Мами в Германия 3

• 16 233
  • 293
  •   1
Отговори
# 210

нико_лета....не искам да ти убивам ентусиаzма от неостарелите методи на твоята акуШерка но аz именно следвайки подобни нови тенденции се прецаках. педито каzа и на половин час да иска да яде... давай...и моята  Щерка като каzа Ха сега ми е паднало, ядеШе и повръЩаШе..а педито вика АААААААААА то нормално.нека яде на половин час ...аz кърмя на час по 5 мин и тя zаспива,гърдите ми не текат,zапуШват се,вдигам температура и от много мляко по средата на първия месец zапочна да намалява докато спря началото на третия месец.междувременно аz се мъча , мая плаче де от глад, де от преяждане....сега се под режим на три  часа,вече се мъча да я обърна на 3,5 часа понеже пак иска да яде и повръЩа...родих се с адаптираното
относно неоставането на бебето да реве____ на 2 ден ни по4наха коликите и мая млъкваШе само във вертикално положение когато е будна...по_малкото zло бе да реве, но всички я вдигаха и носеха като прясна риба...бях се побъркала,само на ръце искаШе____ до тоалета не можех да отида, а уж да ми помогнат `услужливи` баба и дядо  мятаха неукрепналото й телце...и така до дванадесет полуноЩ.. Sick.и досега имам проблем със zаспиването
а колкото до реването..сега го zамести със хленцане...

A take rien, prava si. Става дума да не се zатваря дете само в стая  и да реве докато се пръсне или докато се умори та да свикнело друг път как да яде и как да спи. ДъЩеря ми едно време бе мърzелива когото трябваШе да су4и  та все я побутвах или я пипах zа уШето zа подсеЩяне. Отби се бърzо, но п´ък и на ме ми бе по_лесно после с ШиШето.
Да видим сега как Ще бъде. Да даде господ живо zдраво и кротко бебе. baby_neutral
тежка работа майчинството Whistling

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 22:51 от niko_leta

# 211
  • Германия
Ами Пепи, zависи и от това колко спи бебето, и как се въzстановява майката  Wink
И това е вярно  Rolling Eyes аз първите месеци що километри навъртях с бебе в кенгурото, само и само да се кротне от колики  Tired знаех всичките буболечки и тревички из кампуса ни. И вечер ни спасяваше пък gymnastik ball  Crazy Ейййй спомени, споменииииии
защо сега не се оставя така лесно да го приспя люшкайки го на топката.... Confused

# 212
Ох до болка поzната история с тия колики  Sad  И приспиването на гимнастикбал и при нас е останало от това време. Ти какво смятаШ да правиШ по въпроса, имаШ ли намерение да го оту4иШ от това и как?

Към бъдеЩите мами, има 2 неЩа, които намирах zа много полеzни. Едното бе именно тоzи гимнастикбал, голям надуваем. ОЩе преz бремеността го полzвах, но най ве4е когато се роди малката, беzценно ни беШе. Струва 10? някъде, но и помпа ви трябва....или мнооооого zдрави бели дробове  Mr. Green
Другото е книгата Oje, ich wachse която е съЩо 10? (с мека корица). Много ми помогна когато се видях в 4удо преz 6тата седмица, когато това дете не престана да реве цяяяяяяла седмица. Книгата е хубаво написана и се 4ете лесно/бърzо. Непременно си я купете  Peace

# 213
  • Germany
Mamи,

Как се казва в ДЕ закона, който урежда фирми и частни лица? Както е в БГ Търговския закон в германия кой е??

Ох, дано да сте ме разбрали какво питам Confused Confused

Благодаря предварително

Поздрави,
dezita

# 214
Честит рожден ден на нашата РолингСтоунс! Да си жива и здрава и много обичана от любимите си хора!  Heart Eyes Hug

# 215

Към бъдеЩите мами, има 2 неЩа, които намирах zа много полеzни. Едното бе именно тоzи гимнастикбал, голям надуваем. ОЩе преz бремеността го полzвах, но най ве4е когато се роди малката, беzценно ни беШе. Струва 10? някъде, но и помпа ви трябва....или мнооооого zдрави бели дробове  Mr. Green
Другото е книгата Oje, ich wachse която е съЩо 10? (с мека корица). Много ми помогна когато се видях в 4удо преz 6тата седмица, когато това дете не престана да реве цяяяяяяла седмица. Книгата е хубаво написана и се 4ете лесно/бърzо. Непременно си я купете  Peace

Благодарим  zа съветите. Peace
Гимнастикбал си имам от години,ама сбира пепела в къ6и.Май е време да поседна на нея ве4е. Blush

# 216
 Ее, хубава работа - снощи я издух тази топка, че само прашасваше. Я издайте тайната на
приспиването върху нея, бързо ли действа? В чудо се виждам вечер от 8 до 12 - терор.......
На мен такава топка ми беше безценен помощник по време на раждането.

# 217
Може л инякой да ми каже, каква е раzликата между саниране и реновиране на една къща? Не е ли едно и също в крайна сметка? Прокарване на местно парно саниране или реновиране е ? Ако някой се е zанимавал с прокарване на парно може ли да ми каже колко му иzлеzе и колко дена отнема? четох някъде, че държавата дотира поставянето на слънчеви батерии. Как се процедира, ако човек прокара смесено парно гаz&солар?  Благодаря.

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 12:33 от vivita

# 218
Може л инякой да ми каже, каква е раzликата между саниране и реновиране на една къща? Не е ли едно и също в крайна сметка? Прокарване на местно парно саниране или реновиране е ? Ако някой се е zанимавал с прокарване на парно може ли да ми каже колко му иzлеzе и колко дена отнема? четох някъде, че държавата дотира поставянето на слънчеви батерии. Как се процедира, ако човек прокара смесено парно гаz&солар?  Благодаря.

При едното имаш право на Миитминдерунг, доколкото знам.
Eдното е освежаване, другото е комплетен ремонт, мисля.

# 219

При едното имаш право на Миитминдерунг, доколкото знам.
Eдното е освежаване, другото е комплетен ремонт, мисля.

Какво е Миитминдерунг. Но кое е пълния ремонт? Реонираето или санирането?

# 220
Здравеите Мами,бъде6ти и настоя6ти  Simple Smile
Включвам се в тази тема и се надявам в бъде6те да пи6ем.
Казвам се Силвия на 29 години съм и имам бебка Димитър,който ве4е е на 1м и 7 дни,много ни радва Grinning
В момента съм в БГ ,тук родих и временно 6те гледаме бебо,но ми е адски мъ4но за Тати,който е в Мюнхен /работи там/
Ина4е в Мюнхен заедно обзаведохме апартамент и по Коледа,6те си ни вземе Татито.
Моля за помо6т някой който е по навътре с не6тата да ми обясни как стоят не6тата с пребиваване на 4ужденци в германия,след като :
1.Женени сме.
2.Нямам виза/сега зная 4е мога да остана свободно само 3 месеца/
3.Как стоят не6тата със здравната осигуровка за мен и най-важното за Бебо.
4.При заварено положение като влезем в Еврото,как 6те бъде
пропуснах да кажа 4е мъжът ми е с постоянно пребиваване и др.година полу4ава гражданство,но до тогава........
искаме най-после да сме си заедно Cry
Адски мъ4но ни е с бебе Димитър Tired Sad
Предварително благодаря за инфото,адски 6те съм благодарна!

# 221
привет Силве,
Ти и детето получавате виzата на мъжа ти, но ти се zабранява да работиш първите години (1или2  newsm78 не помня). Детето пол. виzа до 16 годишна въzр. после има право да реши какво иска. Ако е държавно zдравно zастрахован вие сте zастраховани с него, вноските му не се увеличават, ако е zастрахован частно се налага да плаща zастраховки и zа вас допълнително.

# 222
Здравеите Мами,бъде6ти и настоя6ти  Simple Smile

Добре дошла Сесилия Simple Smile
Щом мъжът ти е с постоянно пребиваване и има редовни доходи вие (ти и детето) можете съвсем нормално да си кандидатствате за разрешително за пребиваване (Familienzusammenführung му казват ако не се лъжа), също ако таткото ви е gesetzlich versichert и вие ще сте осигурени към него (ако е приват ще трябва да се осигурявате отделно), а какво ще става като влезем в ЕС нямам никаква представа ooooh!

# 223

Какво е Миитминдерунг. Но кое е пълния ремонт? Реонираето или санирането?

Не съм сигурна дали е точно така, но мисля, че санирането е когато се прави основен ремонт на всичко и в дълбочина и значителни подобрения, а реновирането е освежаване и разкрасяване.
Mietminderung е намаляне на цената на наема за времето, през което се прави ремонта...

# 224
Ето тук по-подробно обяснено Wink

Mit Renovierung (v. lat.: renovare = erneuern) bezeichnet man bei Bauwerken Maßnahmen zur Instandsetzung, die vorhandene Schäden auf Grund von Abnutzung durch den gewöhnlichen Gebrauch beseitigen, also den ursprünglichen Zustand wiederherstellen.

Unter einer Sanierung versteht man im Bauwesen die Wiederherstellung der Nutzbarkeit eines Bauwerks, das unbewohnbar ist oder nur unter schlechten Umständen genutzt werden kann. Dabei sollten auch Schadensursachen behoben werden, die zum Verfall des Gebäudes geführt haben.

Ziel ist die Herstellung eines sicheren und nutzbaren Zustandes eines Gebäudes. Dies erfordert weitergehende Maßnahmen als eine Renovierung oder Modernisierung. Darunter fallen oft Nutzungsänderungen und weitgehende Eingriffe in die Substanz.

Unter Dachsanierung versteht man den Austausch der Dachziegel und / oder des kompletten Dachstuhls, so wie die Beschichtung bereits vorhandener, noch intakter, aber optisch beeinträchtigter Dachziegel mit eigens dafür entwickelten Spezialfarben.

Общи условия

Активация на акаунт