Мами в Германия 3

• 16 231
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Ох, Татяна как се смях като се сетих на нашето захранване какъв образ бях. Натъкмих Диана в розовата гама, с едната ръка давах пюре, с другата снимах с фотоапарата, а камерата някакси я бях закрепила отстрани да си снима  Laughing Абсолютно куку!  Laughing

Пфу, жалко, че удариха джакпота, така му се точехме  Laughing

# 182
Jalko.. nadjavah se da e razvalena i da ja smenja.. tova bram4ene mi lazi po nervite, 4uvam go daje i po-dobre ot pesni4kite..
И аz да потвардйа,4е брам4и.Аz го купих и така ме нерве6е брам4енето #2gunfire,4е го продадох.

# 183
  • Германия
Здравей,Николета.
В кой месец си ти и кога ти е термина?
И аz се zапоzнах с една аку6ерка,която уж да идва в къ6и,но не zнам дали да я вzема,понеже няма собствени деца,а приятлки ме съветват,4е първото важно условие на една добра аку6ерка било,да имала собствени деца,това zна4и,4е 6е е с пове4е опит.4удя се какво да правя. newsm78
Искам да попитам zа раzли4ните му дам кремове,маzила и др.Кои са хубави zа дупето?Или иzмиването с води4ка е достатъ4но?тая аку6ерка ми каzа оливенол,ама не ми се струва приятно.. Close
Аз да допълня за акушерката, това, колко деца има, не е гаранция, че ще ви съвпаднат вижданията по гледането на новороденото.
Едно съм запомнила от Вечерницата - акушерките могат да израждат деца и да подпомагат родилките, но това как се гледа бебе, си е работа на майката. Пример: моята акушерка има 2 деца. Навремето ги е оставяла да реват, дуднеше ми да кърмя по 20 мин и като идваше трябваше да правя пробно кърмене. Неща, на които аз съм противник.
Друго, за което си мисля, това, че има опит, понякога може да е минус (на питанките, ти се отговаря "Ah, das ist normal". Хубаво, но аз искам да знам защо и как, нормалното не ме интересува. При раждането имах една новопостъпила, до него момент със стаж само като NAchsorgehebamme -  толкова се стараеше, още повече, като се опря до секцио от една страна шашната, че и първо в практиката, от друга страна пък беше супер внимателна към мен и взе да обяснява и разяснява и т.н.
Или накратко: до акушерка си е то, дали има деца и стаж понякога е scheißegal

За мазилата - няма нужда от тях, стига да оставяш д-та на бебето да се проветрява. Слагала съм и до днес слягам по малко кърмя във водата за къпане на беб, вместо шампоани и кожата става като кадифе. Иначе вазелин  nach Dr. Erfurth (от аптеката)

# 184
Я пак да върна темата на морковите  ooooh!  Говорих по телефон с акуШерката ми, в понеделник Ще дойде на консултация относно zахранването  Grinning  Та каzах й zа морковите и тя каzа да продължавам да ги давам, докато детето свикне с тях. На на мен ми се струва, 4е Ще я насилвам...... Как мислите вие?

# 185

Az съм на края на 26 седмица. СраЩах се веднъж с акуШерката, но Ще имаме и други среЩи. Тя ме zаписа. СледваЩия път Щяла да ми донесе литература zа кърмене исписък zа необходимите неЩа zа болниzа и zа вкъЩи, аz и подговорих zа това.

# 186
И пак zа акуШерката.
Хареса ми това , 4е тя е против дете да се оатавя да реве ( уж да му се раzвивал белия дроб) както и от това 4е дете се кърми на определени 4асове и zа определено време. Това били остаряли методи от третия райх и т.н. Хареса ми съЩо, 4е и тя мисли и харесава , 4е детето в на4алото Ще бъде при нас в  спалнята ( колко месеца Ще се види от детето).
Другто което ми хареса, 4е доста спокойна с поzитивно иzлъ4ване, но пък се усеЩа по време на раzговора , 4е си раzбира от работата.  Аz не исках някоя, която да robust тъй като Ще се сблъска моя темперамент и няма да може да се раzберем. Каzа ми съЩо, 4 емайки които имат по_големи деzа обикновено са доста доста gelassen und ruhig. Дано. Де да видим. Ще раzправям като му дойде времето.

До скоро

# 187
тя каzа да продължавам да ги давам, докато детето свикне с тях. На на мен ми се струва, 4е Ще я насилвам...... Как мислите вие?
И аz си мисля, че трябва да настояваШ да хапва от всичко (сега моркови, след година някоя друга "гадория"  Wink) Детето най_вероятно плюе и се "гнуси", zаЩото това чудо, което му даваШ му е толкова непоzнато и толкова раzлично от млекцето, че повече не може да бъде, а не zаЩото има някакви вродени предпочитания към определени храни. Докаzано е, че вкуса и предпочитанията на човека се формират оЩе в най_ранна въzраст и могат да бъдат "манипулирани"  докато е време Simple Smile Та с две думи_ давай морковчета докато му се услади на девойчето, не се предавай оЩе от сега да предлагаШ по няколко раzлични манджи докато угодиШ Laughing (ама каква съм гадна само Simple Smile)

# 188
  • Германия
Я пак да върна темата на морковите  ooooh!  Говорих по телефон с акуШерката ми, в понеделник Ще дойде на консултация относно zахранването  Grinning  Та каzах й zа морковите и тя каzа да продължавам да ги давам, докато детето свикне с тях. На на мен ми се струва, 4е Ще я насилвам...... Как мислите вие?
Блях ..моркови. Sick
Аз след второто плюене спрях да насилвам Мартин, помня, че варих тикви. А така или иначе започнах с оризова каша джуркана с кърма, после минах на картофено пюре, пак с кърма вътре. 

# 189
Блях ..моркови. Sick
Аз след второто плюене спрях да насилвам Мартин, помня, че варих тикви. А така или иначе започнах с оризова каша джуркана с кърма, после минах на картофено пюре, пак с кърма вътре. 

Или смени Алнатурата с Алете котц дас Кинд или Хип, или някоя от другите марки.
Аз установих, че различните марки ползват различни моркови.

# 190
A моркови джуркани с кърма? Нашия док., като се захранвахме, каза да внимавам с морковите и бананите, че много спичали положението. Наистина след няколко дена само дето динамит не се наложи да ползвам  Confused

# 191
Не насилвай детето според мен, то не е наясно какво му даваш и zащо и какво да прави с него и иzобщо не zнаеш zащо не го иска. ДАли е от вкуса или от начина на даване или иzобщо не zнаеш какво мисли бебето по въпроса, така че zарежи наставленията. Морковите zапичат, картофите също и бананите. На мен се наложи да давам успоредно пюре от ябълка или круша.
В Канада се отрича zабъркването на zеленчуково пюре с мляко, zащото било насилствено хранене. Т.е ще си получиш млякото, но само ако иzядеш и морковите, които не искаш .
Ти на 3 тия ден си се zачудила. Ама то докато кажеш , че се ХРАНИ ще минат месеци  Wink ПРи нас така беше.

# 192
Не бих настоявала категорично!  Naughty Бих изчакала седмица, после ще пробвам пак с моркови, ако и тогава не става, пак малка пауза и после пробвам я тиква, я пащърнак.  Peace

# 193
Има ли някой представа, какво оzначава Erbpachtgrundstück? Дано съм го иzписала вярно.

# 194
Tatjana, в началото и Симона хич не хареса морковите, но и ги бърках с кърма и постепенно ги прояде, че даже и станаха лЮбими Mr. Green ...иначе първите лъжици бяха един zоооор Sick...опитай просто по_бавно да и ги даваш(2_3 седмици), zа да може да свикне с вкуса...иначе и аz дадох първо ориzова каша с кърма и в нея бучках морков докато посвикне...сега вече кльопа всички zеленчуци Peace...иначе Лиска е права ния ядем морковите на ХИП, но Алетските ги zалепи на стената Whistling .

Иначе единственото, което полzвах zа бебето до като стана на 6 месеца беше преварен zехтин и кремчето на БЮбхен zа лице като имаше вятър(все пак сме родени Януари)...
Някой беше питал по_горе zа лампа, ако става въпрос zа тия дето се монтират над повивалото ние имаме такава...в началото на мен ми се видя пълна глупост, но после вzехме и се родих...особенно като поотрасна малко и е страшен кеф да се върти по гол zадник под нея Mr. Green .

_ШоШи_ , какво щеше да го правиш джакпота, бе жена, аz точно това обяснявах на половинката, че ако ми се иzсипат ей така 35 млн. ще вържа кънките...иначе 5_6 мога добре да ги наместя...в Müller Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт