ФЕВРУАРИ наближава вече,още толкова остава,за да гушнем малкото човече!

• 12 158
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Radostche, за стягането на корема и то, ако ти се е случило на селия корем- това си е контракция! Но те са от тия подготвителните контракции! И въпреки това е хубаво  да споделиш с твоя доки и той сигурно ще ти изпише Магнезий!
А за бъбреците,знам че дори в 24-26 седмица се правиизследване специално заради тях! Разбира се ,че ако имаш проблем мойе и по -рано! Мога да ти дам по- вече информация обаче утре,понеже съм си записала да питам доки! И знам ,че в най-лошия случай се изписват антибиотици! Гадно! ooooh!
Добре - разпитай го - ако се повтори веднага и аз ще ида при моя.
Колкото до стягането май си беше само ниско долу - като тежест - контакциите не болят ли ? Опасни ли са тези подготвителни контракции  newsm78

Radostche, явно не винаги болят. Просто си се стяга мускула. И аз преди седмица си мислех, че са "съвсем обикновени подготвителни контракции", но в понеделник като споделих небрежно на консултацията при док, и той ми се скара, че не съм му се обадила веднага. А досега все гледа да не ме шашка. И аз почнах да мрънкам, че това сигурно са били подготвителни контракции, а той ми каза, че те са нормални към 32-35 седмица, а не сега. И ми каза, че ако се появят пак да пия 2 таблетки ношпа за да ги успокоя на момента, а после - магнерод за превантивно. Така, че най-добре си е да се чуеш/видиш с твоя лекар и той да прецени. Защото ние тука малко почнахме да ставаме големи разбирачки - чули недочули, разбрали - недоразбрали Crazy ама лекарят си е лекар - колко години се учат за това, а после и колко практика имат. Та нищо не пречи да се консултираме наистина с тях. (...Това аз ли го казах - дето не смея да се обадя като ме притеснява нещо и все чакам да дойде следващата консултация за да питам, а то междувременно вземе, че отмине това дето ме притеснявало Embarassed ...)

# 226
Явно работата е серизона  newsm78. Ако се повтори , направо ще търча при доки!

# 227
Radostche, сори - дано не те наплаших, но по-добре да им се обаждаме на докторите и да се оказва, че не е нещо сериозно, отколкото да си премълчаваме и недай си Боже да се окаже нещо сериозно.   

# 228
И аз мисля като Jas.min! Обади се утре на доки Radostche и така ще се почувстваш по-спокойна!!
Лека вечер на всички ви!! Hug

# 229
Аз май не мога да го опиша усещането съвсем точно  #2gunfire . В коремчето не усещам нищо , не боли, не е твърдо. Имам чувството , че всичко е от разстежа на костите, но все пак ще се обадя на доки да го питам какво да правя...

# 230
Хей здравейте на всички!
Аз вчера бях малко почивка у дома, та се порадвахме с милото на хубавото време. Сега докато ви изчетааа...Добре дошли на новите мами, честито на онези, които са разбрали пола на бебчи.
Аз да ви кажа от няколко дни забелязвам, че през нощта ми се образуват газове и по някое време ме заболявам и ми се подува тумбака. Ставам през нощта не толкова заради пиш, колкото заради газовете. А за контракциите аз вече съм писала толкова пъти, че усещанията ми са много странни- няма болка, а нещо като подуване, опъване, тежест. Особено като се заседя пред компа в офиса и като стана до едното място или да разтъпча и съм цялата схваната.
И още нещо- в началото имах странни болки и тежест и според мен бяха свързани с нередовното ходене до едното място.
Хайде от мен приятен ден засега!

# 231
Добро утро и от мен мацки!! Simple Smile
Аз току що се пребирам от доки и да ви кажа,че гопитах за всичко за което се сетих!
Radostche питах за бъбреците и той ми каза ,че при мен най -вероятно не са били бъбреците,защото аз показах каде ме болеше! Каза , че ако са бъбреците няма да ме боли само през ноща,ще се зачестят пишканията, и урината ще е с много тъмен цвят! Така ,че и ти можеш да наблудаваш за тези симптоми!
Питах и за килограмите ,защото аз за 2 седмици съм качила 3 кг! Tired И той ми каза ,че до 28-ма седмица може да се качва по- спокойно,но ако и след това продалжаваш да качваш започват проблемите(задържане на вода в организма,подувания и т.н.)! Каза ми да спра солта до колкото мога! Сладко обаче да си хапваме защото с него пораствало бебето!
Аз всичко си разказах и се надявам и на вас да съм ви била полезна!!  Hug

# 232
  • София
Добро утро  Hug

Уф нямам възможност да прочета всичко, но ми се иска да включа по питането на Radostche за името Simple Smile
Radostche видях, че термина ти е на 11.02 а дали знаеш че на 10.02 е Св.мца Валентина newsm78 ...мои близки така кръстиха детето си ...на най-близкия светия. Grinning а и ще ми е адаш/шка Mr. Green
Според мен името трябва да се харесва на родителите, а не на околните така че както и да го кръстите бебето момичета важно е вие как искате да го наричате.

За подготвителните контракции (стягането на  корема като на камък) не са опасни, ако не са много на често на ден. С първата си бременост имах такива през цялото време и накрая като зачестиха много по 10 на ден пиех Магнерот и всичко се оправи, но ако са по 1-2 на ден няма какво да се притеснявате....все пак наблюдаващият ви лекар трябва да знае че има такива   bouquet

# 233
Имам една питанка и се чудя дали някоя от вас би могла да ми даде съвет. В началото на ноември искам да направим сватбено пътешествие но със самолет. Никога преди не съм летяла и се чудя какво ли ще стане ако в началото на 6-ти месец летя два часа до Рим примерно ...

# 234
  • София
Имам една питанка и се чудя дали някоя от вас би могла да ми даде съвет. В началото на ноември искам да направим сватбено пътешествие но със самолет. Никога преди не съм летяла и се чудя какво ли ще стане ако в началото на 6-ти месец летя два часа до Рим примерно ...

Най-добре да се консултираш с лекаря си. За нашето пътешествие пътувах в 7г.с., но преди това говорих с лекаря. А и моето пътуване беше малко по-дълго - 4 часа със самолет и 12 с автобус.

# 235
wish, в книжката пишеше за пътуванията, че след 5-ия месец, когато вече се чустваме добре, няма проблем с пътуванията. А и нали най- добрия транспорт за бременни бил самолетът. Все пак знаем, че всичко е индивидуално, според това как се чустваме.

# 236
Wish задължително говори с лекаря си, ако той ти каже че всичко е ОК - няма проблем да летиш  Simple Smile ,а и до Рим не е чак толкова далече, така че просто се наслаждавай на полета, няма да усетиш кога ще пристигнеш. Освен това задължително при закупуването на билетите се поинтересувай от изискванията на авиокомпанията, която си избрала. По-принцип, ако си влязла в 32г.с. задължително се изисква документ от лекаря, че не е опасно да летиш, но все пак компаниите са различни и изискванията също. Така че проучи добре въпроса да не ти направят проблем в последния момент на check-ina, че не е приятно  Close .
Не знам от Варна дали има директен полет, но ако пътуваш от София вариянтите са два-Bulgaria Air или Allitalia. Allitalia - те са малко над нещата и не вярвам да имаш проблеми с тях. Bulgaria Air - виж там зависи на кого ще попаднеш, има и вариянт да те накарат да подпишеш декларация, че освобождаваш компанията от отговорност. И още нещо не се доверявяй само на информацията, която ти дават от агенцията, която организира пътуването, понякога не са чак толкова добре информирани.Малко дълго стана, но дано съм ти била полезна  Simple Smile
Успех!!!

# 237
............За подготвителните контракции (стягането на  корема като на камък) не са опасни, ако не са много на често на ден. С първата си бременост имах такива през цялото време и накрая като зачестиха много по 10 на ден пиех Магнерот и всичко се оправи, но ако са по 1-2 на ден няма какво да се притеснявате....все пак наблюдаващият ви лекар трябва да знае че има такива   bouquet
Anim, а спомняш ли си колко време си пила Магнерот, за да усетиш подобрение?

# 238
  • София

Anim, а спомняш ли си колко време си пила Магнерот, за да усетиш подобрение?

Embarassed не , но иначе изпих 2 блистера общо, би следвало след няколко дни прием да усетиш подобрение. Не очаквай спиране на самите контракции, а по-скоро намаляване на честотата им.
А и още нещо през цялото време се тъпчех с храни богати на магнезий....ще ти изровя линка по-късно, бананите мисля че бяха такива.

# 239
  • София
Ето това намерих тук
и тук

Но нищо не прави на своя глава, ако се съмняваш че магнерота ти помага консултирай се с лекаря ти отново по този въпрос, това което ти пускам е само инфо.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт