?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 576
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 135
Родителите едва ли знаят и подкрепят насилието.

Нека не забравяме всеки ден да учим момичетата си да не търпят никакво насилие. За да може докато пораснат, това да им е като естествен рефлекс заложено, директно да се отдръпнат още при най=първа подобна проява. Sad

Мен никой от родителите ми не ме е учил на това. За късмет никога не съм попадала на мъж - насилник. Но ако бях, знам ли колко и какво бих търпяла? затова нека ги учим.

# 136
Бианка, много е важно това, което каза. Покрай тези теми ми прави силно впечатление, че много жени търпят, в името и аз не знам на какво. Много не смеят да направят нищо, стоят си в отровните връзки. Много тежко положение. Както е описана историята жената тепърва ще пати. Само, че тя не иска да го разбере.
 Една наистина умна жена още в първия миг като усети, че нещо не е както трябва веднага си тръгва. Още с първия шамар.На това мнение съм аз. Аз съм много, много крайна по тези теми.
Жената е с родители, които са и дуднели за дете, явно е решила, че ще изпусне влака, там са проблемни и отношенията дете-родители. Техните я обичат разбира се, но по някакъв начин й оказват натиск, и тя ги слуша.И едва ли знаят на какъв мъж е попаднала.
Ако е по-добричка, по-неуверена, по-плаха, както казваш с ниско самочувствие се поддава на манипулации. И от стана на мъжа и от страна на родителите.
За съжаление не виждам желание в приятелката да си реши проблема или осъзнаване най-малкото на това, в което се е оплела.
Ще живее в ад. Но не може да й се помогне. Оставяш я да пати и се молиш да й дойде акъла. Дано нещата се наредят,защото ще има и дете в картинката. Много тъжно ми става като чета подобни истории.

# 137
Не става дума за умен или глупав, причините човек да стои в такава връзка са съвсем други.

# 138
Абе да ама, каквито и да са причините не си струват. Затова трябва малко ум, да се отрезвш, докато е време и да се измъкнеш.
Изтъкнеъв причините-да има баща детето, да не я говорят ако се разделят, да е финансово зависима от него, да са доволни мама и тати...? И за какво? Той нека я тормози и я бие,че и ревнивец, а като се появи детето ще стане още по-зле. Ще си съсипе живота. Баш акъл си трябва. И да погледнеш реално на нещата. Дано се осъзнае сама и навреме.
Там родителите са причината, те са в основата според мен, аз така ги виждам нещата

# 139
Освен да каже на родителите й, щом имат такова влияние върху нея. Но резултатът е непредвидим.

# 140
Слава Богу, не съм попадала на мъж насилник. Мисля, че не бих изтърпяла, от страхливите на болка съм. Но имам някои наблюдения, както и съм чела по въпроса. Насилникът явно е човек с две лица, който прекрасно умее да омайва и манипулира жертвата си, като не й дава възможност да си тръгне. Обикновено успява да я убеди, че е виновна и сама с поведението си е предизвикала насилието. Убеждава я, че това никога няма да се повтори и оттук нататък ще си живеят в някаква идилия. За неособено опитна жена е много трудно да се измъкне.

# 141
Аз бих говорила с родителите й, ако те не са запознати с какъв човек живее дъщеря им. Но пък зависи и те какви са. Като бях ученичка, сестрата на момиче от по-горен клас, се омъжи за известен бабаит в града ни. Оказа се, че той я тормози, но баща й отсекъл - където е отишла, там ще си стои. В крайна сметка тя се хвърли под влака, а този баща как е живял после с това, не знам.

# 142
Опасявам се, че ако на мое момиче се случи, ще се обърна аз към мутри, ако трябва, но не мога да си представя това да го изтърпя. Sad

# 143
Ако самото момиче не може да види проблем и не си тръгне по собствено желание, нито родители, нито мутри ще я спасят.

# 144
Така е, но нали забременяла и живее с този заради родителите си. Което пък ме навежда на мисълта, че и те не са в ред, щом са я притискали за нещо на всяка цена.

# 145
  • при късмета
И аз не мога да разбера родителите. Не мога да си представя да натиря детето си, макар и пораснало, при някого само и само да се отърва и изобщо да не ме интересува как се чувства с този човек.
А за жертвите на дом. насилие е много относително. Има такива, които не го осъзнават, такива, които се примиряват и нямат намерение нищо да предприемат, такива, които искат да се отърват, но страха е по-голям и още няколко варианта по средата. За да помогнеш, трябва да си абсолютно сигурен точно от кой вид е жертвата, защото не помага едно и също при всички

# 146
Ситуацията е ужасна и се надявам на жената да ѝ светне преди да е късно.

В същото време не мога да се съглася, че родителите са виновни за грешките на 30-годишната си дъщеря.   Много съжалявам, че има жени, които попадат в ситуации на тормоз и трябва много работа на всички нива - семейство, държава, образование, медии - за да се счупи стереотипът "бие те, защото те обича".  Разбира се, че трябва да възпитаваме синовете и дъщерите си да не попадат в такива токсични взаимоотношения.  В същото време е повърхностно (според мен) и също толкова непродуктивно да кажем "родителите ѝ са виновни, че е в тази ситуация".  Искали внуче - ок, тя пък може да им каже "не".  Те може да искат и от 10-ия етаж да скочи, ама тя има глава на раменете си.
Не само заради конкретния казус - напоследък масово го срещам това - все родителите са виновни за постъпките на 30 годишните си "деца".  Много от обкръжението ми също го ползват (около 30 сме), самите те се възприемат като жертви и деца, на които им се полагат определени неща. ..

# 147
  • Далечният изток
Понякога е нужна и съвсем слаба подкрепа от родител. Имала съм нужда от подкрепата на майка ми при насилие спрямо мен, упражнявано нееднократно. Не само, че не ме подкрепи, но и ме насърчаваше да се връщам при насилника.... Като по-малка пък, когато и баща ми ме понабиваше, реакцията й беше същата - все едно нищо не е станало. Та донякъде мисля, че и родителите имат вина. Най-малкото както и нагоре се каза, че от ранна възраст дъщерите са възпитавани да си траят....

# 148
Жените, които търпят мъж насилник , обикновено произхождат от семейство ,в което има насилие - физическо или психологическо. Или пък имат отровни родители и не могат да разпознаят отровното поведение. Така, че вероятността да получат помощ от родителското семейство е малка.  А и често са прекършени и несамостоятелни.  Насилниците ги надушват отдалеч за жертви.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:08 от Анонимен

# 149
  • при късмета
Ситуацията е ужасна и се надявам на жената да ѝ светне преди да е късно.

В същото време не мога да се съглася, че родителите са виновни за грешките на 30-годишната си дъщеря.   Много съжалявам, че има жени, които попадат в ситуации на тормоз и трябва много работа на всички нива - семейство, държава, образование, медии - за да се счупи стереотипът "бие те, защото те обича".  Разбира се, че трябва да възпитаваме синовете и дъщерите си да не попадат в такива токсични взаимоотношения.  В същото време е повърхностно (според мен) и също толкова непродуктивно да кажем "родителите ѝ са виновни, че е в тази ситуация".  Искали внуче - ок, тя пък може да им каже "не".  Те може да искат и от 10-ия етаж да скочи, ама тя има глава на раменете си.
Не само заради конкретния казус - напоследък масово го срещам това - все родителите са виновни за постъпките на 30 годишните си "деца".  Много от обкръжението ми също го ползват (около 30 сме), самите те се възприемат като жертви и деца, на които им се полагат определени неща. ..
До тук никой не видях да каже, че родителите са виновни. Тези, които споменахме родителите, казахме, че от тях момичето не може да очаква помощ, ако има нужда от такава. Не са виновни, но са безучастни, а това е също толкова непростимо. И родители не бих ги нарекла, нищо, че детето им отдавна не е в детска възрраст

Общи условия

Активация на акаунт