?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 550
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 120
И защо да ни е страх? Ти не си ли чувал, че "свестните мъже са заети вече"? Та и да има смотаняци, то не са нашите, те са вече заети. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 121
Чуждата кокошка не е патка, пак кокошка си е. Да утеша Джеймс с тревогите му за девойчето от малкия градец. Всичко минава и заминава, девойче, и твоите притеснения по един въпрос ще се трансформират в други и по други въпроси като найдеш принца. Така или иначе, трябва да вземеш решение - да стоиш на удобната си работа, да сменяш града ли или нещо друго... Лично решение, щото ти ще му дърпаш всички последствия - и приятни, и недотам приятни.

# 122

А неговите може би ти му ги решаваш?!
Разбира се, затова сме двойка.
Извинявай, не искам да навлизам в лични тематики, но какво семейство е това, в което единият партньор казва на другия: "Оправяй се, мен не ме засягат проблемите ти."? Просто умът ми не го побира. В случая даже не става дума за любов и емпатия, а за елементарна човечност. Дори на далечни познати правя услуги или помагам, когато имам възможност, какво остава за най-близкия ми човек...

Веднага ти отговарям - такова, като много други. Нормално, един вид Simple Smile За причините си отвори отделна тема, ще ти пишат там. Ако не ти се занимава - чети с какво ни дразнят мъжете  Wink

# 123
  • Далечният изток

Извинявай, не искам да навлизам в лични тематики, но какво семейство е това, в което единият партньор казва на другия: "Оправяй се, мен не ме засягат проблемите ти."? Просто умът ми не го побира. В случая даже не става дума за любов и емпатия, а за елементарна човечност. Дори на далечни познати правя услуги или помагам, когато имам възможност, какво остава за най-близкия ми човек...

Правилно си отговаряш - никакво семейство не е това. Но темата не е за моите проблеми, а и аз не се оплаквам...

# 124
Black Cat, мисля, че в темата се говори за друго. Никой не е казал "Оправяй се сам, не ме интересува", нито е отказал услуги ако е могъл да ги свърши. Става дума за изслушване, подкрепа, разбиране за неща, за които няма физическо решение така да се каже. А и не за всичко е нужно някой да прави вместо теб.

# 125
Сигурно ще ме изядете с парцалите... Но имам нужда да споделя. Става дума за най-добрата ми приятелка. В момента има десет месечна връзка с един злобар. И е бременна от него. Той досега я е удрял най-малко десет пъти. Ревнува я толкова много, че изисква всеки път когато тя си отива в командировки да си прави снимки, на себе си и на обстановката. Редовно взима телефонът ѝ за да провери дали няма мъж скрит под женско име ( писал ми е от нейният профил - фейсбук и вайбър) .Тя е на 30, хванала си е живота в ръце, но заради семейството си ( родителите) ще остане с този тъпак. Днес той ми писа ( без никога да сме се запознавали официално с него - тя живее  в друг град от над 5 години) под някаква измислена причина. Отрязох го, но едва ли той ще се успокои, докато не я отделечи. Подозирам, че тя ще влезе в капан, с контролиращ мъж, а той ще направи всичко по силите си да ни раздели като приятелки. Боли ме. Защото съм трудна за сприятеляване и с времето останах само с нея, защото тя е чудесен човек за (съжаление обаче с ниска самооценка). И за първи път не мога да се радвам за нечие щастие. Тя искаше много дете, от когото и да е за да успокои родителите си. Сега го има, но той май ще ѝ излезе солено. Дали някоя друга е попадала в моята ситуация? Как запазихте приятелството с нея?

# 126
  • Sofia
Никой не е казал "Оправяй се сам, не ме интересува", нито е отказал услуги ако е могъл да ги свърши.

Е, как да не е казал, не четеш ли? Цитирах конкретна реплика на потребителката, с която завързахме приказка, малко встрани от казуса на Анонимната. По-ясно от това, няма накъде.
Освен това, не съм писала, че някой трябва "да прави всичко, вместо теб". Дори не съм загатвала за нещо подобно.

# 127
Вместо да се тревожиш за приятелката си, ти се кахъриш за отношенията ви, защото ти си щяла да останеш сама. А, това, че той може да я пребие и очисти... С нея говори да се спасява от такъв човек. Ужас е.

# 128
Разбира се, че се притеснявам за нея. Да, може да звучи егоистично. Добре егоиска съм. Но не е като да не съм говорила с нея. Когато ми разказа за някои неща, аз я накарах да ми обещае, че ако не е бременна този месец, ще го напусне. Обяснявах ѝ. Аз самата имам опит с насилници. Тя знае историята ми. Разказвах я отново и отново. Но тя си знае мнението на мама и тати. Какво мога да направя?

# 129
  • Sofia
Цитат на:  link=topic=1284172.msg42097062#msg42097062 date=1610055037
Какво мога да направя?

Да не се месиш в чужди животи. Лично мнение.
Заявила си, че ще помогнеш на приятелката си, ако реши, че иска да търси помощ и да се раздели с набедения за насилник. Оттам-нататък, не смятам, че е адекватна проявата на по-твърдо вмешателство.

# 130
  • София
Нищо.
Някога, ако потърси път към теб - тогава.
Гледаш и се молиш да се осафери преди да е станало късно.

# 131
  • София
Можеш да и споделиш мнението си и да и обещаеш подкрепа ( и реално да я окажеш). Друго не можеш да направиш. Няма как да и помогнеш , ако не иска помощ.

# 132
Нещата не са добре, но никой не може да направи нищо отстрани, докато потърпевшият не вземе самостоятелно решение. Както се казва "имала глава да пати". Тези неща са много лични, човек трябва сам да ги осмисли и реши, да е убеден в решението си. Аз по-скоро не мога да разбера родители, които са съгласни дъщеря им да бъде малтретирана, в името незнайно на какво.

# 133
Да, накарах я да ми научи номерът на изуст. Друго не мога да направя, ако тя не иска.

# 134
  • София
А тези родители знаят ли за насилието?
Много тежка ситуация, разбирам те, бих се поболяла и аз.

Общи условия

Активация на акаунт