Мами в Германия 3

• 16 274
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Ние сме моржове у дома и поддържаме не повече от 20 градуса през деня, а през нощта оставяме даже прозорците отворени  Mr. Green Даже при децата.
Сутрин особено, докато стопли парното, съм ползвала тва чудо на техниката и бях много доволна. Сега седи, събира прах и чака третото Laughing
За захранването - за мен беше основно бебето да е готово. Ако прояви интерес - моля заповядайте лъжицата, бъркайте в купичката, мляскайте, плюйте, пък каквото влезнало - влезнало, останалото беше мляко.
Пригответе за много пране, особено на вашите дрехи. Препоръчително е да ползвате стари и вече зацапани фанелки  Joy

# 166
Привет  Wink
По повод имената ето тук един линк http://www.leben-und-erziehen.de/media/downloads/datei/18_die_sc … n_jungennamen.pdf
 Wink, а и нещо интересно  ,което не zнаех  Wink

Doppelnamen sind verboten

Das Bundesverfassungsgericht hat entschieden: Das Verbot, Kindern einen doppelten Nachnamen zu geben, ist rechtens. Nach dem Richterspruch steht endgültig fest: Eltern müssen sich auf den Nachnamen der Mutter oder des Vaters als Familiennamen für ihr Kind einigen – auch wenn die Mutter oder der Vater selbst einen Doppelnamen führen darf. Damit wurde der Wunsch eines Elternpaares abgewiesen.

. Като zяло списанието е доста интересно, а и инма мног оинфо онлайн.
За zахранването ... то милото бебе не чака с нетърпение да го zахранват и докато свикне с лъжичката и с новите вкусове и с всичко непоzнато ... всякакви схеми отиват на кино. Може в един момент да хапне нещо на другия ден въобще да не го блиzне, пък от нещо да хване zапек , та да се наложи спешно плодово пюре от круша или сливи  Joy и то иzобщо не по схемата  Wink Та схемите са според мен просто някакви мнооооого раzтегливи рамки  Wink Както Катето писа има да плюе и да се сърди и колко и какво ще иzяде  newsm78 Диетолоzите правят сметките, ама беz кръчмаря  hahaha

# 167
Както Катето писа има да плюе и да се сърди и колко и какво ще иzяде  newsm78 Диетолоzите правят сметките, ама беz кръчмаря  hahaha

Май сте прави (е как няма да сте, вие сте ветерани пред мен  Joy  ) В4ера мъжът ми не иzдържа и й дадохме първите моркови. В на4алото беШе ентуzиаст, отваряШе устата, но като усети вкуса  Sick  Sick  Sick 4ак й се повдигаШе  Laughing  И след 2рата лъжица zатвори 4овката  Mr. Green  В рамките на нормалното е, нали?

Ааааа, в най скоро време Ще се похваля с първото zъб4е, ве4е се вижда много ясно, остават милиметри до пълното пробиване  Crazy 

# 168
Татяна, ако не и харесва моркови, пробвай с тиква. Може да имаш по-голям успех.
Препоръчвам ти, ако не те мързи да ги правиш сама, да си вземеш Babycook, и да и ги правиш, хем ще можеш да замразяваш. Така, че можеш да и избираш сама комбинациите.
Пък и на тая възраст повече от 2-3 лъжички ще е изнасилване. Важното е да има интерес.
Я кажи как изглеждаше фанелката ти? Аз си пазя една от захранването на сина ми - абсолютен абстракционизъм  hahaha
Да ви е честито зъбчето!
Ние скоро ще се сдобиваме с второ постоянно, а първите постоянни кътници на каката са вече в пълен комплект  Mr. Green

# 169
остави ти морковите, ябълките или тиквата. Каквото ще да е нека блиzне и да се учи , че и други вкусове има. Сега това и е найъважното. Само внимавай да не я нал´плашиш от лъжичката, че zа раzлика от много то вкусове, много начини да влиzа храната няма  Wink
От zамраzена храна моя го боли коремче и то много, та не препоръчвам. ОИт zамраzената правя крем супа (zа нас  Laughing ).
Иначе има един уред zа варене на пара. Може да го полzваш и булюн събира и можеш да си правиш сметката колко рядко го искаш и в отделните кошнички раzлични zеленчуци да слагаш, та да даваш чисти или да смесваш. И няма цапаница мацаница и после с месото става мног олесно и се събира булюн също ... абе много съм доволна от тоzи уред.

# 170
Ааааа ние не цапахме  Naughty  НямаШе следи ни по таткото (той я хранеШе, аz държаШ видеокамерата  Mr. Green ), ни по бебката, само малко по лигавника (иzбрах 4ервен  Mr. Green)

И аz смятам да мина към тиква, ако днес реагира пак така. 

бгф
т,

Опа Милена написа неЩо  Mr. Green

Бейбикук няма да си вzема, Кате. Имам Дампфгарер и добър робот, но дали Ще правя пюрета е друг въпрос. Не се zнае ка4еството на уж био zелен4уците, а над бурканите има строг контрол. Купих на Алнатура....Ще видим.   

# 171
Блаодаря на вси4ки zа съветите

Много сте прави вси4ките и особено Татяна, 4е собственото  име не може да бъде катко ина4е zву4и много китайско или подигравателно детско. Бях се спряла на Александер zаЩото ми харесва, благоzву4но и инренационално каквото . Но и това отпадна като вариант по няколко при4рини, една от тях е 4е 4и4ото се каzва така, а към него не иzпитвам особени симпатии. Но името много ми харсва. Кратките имена като Макс, Бен и подобни са в момента страШно модерно, но и може така бърzо и да отШумеят,  а и не пасва на Familename Papp.

VIVITA: Towa дето го пиШеШ го 4ух таzи седмица и от някой друг. Не съм zнаела 4е детето може да носи или фамилита на таткото или на майката.  Ще отидем теzи дни до Bürgerbüro да попитаме. Но zа мен не подлежи и на дискусия _ детето Ще си носи фамилията на таткото.

# 172
Ако Александър е отпаднало поради чичото ... ами Антон е много добро  Wink

# 173
Здравей,Николета.
В кой месец си ти и кога ти е термина?
И аz се zапоzнах с една аку6ерка,която уж да идва в къ6и,но не zнам дали да я вzема,понеже няма собствени деца,а приятлки ме съветват,4е първото важно условие на една добра аку6ерка било,да имала собствени деца,това zна4и,4е 6е е с пове4е опит.4удя се какво да правя. newsm78
Искам да попитам zа раzли4ните му дам кремове,маzила и др.Кои са хубави zа дупето?Или иzмиването с води4ка е достатъ4но?тая аку6ерка ми каzа оливенол,ама не ми се струва приятно.. Close

# 174
Здравей,Николета.
В кой месец си ти и кога ти е термина?
И аz се zапоzнах с една аку6ерка,която уж да идва в къ6и,но не zнам дали да я вzема,понеже няма собствени деца,а приятлки ме съветват,4е първото важно условие на една добра аку6ерка било,да имала собствени деца,това zна4и,4е 6е е с пове4е опит.4удя се какво да правя. newsm78
Искам да попитам zа раzли4ните му дам кремове,маzила и др.Кои са хубави zа дупето?Или иzмиването с води4ка е достатъ4но?тая аку6ерка ми каzа оливенол,ама не ми се струва приятно.. Close
Веси, няма нищо общо дали акушерката има деца, за да е добра такава.ю
Моята Белегхебаме нямаше деца, а беше страхотна жена.
Важното е съвпадане с разбирането как да протече раждането и да има разбирателство.

# 175
Важното е съвпадане с разбирането как да протече раждането и да има разбирателство.

АЗ имам  в предвид Nachsorgehebamme,която 6е идва след раждането ми в болницата. Peace

# 176

АЗ имам  в предвид Nachsorgehebamme,която 6е идва след раждането ми в болницата. Peace

Те идват у дома, не в болницата  newsm78
И аz не мисля 4е има zна4ение дали има деца или не. Толкова бебета минават преz ръцете й, 4е Ще има опит. Пък и Ще намериШ ли някоя друга толкова скоро преди раждането? Малко съмнейШън е работата  Sad

БебеШка коzметика ти трябва много малко. Дупето се маzва само когато е zа4ервено, аz дори тогава не го маzвам а полzвам про4утата лампа дето не е zа кърмене  Mr. Green  Трябва ти едно олио zа масажа (може и zехтин) и ако искаШ неЩо zа баня. Помни 4е бебеШката кожа е много 4увствителна и колкото по малко коzметика полzваШ, толкова по добре  Peace

# 177

Веси, предимството на Белегхебаметата е, че те ти правят и консултациите после в къщи.
Затова и писах, че моята няма деца. Тя все още няма, но ако тръгна да забременявам за трети път, то пак нея ще избера.

# 178
Здавейте!
ама 4е сте бърzи , докато погледнах някои сситове zа имена и ве4е има няколко публикации. И аz си мисля 4е няма zна4ение дали акуШерката има или няма собствени деца важното е да практикува професията си от няколко години.  Да има zанния и само4увсвие таа е да се 4увстваШ сигуна при нея. Аz Ще я полzвам само zа Nachsorge но Ще се среЩнем и преди това няколко пъти. На мен тя ми вдъхна доверие.
Аz сам 26 седмиzа.

Vessito: Ако таи акуШерка не ти е вдъхнала доверие или пък ти се струва много млада, тогава се среЩни с друга. Гинекологът ти Ще ти препоръ4а някои. Т в коя седмица си?

# 179
Тъй. Милена определено не оби4а морков. Пробвах днес с Алете, да не би да е от марката, ама нъцки. Повдига й се, горката, и само като видя доближаваЩа се лъжица, цялата се тресеШе от гнус  Sick   Сега Ще ида zа тиква  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт