?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 573
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 150
На мен слава Богу, не са ми се случвали такива ужасии, но моите родители никога не са били особено наясно дали имам някакви проблеми и как ги боря. Аз просто не споделям проблемите си с тях. Така че не всички родители с всичко са запознати. Не знаем какъв е конкретния случай...

# 151
  • при късмета
Знаем това, което е написала авторката
Тя е на 30, хванала си е живота в ръце, но заради семейството си ( родителите) ще остане с този тъпак.  
Тя искаше много дете, от когото и да е за да успокои родителите си.  
Освен, че си е написано, няма много за предполагане.

А родители, които те натискат да имаш дете от когото и да е, да живееш с него както и да е, само и само да имат внуче, не са читави, какъвто и да им е конкретния случай. Поне за мен

# 152
Знаем това, което е написала авторката
Тя е на 30, хванала си е живота в ръце, но заради семейството си ( родителите) ще остане с този тъпак.  
Тя искаше много дете, от когото и да е за да успокои родителите си.  
Освен, че си е написано, няма много за предполагане.

А родители, които те натискат да имаш дете от когото и да е, да живееш с него както и да е, само и само да имат внуче, не са читави, какъвто и да им е конкретния случай. Поне за мен
Тези родители май не са чували за клиники за забременяване от донорски материал.

# 153
Приемете, че има родители с остарели разбирания - дъщеря им рябва да има деца до 30 и точка.  Баба ми така искрено вярваше, че трябва да се ходи с вързана коса, защото иначе е неприлично.
 Няма как да бъдат променени.  Какво ще направи "детето" с този натиск вече си е негов избор.  

Да не говорим, че родителите може да не знаят, че насилникът е такъв ако не се споделя с тях.  Както знаете, основен проблем при домашното насилие е, че няма как да знаеш кой какъв е от половин час на маса.  Затова трябва да се говори много и открито в обществото за тези проблеми, как могат да се случат на всеки, как да се разпознават знаците и какво да предприемем,  а не да се обвиняват нечии родители и край.  
Ето, аз от поста на Анонимната се сдобих с добра идея - в днешно време малко хора помнят телефони наизуст - да държа децата ми (и приятелките ми) да знаят номерата на поне трима души, за да има винаги към кого да се обърнат.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 17:54 от Alyssa

# 154
На 30 години какви клиники, още поне 10 години има да забременява без проблем ...някъде другаде има нещо, което  не знаем.

# 155
  • при късмета
Там е работата, че 30 годишното дете, щом се съобразява с такива искания на родителите си, то няма много избор да реагира. Въпросните родители от отдавна са се погрижили да направят това "дете" зависимо от техните желания и решения. За това "се работи" от раждането на това дете, не става от днес за утре.
Пак да кажа, че аз не обвинявам родителите, а ги упреквам, че не биха помогнали на дъщеря си, ако има нужда. Гледат техните желания и наставления да се изпълняват, та не личи особена загриженост за това, което иска или от което се нуждае дъщеря им. Те са докарали дъщеря си до там, че да иска дете от когото и да е. Дъщерята не е станала толкова зависима от решенията на родителите си сама, нали? Без натиск, това никога не се получава

# 156
Не знам какъв е конкретния случай, но знам, че има такива "родители".
Имах колежка, която имаше мизерник за съпруг. Лично съм се сблъсквала с гнева му, веднъж, когато се опитах да я защитя.
В последствие разбрах, че лично родителите ѝ и братята ѝ са я натиснали да се върне пак при него. Че само срам пред съседите им създавала. 🤐
Върна се, че и второ дете му роди. 😑

# 157
Ако самото момиче не може да види проблем и не си тръгне по собствено желание, нито родители, нито мутри ще я спасят.
За съжаление е точно така.

Порочен кръг е ставащото и рядко се вземат мерки, преди да в вече късно. А и психиката на жертвата в тази ситуация е позната с характеропатологията си и трябва много помощ и подкрепа от близки.

За съжаление близките в повечето случаи са позволяващите случващото се с бездействието или срама си от случващото се и какво ще кажат хората е по- важното.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 17:19 от Анонимен

# 158
  • при късмета
Да, най-трудно е да помогнеш, когато жертвата не иска да ѝ се помогне. Аз вече определено съм раздвоена в отношението си към самите жертви. Преди ми беше много жал, но осъзнах, че голяма част от тях сами не искат да си помогнат, дори оправдават насилниците. Тях вече престанах да ги съжалявам и да смятам, че сами са си виновни.
Но в такива случаи, когато се вижда от къде е тръгнало всичко, т.е., че родителите са отнели всяка възможност на детето си за самостоятелна мисъл и преценка и то отдавна, ги смятам за жертви. И мъж да го направи (защото съм ставала свидетел на това, че уж нормална жена, толкова хлътва, че не родители, а мъжа ѝ отнема способността да разсъждава нормално), също ги приемам за жертви. Но до някоя граница. После пак минават в графата "сами са си виновни", в зависимост от това какво допускат и с/у какво им е останало сила и мисъл да се борят. В моя пример, на жената ѝ дойде акъла в главата, защото не ѝ е втълпявано от малка, че трябва безпрекословно да се подчинява на сульо и пульо и родителите направиха всичко възможно да ѝ вкарат акъл в главата. Ако бяха същите, за тях, ако беше нормално, щяха и те да се примирят

# 159
Вярно е много, че те сами трябва да искат да си помогнат. Имах колежка, чиито мъж я удряше пред хората, гонил я е да спи във входа. Неговите пари в негова сметка, тя ги издържа. Накара я да продаде апартамента си и го заведе на почивка. Тя вечно ревеше, филми,драми депресирана, направо ми изпиваше енергията.
На 25-26год, 5 годишна връзка със системен тормоз реши, че ще му роди дете за да го омилостиви. Тогава прекъснах контакт с нея и стигнах до извода, че търсят само съжаление такива хора и  те вече са направили своя избор.🤔

# 160
  • София
От всичките ми опити, разговори, подкрепа и отношение, единствено само на една жена съм помогнала, която освен “Помогни ми”, каза и готова съм.
За останалите аз бях виновната, че не виждам какъв прекрасен човек е злодеят.
Това разбира се след търчане, събиране, прибиране на компоти, съдебна медицина, адвокатски хонорари.....
И то, без зорлем да отварям нечии очи.

# 161
Благодаря на всички за коментарите. Имаше нужда да прочета и чуждо мнение. Просто си представям най-лошите сценарии въз основа на това, което ми е споделяла. + това, което той самият демонстрира пред мен ( макар и само телефон и профили). Колкото до нейните родители, със сигурност мога да кажа, че те са хора със стари разбирания - жената е подчинена на мъжа, трябва да роди до 30, 31 максимум и да търпи. Моята приятелка има висше, включително и магистратура, работише и учеше, и през цялото време родителите ѝ  искаха все от нея пари - я да им плати вноска по кредита, я да им купи телефон, я да им дава джобни. При последната ни среща, баща ѝ се обади да иска  тя да прати пари за подарък на майка ѝ - за именният ден. После я държа мин.10 мин за да ѝ обяснява, че тя е харчила пари за глупости ( магистратурата била глупост моля ви!). Тя самата осъзнава само, че това да ги издържа е грешно. За другото обаче свято им вярва ( така е научена все пак). Категорично знам, как ще реагират като научат че той я шамаросал - "О, ама тя го е предизвикала с нещо". Но като нейна приятелка, знам, че тя е прекалено далеч от характерът на Опърничавата. Тя отделно няма добра визия и през цялото ѝ детство са ѝ го повтаряли, че едва ли ще се омъжи. Всичко това създава един неуверен характер. А аз колкото и да ѝ повтарям, че има безброй хубави качества и ще намери хубав по характер, партньор, тя си знаеше своето.....

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 20:07 от Анонимен

# 162
Защо трябва родителите й да са виновни? Тя е на 30 години, достатъчно голяма, да се дистанцира и толкова. И мъжа, като не я устройва, бие му шута. Ама е много по- лесно да се носиш по течението.

# 163
Там е работата, че 30 годишното дете, щом се съобразява с такива искания на родителите си, то няма много избор да реагира. Въпросните родители от отдавна са се погрижили да направят това "дете" зависимо от техните желания и решения. За това "се работи" от раждането на това дете, не става от днес за утре.
Пак да кажа, че аз не обвинявам родителите, а ги упреквам, че не биха помогнали на дъщеря си, ако има нужда. Гледат техните желания и наставления да се изпълняват, та не личи особена загриженост за това, което иска или от което се нуждае дъщеря им. Те са докарали дъщеря си до там, че да иска дете от когото и да е. Дъщерята не е станала толкова зависима от решенията на родителите си сама, нали? Без натиск, това никога не се получава
Изцяло, 1000% съм съгласна с този пост, но...нека да допълня. Взаимоотношенията са ДВУСТРАНЕН процес. Има деца, които се оказват костеливи орехи дори в ръцете на най-ужасните родители.

# 164
  • при късмета
Защо трябва родителите й да са виновни? Тя е на 30 години, достатъчно голяма, да се дистанцира и толкова. И мъжа, като не я устройва, бие му шута. Ама е много по- лесно да се носиш по течението.
На теория и за необременени хора да. В конкретния случай, никак не е лесно. Тя самата е израсла с нагласата, че трябва да търпи всеки, който ѝ е обърнал внимание, защото това са изградили като мироглед и нагласа родителите ѝ. И като се появи този "всеки" тя просто приема, че това е живота и друго няма. Та за нея никак не е лесно.
Ти децата си как възпитаваш? Като тези родители или ги учиш, че са хора и имат права? Предполагам второто. Затова не можеш да разбереш някой потискан от как се помни

Уиш, така е, има костеливи орехи. Но те от рано се усещат и не допускат родители да им определят мисленето и доста по-рано ги режат. Тя щом на 30 все още смята за правилно това, което казват те, още повече, че дете ще ражда защото те казали, не е от костеливите орехи

Общи условия

Активация на акаунт