поне това.
Без деца са лесни.

# 168
  • Далечният изток

А да не упражняват психо тормоз, изнудване и манипулации?

# 169
  • Canada
Родителите едва ли знаят и подкрепят насилието.

Нека не забравяме всеки ден да учим момичетата си да не търпят никакво насилие. За да може докато пораснат, това да им е като естествен рефлекс заложено, директно да се отдръпнат още при най=първа подобна проява. Sad

Мен никой от родителите ми не ме е учил на това. За късмет никога не съм попадала на мъж - насилник. Но ако бях, знам ли колко и какво бих търпяла? затова нека ги учим.

Учим ги, да. Трябва да има и примери от живота, за да са наясно какво точно е манипулация, тормоз и т.н. Моят син имаше гадже, дете на разведени родители, и когато скъсаха го питах какво става, но единственият отговор, който получих беше, че тя има прекалено много проблеми. От сина ми съм чувала как тя говори за баща си и му казах, че това са си техни отношения, не може той да съди за хората по думите на някой друг, когато явно майката насажда определени идеи в главата на дъщеря си. Тя и майката май не беше цвете за мирисане.

# 170
Опасявам се, че ако на мое момиче се случи, ще се обърна аз към мутри, ако трябва, но не мога да си представя това да го изтърпя. Sad
И аз бих го направила като крайна мярка.
Познавам хора го направиха и си измъкнаха детето от изрода.

# 171
  • Пловдив
Опасявам се, че ако на мое момиче се случи, ще се обърна аз към мутри, ако трябва, но не мога да си представя това да го изтърпя. Sad
И аз бих го направила като крайна мярка.
Познавам хора го направиха и си измъкнаха детето от изрода.
И аз познавам. Баща и я измъкна. И понеже познавам и родителите на затъналата - не, не е от такова семейство. Родителите не са от типа "слушай мъжа си и търпи".

# 172
Ама тя е искала да се измъкне, нали? Защото и аз имам такива познати, но момичето бягаше и се връщаше при насилника, обичала го. Когато им се роди дете и той посегна на бебето, тогава й мина любовта. Сега отглежда детето сама,  живее при родителите си.

# 173
  • Пловдив
Ама тя е искала да се измъкне, нали? Защото и аз имам такива познати, но момичето бягаше и се връщаше при насилника, обичала го. Когато им се роди дете и той посегна на бебето, тогава й мина любовта. Сега отглежда детето сама,  живее при родителите си.
На голямо разстояние беше. Не се е връщала.

# 174
Защо трябва родителите й да са виновни? Тя е на 30 години, достатъчно голяма, да се дистанцира и толкова. И мъжа, като не я устройва, бие му шута. Ама е много по- лесно да се носиш по течението.
Защото са ѝ "промили мозъка" докато е бил беззащитен. Вместо да я подтикнат към самостоятелност.
Аналогичен въпрос (на стероиди) би бил - защо на един религиозен фанатик му е виновна средата, той на 30 може да откаже да се самовзриви за здраве. Да, но когато е трябвало да го научат да мисли критично, са го научили на друго. Не е толкова черно бяло разбира се, повечето от характера е в днк-то, отколкото в средата, но и средата влияе, особено като е крайна до малоумие.

# 175
Защо трябва родителите й да са виновни? Тя е на 30 години, достатъчно голяма, да се дистанцира и толкова. И мъжа, като не я устройва, бие му шута. Ама е много по- лесно да се носиш по течението.
Защото когато са те смачкали психически още от дете, ти ставаш възрастен на години, но не и емоционално. Оставаш си детето, което търси одобрение от родителите и това не се поправя, само защото календарно си на 30.

# 176
И аз познавам. Баща и я измъкна. И понеже познавам и родителите на затъналата - не, не е от такова семейство. Родителите не са от типа "слушай мъжа си и търпи".
Не винаги такива жени, щом търпят са от такива семейства.
Има жени просто нямат опит.
Примерно моята майка попадна на алкохолик. Родителите и никога не са прекалявали с алкохол. Тя не е виждала пиян човек. Не е била малтретирана, освен някое шамарче по дупето като дете, ако не е слушала.
Иначе са били строги родители.

# 177
При какви обстоятелства / или конкретни проблеми/, бихте споделили с роднините на мъжа си?
Знам, че това, което е между двама си е между тях само и няма нужда от рефери.
Алкохол, хазарт, насилие, обиди, прибиране на всички финанси? За какво считате, че имате право "да се оплачите", посъветвате с родата му? С уговорката, че те винаги са били доброжелателни.

# 178
  • София
Никога и за нищо. И най-пропадналият да е, той си е тяхното дете и от цялото упражнение смисъл нула. Само ще си развалиш още повече отношенията с мъжа и с родата му.

# 179
  • Sofia
За какво считате, че имате право "да се оплачите", посъветвате с родата му?

С родата му?! Flushed По- бих разбрала да се оплачеш на твоите близки. Но да изкарваш кирливите ризи на мъжа си пред неговите роднини ми се струва нелепо.

Общи условия

Активация на акаунт