?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 632
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Лошото на споделянето с неговите роднини, е че те няма да са сигурни колко си обективна. Т.к. това е тяхното дете, винаги ще се надяват, че нещата не са толкова страшни, че синът им не е толкова лош и че ти вероятно преувеличаваш. Това ако споделяш.
Ако търсиш подкрепа и имаш конкретен план, как да го измъкнете от някакъв порок с тяхна физическа или финансова подкрепа - защо да не пробваш, след като са добронамерени?
Ако е само оплакване, за да ти олекне на теб - какъв е смисъла? Да се почувстват те зле, че не са се справили добре като родители? Но пък ако сте си толкова близки - споделяй! Познавам жена развела се с мъжа си и поддържа по-добри отношения със свекърва си, отколкото с бившия. Свекървата смята, че сина ѝ е изцяло виновен за раздялата, вижда редовно внуците си (може пък затова да се подмазва на бившата снаха).

# 196
Мдам, покрай травмите от детството и паник атаките, последните години стана яко модерно това с нарцисите и отровните хора. Малко нагарча вече.

Да, нагарча. Защото четем често тук. И тук се говори за това. И къде другаде?
  Аз не знам. И 30 години тъпях някой да ми вменява вина. Само защото никога през живота си не бях чула, че както ти обяснява колко те обича, така те и манипулира. И извърта казаното от теб. И като ми каже:"не помня това" се чудех болен ли е? И дали не му трябват някакви хапчета от рода на гинко прим.
  И като се замисля - броя на оплакващите се не е чак толкова голям и процентно е съвсем приемлив на фона всички потребителки. Както биещите, за които не се говори, за да не си "веем кирливите ризи", така и отровните - те само товарят психически.( но за тях също никой не говори).

# 197
Баш си има отровни хора и енергийни вампири. Това, че някой не е срещал такива, или  не му влияят, може само да го радва. И травмите от детството, и паник атаките също не са за майтап.

# 198
Самонатравящи се. Сега го измислих "термина". Ползвайте си го със здраве. 
Ще ми тропа някой хорце на главата, ще ме боли, ще трая и друг ще ми е виновен?

# 199
Да де, то е ясно, че потърпевшите сами са си виновни, на нас такива работи не може да ни се случат.

# 200
  • София
Случва се на всички. Отработваш и продължаваш.
Не мога да виня някой отпреди 30 години за личните си неудачия в настояща връзка.

Отровни хора всякакви, антидот във всяка “аптека”

# 201
Да, нагарча. Защото четем често тук. И тук се говори за това. И къде другаде?
  Аз не знам. И 30 години тъпях някой да ми вменява вина. Само защото никога през живота си не бях чула, че както ти обяснява колко те обича, така те и манипулира. И извърта казаното от теб. И като ми каже:"не помня това" се чудех болен ли е? И дали не му трябват някакви хапчета от рода на гинко прим.
  И като се замисля - броя на оплакващите се не е чак толкова голям и процентно е съвсем приемлив на фона всички потребителки. Както биещите, за които не се говори, за да не си "веем кирливите ризи", така и отровните - те само товарят психически.( но за тях също никой не говори).
И на мен често ми се случва да ми казват, че не помнят. Много удобно. Но това не им пречи някои случки да ми ги казват по няколко различни начина. Или да отричат че са казвали нещо, а аз помня като слон.

# 202
Не, не, има всякакви хора, разбира се, но обикновено нещата са по-сложни и комплексни. Трудно е да се определи някой само като отровен или нарцис.

# 203
Да де, то е ясно, че потърпевшите сами са си виновни, на нас такива работи не може да ни се случат.
Какъв си, те определя не на друг човек поведението, а твоето собствено. Дори и най-първично определена, реакцията към другия е "приятно ми е", " не ми е приятно".  Ами не другият избира как да отреагираме.
Мда, реалността често е натоварена с общи ангажименти, зависимости, страхливост, неувереност и още ред други..., та човек решава, че ще търпи.
Те, сделките, сключени с личната глупост, струват доста повече, отколкото човек може да предвиди, ама плащането не е причина да се изхлузиш от отговорността за себе си и да я прикачиш някому.
Отрова има у всеки. И потърпевш може да е всеки. От друг - за кратко. От себе си - дълго и напоително.

# 204
  • Sofia
Всеки човек е "отровен", в малка или голяма степен. Светците на тоя свят май не бяха много на брой...

# 205
Абе ако си се скарал с всички съседи, съдиш се с всички роднини, и децата ти не ти говорят, малка е вероятността да не си "отровен".

# 206
Баш си има отровни хора и енергийни вампири. Това, че някой не е срещал такива, или  не му влияят, може само да го радва. И травмите от детството, и паник атаките също не са за майтап.

Абе то има как да се спаси човек, сещаш се - най сигурно и гарантирано никой няма да му пречи.

# 207
Хей, мацки, много се радвам, че има тема, в която може да се пише анонимно. Yum Това което ще споделя ще скандализира много от вас.... Но трябва да го споделя с някого. Имам ужасна нужда от флирт. Онзи ден се засяках с един състудент от унито... Той ме позна въпреки маската и  ми се зарадва. Много ме харесваше едно време, (завършили сме преди 4 години и не сме  събирали випускът ни), много ме сваляше... Той, милият нито тогава нито сега има шансове с мен ( и си го знае), но аз се направих на дърво и отрекох че се познаваме. Сега си давам сметка, че май той бе отговор на молитвите ми за кратък флирт, ама.... Иначе съм щастливо омъжена, но с едноо "но" - имаме си един проблем у дома, който определено не прави уютна обстановката в семейното жилище. Не знам дали някоя ще ме разбере... Всъщност на мен ми липсва флирта и онези закачливи разговори със субекти от мъжки пол, дето си имат за цел да свалят, Но без частта със спането. Или трябва да кажа, без изневярата. Защото на мен ми липсват свалките, но не искам да свърша в нечие легло - наистина държа на съпругът си... Как да ми мине тази краста?! Не ме хейтвайте много - на мен самата не ми е по-лесно с тази краста....

# 208
Тва с флирта е голяма скука, да знаеш. Ама шом те влече - действай, крастата не минава без чесане Wink
И не ги дразни много, и те хора. Туй по проблема с леглото Simple Smile

# 209
Че откога като се омъжиш и спират да те свалят и да флиртуват с теб /накъде върви тоя свет ве Confused/

едит: Те не, че не флиртуват с теб, ами ти ги режеш. Опасяваш се, че ако зафлиртуваш с някой в отговор на негов флирт, може да се озовеш в леглото му. Аз и друг път съм чувал за хора, при които флиртът всъщност води донякъде. Ако сме ларж и приемем легендите за верни, то всичко се връзва, опасенията, че между неволно подвеждане на добронамерен човек посредством фалшиви надежди и събуждане в стая с непознато изложение има нещо общо свързано с накърнена съвест са ужасна спирачка пред наслаждението на живота. Страшничко си е положението ти, пази боже. Аз защо на всички новосъчетали се най-напред и с най-топла усмивка казвам - съболезнования (доверявайки се на чувството си за дълг пред истината и рефлексите да избягвам приходящи нло-та). Да не завършвам песимистично обаче. Винаги има изход. Тоест, човек винаги може да мине на антидепресанти и да се присъедини към безметежното битуване на зеленчуците. В крайна сметка като нямаш нищо за губене всяка промяна е на печалба.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 06:24 от vяsko

Общи условия

Активация на акаунт